دکتر سیمین وحیدی، جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری در گفتگو با
خبرنگار علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران با اشاره به اینکه سیترات از مهار کننده های تشکیل سنگ کلیه است گفت: افزایش سطح سیترات در ادرار، مانع از تشکیل سنگ های کلیوی می شود، بنابراین مصرف مقدار کم مرکبات برای بیماران سنگ
کلیه مناسب است.
این جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری با بیان اینکه جهت پیشگیری از تشکیل سنگ های کلیوی باید حتی الامکان از مصرف قندهای مصنوعی پرهیز کرد گفت: شربت عسلی با لیموی تازه از بهترین نوشیدنی های تابستانی است.
* دوغ برای بیماران سنگ ساز مناسب نیستدکتر وحیدی با تاکید بر اینکه مصرف دوغ برای مبتلایان به سنگ های کلیوی مناسب نیست گفت: دوغ حاوی مقدار
کلسیم زیاد و نمک فراوان است که این دو ماده برای بیماران سنگ ساز مناسب نیست.
* هنداوانه را فراموش نکنیداین جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری با اشاره به اینکه هندوانه احتمال دفع سنگ کلیه را افزایش می دهد گفت: "98 درصد هندوانه را آب تشکیل می دهد این میوه بسیار ادرار آور است، قسمت سفیدی روی پوست و پوسته های نازک که دور هسته را فرا گرفته مدر است، لذا مصرف هندوانه خصوصا در افرادی که سنگ حالب دارند توصیه می شود.
* عرقیات گیاهیدکتر وحیدی یاد آور شد: بیماران سنگ ساز بهتر است از ترکیبات سالم و نوشیدنی های گیاهی استفاده کنند.
وی گفت: شربت عرق خارشتر موجب دفع سنگ کلیه می شود.
*سیاه دانهدکتر وحیدی با اشاره به اینکه مصرف سیاه دانه موجب بهبود درد و ناراحتی کلیه می شود گفت: سیاه دانه حاوی ماده ای به نام تریموکیتون است، نوشیدن جوشانده ی این گیاه با مقدار جعفری، به میزان یک فنجان در روز موجب بهبود دردهای کلیوی می شود.
* خاکشیاین جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری گفت: خاکشی به شدت ادرار آور است و التهاب کلیه را برطرف می کند.
وی گفت: بیماران سنگ ساز می توانند برای دفع سنگ از ترکیب: خارشتر، خاکشی و ترنجبین استفاده کنند.
وی گفت: افرادی که با مصرف خاکشی دچار سردرد می شوند، بهتر است آن را با کتیرای خوراکی مصرف کنند.
وی گفت: جهت تهیه ی شربت خاکشی بهتر است بجای شکر از عسل استفاده شود./ح
از راهنمایتون ممنونم
موفق باشید