سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اراک/

ارتودنسی چیست؟

معمولاً در جامعه ما ارتودنسی به معنای ردیف کردن دندانها به منظور ایجاد زیبایی است ولی در واقع این رشته دامنه گسترده تری دارد.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک، ارتودنسی شاخه ای از علم دندانپزشکی است که هدف آن ایجاد رابطه درست بین تمامی ساختمانهای صورت یا تصحیح روابط نادرست میان آنهاست . مسئولیت اصلی ارتودنسی پیشگیری از ایجاد تغییرات دائمی نادرست در ساختمانهای صورت است که با تشخیص ، پیشگیری و یا درمان انواع ارتباطهای ناصحیح دندانها و ساختمانهای اطراف آنها انجام می شود . بدیهی است که روابط نادرست ساختمانهای صورت با یکدیگر علاوه بر زیبایی ، در تنفس ، تکلم و تغذیه نیز ممکن است اختلال ایجاد کنند.

بهترین زمان ارتودنسی: زمانی که ساختمانهای صورت در حال رشد ونمو هستند اصلاح روابط آنها معمولاً با هدایت صحیح روند رشد آنها انجام می شود . بنابراین اعمال ارتودنسی در این زمان راحت تر و ساده تر است و زمان کمتری نیاز دارد.از طرفی میزان موفقیتهای درمان ارتودنسی در این دوره زیادتر است.
بعد از کامل شدن رشد و شکل گرفتن روابط ساختمانهای صورت با یکدیگر ، در صورتی که این روابط نادرست باشد تصحیح این روابط ، زمان ، کار و انرژی بیشتری نیاز دارد و میزان موفقیت درمان کمتر است . بهترین سن مراجعه جهت معاینه ارتودنسی هنگام رویش دندانهای دائمی جلو است.

اکثر درمانهای ارتودنسی که در آنها نیاز به تصحیح روابط اسکلتی فکین باشد ( درمانهای فانکشنال ) بهتر است در دخترچه بچه ها قبل از 13 سالگی و در پسربچه ها قبل از 15 سالگی انجام شود.
به هر حال والدین باید توجه داشته باشند که هرگاه ناهنجاری قابل توجهی در فک و دندانهای کودک مشاهده کردند یا کودک آنها دچار عادات غلط نظیر مکیدن انگشت دست است باید هر چه زودتر به دندانپزشک مراجعه کنند.

چگونه از ناهنجاریهای فک و صورت پیشگیری کنیم
اگرچه ارث نقش مهمی در ایجاد ناهنجاریهای فک وصورت دارد ولی با رعایت موارد زیر می توان تا حدود زیادی از این ناهنجاریها جلوگیری کرد :

اهمیت دادن به دندانهای شیری/ مراجعه به موقع و منظم به دندانپزشک/جلوگیری از عادات غلط فشردن زبان به طرف جلوی دهان و به دندان ، مکیدن یا جویدن لب ویا یاجویدن ناخن
ارتودنسی پیشگیری :شامل ترمیم دندانهای پوسیده ، برطرف کردن عادات غلط کودک و آگاه کردن والدین نسبت به عواقب آنها و بعضی مواقع حتی کشیدن دندان شیری جهت ایجاد فضا برای رویش دندانهای دائمی و با استفاده از دستگاههای ارتودنسی متحرک و فانکشنال

درمانهای ارتودنسی :درمان ارتودنسی به دو صورت ثابت و متحرک انجام می گیرد. ارتودنسی متحرک در سنین پایین و با انجام قالبگیری ساخت پلاک ارتودنسی صورت می گیرد.
اما ارتودنسی ثابت در سنین بالاتر و ناهنجاریهای پیچیده تر و چسباندن براکت و سیم صورت می گیرد که مدت این دو درمان بطور تقریبی بین 6 ماه تا 3 سال خواهد بود . این درمان به طور کلی بدون درد بوده و با مراجعات مکرر بیمار به مطب صورت می گیرد.

مراقبت های حین ارتودنسی : مراجعات منظم و به موقع به مطب دندانپزشکی/ پلاکهای متحرک ارتودنسی بایستی قبل از غذا خوردن از دهان خارج و پس از شستن دهان مجدداً مورد استفاده قرار بگیرند/ رعایت بهداشت با دقت بسیار زیاد در ارتونسی ثابت و تمیز کردن منظم و بی وقفه براکتها و لابه لای سیمهای ارتودنسی ، چرا که عدم رعایت بهداشت باعث از بین رفتن دندانها می شود/ در صورت مشاهده هر گونه زخم و مشکل به دندانپزشکی مراجعه کنند/ ممکن است پس از گذاشتن پلاک و یا براکتهای ارتودنسی تا چند روزی مشکل تکلم و یا جویدن داشته باشید ، نگران نباشید عادت خواهید کرد/ از آنجاییکه هزینه و طول مدت درمان ارتودنسی ثابت بیشتر است ، پس بهتر آنست که هر چه زودتر نسبت به اصلاح دندانها اقدام نمایید که در صورت امکان ، ارتودنسی متحرک درمان صورت گیرد/ در حین درمان ارتودنسی از جویدن آدامس و خوردن غذاهای سفت و چسبنده اکیداً خودداری کنید./س

برچسب ها: ارتودنسی ، دندان ، زیبایی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.