به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران خوزستان، مهندس ' محمد حاج رسولیها ' كه با هدف رصد كردن پیشرفت طرح های مهرماندگار در دور دوم سفرها به استان خوزستان سفر كرده بود، بخش زیادی از فعالیت های انجام شده در خصوص شبكه های آبیاری كشور را مربوط به استان خوزستان دانست و افزود: 70 هزار هكتار از مجموع 265 زار هكتار شبكه های آبیاری و زه كشی كه برای سال 1391 در كشور برنامه ریزی شده، به استان خوزستان اختصاص دارد.
وی با اشاره به محدودیت های موجود در تامین منابع مالی امسال گفت: تلاش خواهیم كرد منابعی را كه برای اوراق مشاركت در دست داریم، بیشتر به سمت شبكه های استان خوزستان سوق دهیم.
مدیرعامل شركت مدیریت منابع آب ایران به استفاده از تهاتر در صورت توافق پیمانكاران، به عنوان دیگر منابع مالی قابل تامین اشاره كرد و افزود: در مرحله نخست 460 میلیارد تومان برای كل كشور و در مرحله دوم حدود 680 میلیارد تومان نیز از طریق تهاتر ساماندهی می كنیم.
حاج رسولیها با بیان اینكه سهم استان خوزستان از اوراق مشاركت را برای امسال 420 میلیارد تومان درنظر گرفته ایم خاطرنشان كرد: 147 میلیارد تومان از این مبلغ در نیمه اول و بقیه آن در نیمه دوم سال به خوزستان ارائه خواهد شد.
وی، سیستم فنی و اجرایی سد جره را مثبت ارزیابی كرد و اظهار داشت: شرایط برای افتتاح این سد در قالب طرح های مهر ماندگار بسیار مطلوب است. كیفیت كار بالاست و مشكل خاصی برای افتتاح وجود ندارد.
سد جره رامهرمز با بیش از 97 درصد پیشرفت فیزیكی هم اكنون در حال بهره برداری است و در صورت تامین منابع مالی افزون بر 300 میلیارد ریال قرار است در نیمه دوم امسال به طور رسمی افتتاح شود. برای اجرای این سد تاكنون 1300 میلیارد ریال از محل درآمدهای عمومی هزینه شده است. سد جره در بهمن ماه 1388 با حضور وزیر نیرو آبگیری شد.
این سد از نوع خاكی با هسته رسی است كه ارتفاع آن از كف 1075 متر، طول تاج 733 متر و عرض تاج آن 12 متر است. حجم مفید مخزن این سد 224 میلیون متر مكعب است و اهدافی چون كنترل سیلاب، تولید انرژی برق آبی و آبیاری 23 هزار هكتار از دشت رامهرمز را دنبال می كند.
مدیرعامل شركت مدیریت منابع آب ایران در سفر یك روزه خود به استان خوزستان از تونل تاریخی بلیتی و پل بند گرگر در شوشتر، سد گتوند و سد مخزنی جره رامهرمز بازدید كرد. /س