انگشتان دست تمام چیزی بود که برای کار با تبلت نیاز داشتم. در اوایل به دلیل نوع اپلیکیشنهای موجود نیاز به داشتن قلم را احساس نمیکردید ولی تمامی اینها با ظهور برنامههایی با ایدههای نو و کارکرد فوقالعادهی آنها برای طراحان و هنرمندان تغییر پیدا کرد. اپلیکیشنهایی همچون Paper و Draw Something بسیار محبوب شدند و داشتن قلمی با دقت رسم بالا در ظاهر یک مزیت محسوب میشد.
هفته پیش در رابطه با تبلت جدید سامسونگ که برای تولید محتوا بهینهسازی شده است نوشته بودم، گلکسی نوت ۱۰٫۱ دارای قلمی همراه خود که به زیبایی در بدنه آن جا گرفته و جلوه خاصی به تبلت میبخشد. اما همانطور که میدانید اکثریت تبلتهای موجود قلمی همراه خود ندارند و باید آن را جداگانه خریداری کنید. قصد دارم در این نوشته نگاهی کنم به گزینههای موجود فعلی برای آیپَد (و تبلتهای دیگری که فناوری لمسی آنها از نوع خازنی است) و کاربردهایی که برای تبلتی با یک قلم میتوان متصور شد.
قلم دیگری که لازم دیدم در اینجا معرفی شود Adonit Jot Pro است. این قلم را میتوان نمونه موفقی از یک ایده ارزشمند دانست که سرمایه اولیه مورد نیاز برای تولید آن توسط داوطلبینای از سراسر جهان به واسطهی سایت KickStarter تامین شد و Jot Pro توانست در مدت زمان کوتاهی به محصولی پُرفروش در میان رقبای خود تبدیل شود. طراحی شفاف سرقلم آن به شما کمک میکند هر جا که نیاز به دقت بالا در طراحی و نوشتن متون ریز دارید، با مشاهدهی زیر نوک قلمِ خود ابزاری بیمانند را همراه داشته باشید.
اگر موافق باشید اندکی از بحث قلمها خارج شده و به این مسئله بپردازیم که اصولا داشتن یک قلم برای تبلت چه امکاناتی را برایمان فراهم میآورد؟ جهت ادامه بحث، سناریوهای زیر را از نظر میگذرانیم:
در صورتی که مهندسِ طراح یا هنرمند هستید
اکثر طراحان، معماران و هنرمندان عادت دارند طرحهای اولیه یا به اصطلاح Sketch های خود را توسط مداد یا خودکار روی کاغذ بکشند. با گسترش استفاده از تبلتها، اپلیکیشنهای مناسب این قشر از کاربران نیز به شدت فراگیر شده تا جایی که حتی افراد عادی نیز تمایل به داشتن چنین اپلیکیشنهای تخصصیای نشان میدهند. اپلیکیشنهایی که در صورت کشیدن طرحی غلط و یا انجام عمل اشتباهی در آنها، میتوانید به راحتی به مرحله قبل بازگشته و با اصلاح مورد اشتباه به طراحی خود ادامه دهید، بدون آنکه هزینهای اضافه از لحاظ زمانی برای کشیدن دوباره طرح پرداخته باشید و در عین حال به حفظ محیط زیست با مصرف کمتر کاغذ کمک نمودهاید.
در صورتی که نویسنده یا ویراستار هستید
استفاده از تبلتها برای نویسندگان فرصتی استثنایی محسوب میشود. همراه داشتن تمامی نوشتههای خود در وسیلهای سبک و همچنین امکان ویرایش آنها در هر لحظه، امکانیست که هر نویسندهای به ارزش بالای آن واقف است.
در صورتی که کاربر معمولی هستید
کاربر معمولی تبلت، کاربری است که اکثریت مواقع از تبلت برای خواندن، سرگرمی و به اصطلاح «مصرف محتوا» استفاده میکند، نه «تولید محتوا» به مانند کاربرانی که در بالا به آنان اشاره شد. ماهیت خود تبلتها نیز در ابتدا بیشتر مصرفگرایانه بود و به همین دلیل، انگشتان دست برای راحتی، واسطهی ارتباط با آنها شدند.
موارد بسیار کمی برای یک کاربر معمولیِ تبلت وجود دارد که در آن نیاز به داشتن قلم احساس شود. از این رو خرید چنین وسیلهای برای تبلت چندان مفید نخواهد بود مگر اینکه بخواهید به هر قیمتی تجربهاش کنید.
نتیجهگیری
استیو جابز شدیدا معتقد بود که یک تبلتِ ایدهآل و کارا نیاز به هیچگونه وسیلهی جانبی ندارد و به همین دلیل بود که در ابتدای بازگشتاش به عنوان مدیر شرکت اپل، طرح کامپیوتری لوحی را که در آن از قلم برای ارتباط کاربر با دستگاه استفاده میشد، به طور کلی کنار گذاشت و چندین سال صبر نمود تا فناوری، ابزارهای لازم برای خلق محصولی همچون آیپَد را امکانپذیر سازد.
در واقع ضرورت وجود قلمی برای آیپَد جهت استفادهی بهینه از آن، آن چیزی نیست که اپل تبلت خود را بر اساسش طراحی و تولید کرده باشد؛ اما همانطور که دیدیم، وجود یک قلم مناسب میتواند برای تولید محتوا در شرایط بحث شده بسیار کارآمد باشد.
نظر شما در این باره چیست؟ خوشحال میشویم تجربیات خود را در این رابطه با ما و خوانندگان سایت در میان بگذارید.