سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اراک/

آزمایشهای ضروری برای زنان

سن افراد در معرض خطر ابتلا به بیماری های مختلفی قرار می گیرند و انجام این آزمایشات ضرورت بیشتری پیدا می کند.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک 1- پوکی استخوان: در پوکی استخوان یا استئوپروز، استخوان ها ضعیف و شکننده می شوند،زنان بعد از سن یائسگی، به علت کاهش توده استخوانی دچار استئوپروز می شوند.

غالبا اولین علامت پوکی استخوان، شکستن استخوان در اثر افتادن از جایی و یا حتی پیچ خوردگی می باشد،لذا بهتر است زنان 50 ساله و بیشتر، آزمایش تشخیص پوکی استخوان را انجام دهند.

آزمایش تشخیص پوکی استخوان: آزمایشی به نام سنجش تراکم استخوان می تواند میزان تراکم مواد معدنی موجود در استخوان و ابتلا به استئوپروز را مشخص کند،انجام این آزمایش می تواند خطر شکستگی استخوان را کاهش دهد.

2- فشار خون بالا :با افزایش سن، خطر ابتلا به فشار خون بالا نیز زیاد می شود،این افزایش فشار خون به وزن فرد و شیوه زندگی او نیز وابسته می باشد،افزایش فشار خون می تواند بدون هیچ گونه علامتی، موجب آنوریسم گردد. آنوریسم، ورم دیواره رگ های خونی می باشد،کنترل فشار خون بالا باعث کاهش بیماری های قلبی، سکته و نارسایی کلیه می گردد.

اندازه گیری فشار خون بالا: موقع اندازه گیری فشار خون با دستگاه فشارسنج، دو عدد مشخص می شود، یکی فشار خون ماکزیمم و دیگری فشار خون مینیمم/فشار خون طبیعی کمتر از 120 روی 80 می باشد/فشار خون بالا، بیشتر از 140 روی 90 می باشد.

3- کلسترول خون بالا : مقدار زیاد LDL کلسترول یا کلسترول بد، یک عامل خطر برای آترواسکلروز یا تصلب شرایین می باشد.

آترواسکلروز باعث سفت و باریک شدن عروق خونی توسط پلاک می گردد،این بیماری، با گذشت زمان می تواند به حمله قلبی و سکته منجر شود.سایر عوامل خطر آترواسکلروز شامل: فشار خون بالا، دیابت و کشیدن سیگار می باشد،تغییر شیوه زندگی و مصرف داروها تحت نظر پزشک می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش دهد.

اندازه گیری چربی خون: پزشک با استفاده از اندازه گیری چربی خون ناشتا، می تواند به مشکل پی ببرد.

آزمایش اندازه گیری چربی خون شامل : مقدار کل کلسترول، کلسترول بد (LDL)، کلسترول خوب (HDL) و تری گلیسرید است، برای افراد 20 سال به بالا، این آزمایش باید هر 5 سال یک بار انجام شود.

4- دیابت نوع دو: عدم کنترل بیماری دیابت عوارض زیادی در پی دارد، مثل بیماری قلبی، سکته، بیماری کلیوی، نابینایی و صدمه به رگ های خونی شبکیه چشم و آسیب عصبی.

اگر دیابت زود تشخیص داده شود، می توان با رژیم غذایی، ورزش و کاهش وزن اضافی، این بیماری را کنترل کرد.

آزمایش تشخیص دیابت نوع دو: آزمایش قند خون ناشتا برای تشخیص دیابت مهم است. بعد از 8 ساعت گرسنگی، آزمایش خون گرفته می شود،اگر میزان قند خون 100 تا 125 باشد، نشان دهنده مرحله قبل از دیابت می باشد.

اگر قند خون 126 و یا بیشتر باشد، نشان دهنده ابتلا به دیابت است،اگر دیابت ندارید، از سن 45 سالگی به بعد، هر سه سال یک بار آزمایش قند خون را انجام دهید،ولی اگر عوامل خطر دیابت را دارید، زود به زود این آزمایش را بدهید.

5- ایدز: HIV نام ویروسی است که موجب بیماری ایدز می شود،بعد از ابتلای فرد به ایدز، تا مدت ها ممکن است هیچ علامت آشکاری از بیماری ایدز وجود نداشته باشد، ولی خون و ترشحات بدن آلوده به HIV می باشد،هنوز درمان قطعی برای این بیماری شناخته نشده است.

درمان های جدید با استفاده از داروهای ضد HIV می توانند به سیستم ایمنی در مقابله با این ویروس کمک کنند.
آزمایش تشخیص HIV :ویروس HIV می تواند برای سالیان سال بدون هیچ علامتی در بدن وجود داشته باشد،تنها راهی که می توان این ویروس را تشخیص داد، انجام آزمایش خون می باشد.

اولین آزمایش برای تشخیص بیماری ایدز، به نام ELISA و یا EIA خوانده می شود،ممکن است جواب آزمایش اولی مثبت باشد، ولی شما به این ویروس آلوده نشده باشید، لذا آزمایش دیگری را برای تائید انجام می دهند،آزمایش دوم به نام بررسی BLOT خوانده می شود.

اگر شما فکر می کنید در تماس با ویروس HIV قرار گرفته اید، این آزمایش ها را انجام دهید،دو ماه بعد از آلودگی به ویروس HIV، جواب آزمایش های بالا مثبت می شود. اما در موارد نادری، شش ماه بعد مشخص می شود که فرد به ایدز مبتلا شده است.

اگر شما ایدز دارید و باردار شده اید، با پزشک خود صحبت کنید تا راه های کاهش خطر انتقال این بیماری به جنین را برای شما بگوید.

6- گلوکوم: گلوکوم یا آب سیاه چشم، موجب تخریب اعصاب بینایی و بروز نابینایی می شود،گلوکوم با زاویه باز اولیه، رایج ترین نوع گلوکوم می باشد.

این نوع اغلب بدون هیچ علامتی رخ می دهد و زمانی متوجه می شویم که خیلی دیر شده و بینایی فرد کم شده است،اندازه گیری فشار داخلی چشم می تواند از نابینایی در اثر گلوکوم جلوگیری کند.

آزمایش تشخیص گلوکوم : اندازه گیری فشار داخلی چشم توسط پزشک، بستگی به سن فرد و دارا بودن عوامل خطر این بیماری دارد.

سن بیشتر از 60 سال، سابقه خانوادگی ابتلا به گلوکوم، سابقه آسیب چشمی و مصرف استروئیدها جزو عوامل خطر گلوکوم می باشند،اندازه گیری فشار چشم برای افراد سالم و با سن کمتر از 40 سال، 2 تا 4 سال یک بار لازم است./س

برچسب ها: آزمایش ، زنان ، سلامت
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.