سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سفر مرسی به تهران چه کسانی را ناراحت کرد؟

پس از گذشت بیش از 30 سال، برای نخستین بار رئیس جمهوری مصر به تهران سفر کرد تا ریاست اجلاس سران جنبش عدم تعهد را به ایران تحویل دهد؛ سفري که ناراحتي شماري را در پي داشت.

به گزارش سرويس بين‌الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از شبکه العالم، روزنامه مصری "الوفد" در گزارشی در خصوص سفر تاریخی "محمد مرسی" به تهران نوشت: سفر مرسی به تهران با واکنش های بسیار متفاوتی همراه شد. درحالیکه فعالان و کارشناسان سیاسی مصری این سفر را گامی مهم برای بازگرداندن توازن در روابط بین المللی مصر توصیف کرده اند، این سفر موجب خشم و نارضایتی طرفهای آمریکایی و صهیونیستی شده است، چراکه به عقیده آنها این سفر تلاشها برای به انزوا کشاندن و محاصره ایران را به شکست کشاند.
 
روزنامه آمریکایی "نیویورک تایمز" با اظهار نارضایتی شدید از سفر مرسی به ایران تأکید کرد که این سفر به معنای حمایت از نظام ایران، و کاهش نفوذ آمریکا در مصر است.
 
"توماس فردمن" نویسنده مشهور آمریکایی نیز سفر مرسی به تهران را گامی اشتباه و ناراحت کننده برای آمریکا توصیف کرد.
 
روزنامه آمریکایی "لس آنجلس تایمز" نیز خاطرنشان کرد، این سفر نشان داد که روابط مصر و ایران تغییر کرده است .. این سفر نشانه ای آشکار از زلزله سیاسی در شمال آفریقا و خاورمیانه است که از انقلابهای عربی در تونس در سال 2010 آغاز شد.
 
روزنامه صهیونیستی "یدیعوت آحارونوت" هم با انتقاد شدید از سفر مرسی به ایران، تأکید کرد که این گام زنگ هشداری است که باید از آن برحذر بود؛ به ویژه آنکه اخوان المسلمین به دنبال بهبود گسترده روابط با ایران است که این امر در نهایت به ضرر "اسرائیل" خواهد بود.
 
روزنامه "معاریو" نیز در گزارشی سفر مرسی به تهران را یک "ماجراجویی" توصیف کرد که رژیم اشغالگر باید از آن برحذر باشد.
 
این اعتراضهای گسترده از سوی محافل رسانه ای آمریکا و رژیم صهیونیستی درحالی صورت گرفت که فعالان و کارشناسان سیاسی مصری، سفر مرسی به تهران را گامی بسیار مهم برای بازگشت توازن در روابط بین المللی کشورشان دانسته اند.

 
"عبدالفتاح ماضی" استاد علوم سیاسی دانشگاه اسکندریه در اظهاراتی به روزنامه "الوفد" گفت: سفر مرسی بیانگر آن است که دیگر خط قرمز در سیاست خارجی مصر وجود ندارد .. سیاست مصر اکنون روی پای خود ایستاده و این کشور در حال برقراری روابط با همه قدرتهای بین المللی مخالف و یا موافق آمریکا است و منافع ملی را در رأس همه امور قرار داده است.
 
"جمال زهران" استاد علوم سیاسی مصری نیز ، تأکید کرد که این سفر می تواند صفحه ای جدید را در روابط دوجابنه بگشاید.
 
"مصطفی علوی" استاد علوم سیاسی دانشگاه های مصر نیز سفر مرسی به تهران را از نظر سیاسی و اقتصادی مهم برشمرد و گفت: این سفر صفحه ای جدید در روابط مصر و ایران است و موجب گسترش روابط قاهره با قدرتهای منطقه ای مانند ایران، عربستان و ترکیه می شود.
 
"محمود غزلان" سخنگوی رسمی گروه اخوان المسلمین نیز تأکید کرد سفر مرسی به ایران، مصر را به جایگاه خود در منطقه باز می گرداند.
 
غزلان گفت: ترس از گسترش مذهب شیعه در مصر توجیه پذیر نیست؛ چرا که بین شیعه و سنی توافق شده که در داخل کشورهای یکدیگر مذاهب خود را تبلیغ نکنند.
برچسب ها: ایران ، مصر ، مرسی ، ناراحت ، سفر
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.