به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران خوزستان ؛روحالله بهشتي در گفتوگو با خبرنگاران یادآوری كرد: در زمان جنگ دزفول از جمله شهرهايي بود كه مدام مورد بمباران و موشكباران قرار ميگرفت ولي براي اين كه روحيه مردم تضعيف نشود بلافاصله شروع به بازسازي آن ميكردند.
وي افزود: براي همين تقريبا هيچ اثري از موشكبارانها به جا نمانده است. البته موزه دفاع مقدس دزفول دایر شده اما هنوز آماده نشده و در حال تكميل است.
بهشتي خاطرنشان کرد: در استان خوزستان در بعضي مناطق همچون آبادان و خرمشهر فضاسازي گردشگری جنگ بيشتر صورت گرفته و علت آن وجود خرابيهای ناشی از جنگ تحمیلی است.
وي ادامه داد: براي مثال در آبادان و خرمشهر در زمان جنگ تقريباً 15 هزار خانه ويران شدند اما هنوز نتوانستهاند آن را تكميل كنند. ولی دزفول با اين كه خيلي بيشتر ويران شد و تقريباً شهر به صورت كامل مورد موشك باران قرار گرفت مورد بازسازي قرار گرفت و ميتوان گفت كه به خاطر همين امر به عنوان پايتخت مقاومت ايران نام گرفت.
اين دوستدار میراث فرهنگی گفت: به نظر من مسوولان ميبايست بعضي از مكانهاي ويران شده دزفول را به عنوان نمونه نگهداري ميکردند تا نسلهاي آينده بدانند كه چه اتفاقي در دوران جنگ در این شهر افتاده است.
بهشتي در خصوص توسعه گردشگري جنگ بیان كرد: اين كار نياز به سرمايه دارد و دولت بايد براي توسعه آن هزينه كند. بايد موزه جنگ دزفول سريعا راهاندازي شود. همچنين ميتوانند با استفاده از عكسها و فيلمهايي كه مربوط به زمان جنگ است آن دوران را به آيندگان نشان دهند. در بعضي از كشورها همچون آلمان و روسيه حتي بعضي مكانهاي ويران شده را به صورت شبيهسازي در موزهها ايجاد كردهاند.
او تاکید كرد: كتاب و حتی جزوهای که دوران دفاع مقدس دزفول را معرفي كند وجود ندارد. ميتوان گفت كه دزفول با وجود همه اتفاقهایی كه در آن افتاد و حتي بيشترين شهيد را در ايران داد هنوز اطلس دفاع مقدس ندارد.
مسوول انجمن دوستداران ميراث فرهنگي، گردشگري و محيط زيست دزفول گفت: ما در دزفول محلههايي داشتيم كه 100 درصد تخريب شده بودند ولی مورد بازسازي قرار گرفتند. پيشنهادي كه ما دادیم اين بود كه تابلوهايي در آن مناطق نصب شود و توضيحي در معرفي و ميزان ويراني آنها درج شود. متاسفانه هنوز کاری صورت نگرفته است./س