سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دوپينگ به سبک پارالمپيکي‌ها

پزشکان و پژوهشگران ناظر بر پارالمپیک ۲۰۱۲ لندن می گویند یک سوم از ورزشکارانی که دچار نقص ستون فقرات هستند با آسیب رساندن به بدن خود تلاش می کنند به عملکردشان در مسابقه ها بهبود بخشند.

به گزارش سرويس بين‌الملل باشگاه خبرنگاران  ،  این روش که "بوستینگ" نام گرفته به منظور بالا بردن فشار خون و بهبود عملکرد ورزشی استفاده می شود.

براد زانیوسکی، کوهنورد ۳۶ ساله که به دلیل نقص ستون فقرات بیشتر اعضایش فلج شده است، می گوید که بارها به پاها و انگشتان پای خود شوک الکتریکی وارد کرده است.

او در این باره توضیح داد: "این کار فشار خونم را بالا برد و باعث شد که من بتوانم سریعتر دوچرخه سواری کنم و وزنه های سنگین تری بلند کنم."

یک خبرنگار انگليسي با سال ها تجربه در پوشش خبری پارالمپیک می گوید که با ورزشکارانی مواجه شده است که با چکش یکی از انگشتان پای خود را می شکنند تا ضربان قلب و فشار خون خود را افزایش دهند.

این در حالی است که ورزشکاران غیر معلول به این روش ها احتیاج ندارند و هنگام انجام فعالیت های فیزیکی فشار خون و ضربان قلب آنها به طور طبیعی به شدت افزایش پیدا می کند.

اما بدن ورزشکاران معلول با این سرعت به فعالیت های فیزیکی واکنش نشان نمی دهد و در نتیجه از بوستینگ برای تسریع این فعل و انفعالات استفاده می کنند.

زانیوسکی از سال ۱۹۹۴، هنگامی که در اثر تصادف ماشین به ستون فقراتش آسیب دید به بوستیگ رو آورد.

او نمی خواست این نقص عضو باعث شود تا عشق خود به کوهنوری را کنار بگذارد.

اما زانیوسکی می گوید که این کار بهای خود را نیز دارد: "افزایش فشار خون می تواند به راحتی باعث پارگی یکی از رگ های پشت چشم ها و در نتیجه موجب سکته مغزی شود."

کمیته بین المللی پارالمپیک مدتهاست که به مسئله بوستینگ واقف است و آن را از سال ۱۹۹۴ ممنوع کرده است.

اما هنوز پژوهشی جامع درباره این مسئله و اینکه در واقع چه تعداد از ورزشکاران برای بهبود عملکرد خود حاضر به انجام بوستینگ هستند، انجام نشده است.

کمیته بین المللی پارالمپیک طی یک نظر سنجی که در طول بازی های پارالمپیک پکن انجام داد، به این نتیجه رسید که ۱۷ درصد از ورزشکارانی که در این نظرسنجی شرکت کردند با استفاده از بوسیتنگ به عملکرد خود در بازی ها بهبود بخشیدند.

اما بسیاری از کارشناسان معتقدند که آمار اصلی بالاتر است.

این کمیته پیش از آغاز بازی های پکن فشار خون ۲۰ تن از ورزشکاران را اندازه گیری کرد و شواهد کافی برای اثبات اینکه این ورزشکاران بوستینگ می کردند پیدا نکرد.

مسئولان این کمیته می گویند که در پارالمپیک لندن نیز به این کار ادامه خواهند داد.

اما بسیاری از پزشکان می گویند این کافی نیست و فشار خون ورزشکاران باید به طور مداوم در یک مقطع زمانی خاص اندازه گیری شود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.