سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

واكنش روزنامه های امریكا به سفر رییس جمهوری مصر به تهران

به دنبال اعلام رسمی حضور محمد مرسی رییس جمهوری مصر در اجلاس جنبش عدم تعهد در ایران، روزنامه های امریكا با انتشار تحلیل هایی درباره این سفر از نزدیكی و همگرایی قاهره و تهران ابراز نگرانی كردند.

به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، روزنامه لس انجلس تایمز در تحلیلی با عنوان 'همگرایی مصر با ایران و چین برای سیاست امریكا دردسرساز است' ، می نویسد كه مرسی پیش از دیداری كه قرار است از ایالات متحده انجام دهد به ایران خواهد رفت و این دارای پیامی قابل توجه برای امریكا و عربستان است.

لس انجلس تایمز تصریح می كند كه با وجود كمك های میلیاردی و سرمایه گذاری های امریكا و عربستان در مصر، رییس جمهوری ان كشور به این موارد بی توجهی و به ایران سفر خواهد كرد؛ گویی كه قاهره، ایران را بر آمریكا مقدم دانسته است.

این روزنامه تاكید می كند كه سفر عالی ترین مقام مصر به جمهوری اسلامی بویژه پس از سه دهه رابطه سرد دو كشور نشان می دهد كه سیاست امریكا برای انزوای ایران در سطح منطقه ای و بین المللی ناموفق بوده و جمهوری اسلامی به دنبال بهار عربی و روی كار امدن اخوان المسلمین متحدان تازه ای در منطقه برای خود پیدا كرده است.

روزنامه نیویورك تایمز نیز در گزارشی به برنامه سفر محمد مرسی به ایران پرداخت و نوشت: پس از سه دهه روابط سرد دو كشور، مصر در حال نزدیك شدن به ایران، یكی از پرنفوذترین قدرت های منطقه است.

محمد مرسی قرار است به زودی راهی چین شده و پس از بازدید از آن كشور برای حضور در اجلاس عدم تعهد به تهران وارد شود.

سفر محمد مرسی به چین و ایران می تواند نشان دهنده چرخشی بنیادی در راهبرد سیاست خارجی مصر پس از انقلاب باشد.

نیویورك تایمز در ادامه گزارش خود سفر مرسی به ایران و چین را یاداور چرخش صد و هشتاد درجه ای سیاست خارجی مصر پس از روی كار امدن انور سادات دانسته و چشم انداز این تغییر را برای امریكا و اسرائیل بسیار نگران كننده می خواند.

انور سادات رییس جمهوری اسبق مصر آن كشور را از اردوگاه شرق و شوروی خارج ساخته و در مدت كوتاهی با چرخش در سیاست خارجی خود، قاهره را تبدیل به یكی از متحدان امریكا و رژیم اشغالگر قدس كرد.

روابط جمهوری اسلامی و مصر به دنبال امضای پیمان ننگین كمپ دیوید میان انور سادات و رژیم صهیونیستی در سال 1358 قطع شد. در دوران حسنی مبارك روابط دو كشور به دلیل حمایت رژیم مبارك از تل اویو و روابط ویژه ان با صهیونیست ها همواره دستخوش تنش بود.

محمد مرسی عضو اخوان المسلمین مصر، دو ماه پیش در انتخاباتی آزاد و سراسری به عنوان اولین رییس جمهوری مصر پس از انقلاب ژانویه ان كشور برگزیده شد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.