سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خوزستان/

بسياري از داروهاي توليد داخل با نمونه‌هاي خارجي برابري مي‌كنند

رئيس انجمن داروسازان خوزستان گفت: تزريق بودجه حاصل از صرفه‌جويي در مصرف دارو به ديگر بخش‌هاي حوزه درمان، اختصاص حق فني به داروسازان، تامين منابع مالي شركت‌هاي توليدكننده و گسترش دوره‌هاي تخصصي داروسازي ازجمله راهكارهاي موجود براي تحقق توليد ملي در حوزه درمان است.


به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران خوزستان ؛دكتر منصور آرزومند در گفت‌وگو با خبرنگار ان اظهار كرد: بيش از 40 درصد منابع در بخش درمان در حوزه دارو هزينه مي‌شود؛ از آنجايي كه نتيجه توليد خدمات توسط داروسازان و متخصصان آزمايشگاهي چيزي به‌جز سلامتي نيست، بنابراين لازم است همزمان با افزايش توليدات، كيفيت محصولات توليد شده نيز افزايش يابد.

وي افزود: در صورتي كه استفاده بهينه از دارو مد نظر باشد و اصول صحيح تجويز دارو نيز رعايت شود، بسياري از هزينه‌ها در حوزه دارو كاهش مي‌يابد. همچنين فرهنگ‌سازي در زمينه مصرف دارو نيز از ديگر مواردي است كه موجب صرفه‌جويي در منابع مالي در حوزه دارو مي‌شود.

آرزومند تصريح كرد: متاسفانه در كشور و در استان خوزستان شاهد مصرف بي‌رويه دارو هستيم؛ براي كاهش مصرف دارو و همچنين كاهش هزينه‌ها در اين بخش لازم است آگاهي مردم در زمينه اصول صحيح مصرف دارو افزايش يابد. صرفه‌جويي در مصرف دارو مي‌تواند به افزايش توليد كمك كند، به‌گونه‌اي كه اگر هزينه‌ها در اين بخش كاهش يابد و در مقابل منابع مالي در بخش‌هاي ديگر مانند تجهيز بيمارستان‌ها و آزمايشگاه‌ها هزينه شود مي‌توان شاهد افزايش توليدات ملي در حوزه بهداشت و درمان بود.

رئيس انجمن داروسازان خوزستان خاطرنشان كرد: براي كاهش مصرف بي‌رويه دارو و خوددرماني، داروسازان حاضر در داروخانه‌ها مي‌توانند به مراجعه‌كنندگان مشاوره بدهند؛ همچنين كارخانه‌هاي توليد دارو نيز بايد به كيفيت داروهاي توليدي توجه داشته باشند تا ضمن كاهش مصرف بي‌رويه دارو، مصرف داروهاي داخلي افزايش يابد.

وي ادامه داد: علي‌رغم شرايط بسيار دشوار موجود در سال‌هاي جنگ و پس از آن، جامعه داروسازي كشور توانسته 95 درصد وابستگي به كشورهاي ديگر در حوزه دارو را قطع كند؛ پنج درصد باقي‌مانده نيز در صورت تجهيز كارخانه‌هاي توليدكننده بومي مي‌شود، زيرا اكنون دانش فني توليد دارو در كشور وجود دارد.

آرزومند با اشاره به شعار امسال مبني‌بر "توليد ملي و حمايت از كار و سرمايه ايراني" اظهار كرد: براي تحقق توليد ملي در حوزه دارو مسئولان بايد در دو بخش مادي و معنوي از دانشمندان و متخصصان حمايت كنند؛ اكنون داروسازان در بخش‌هاي مختلف شامل داروخانه‌ها، آزمايشگاه‌ها و كارخانه‌ها در حال فعاليت‌اند، ولي متاسفانه هميشه با اين دغدغه مواجه‌اند كه چرا حق فني با وجود اينكه از سوي وزارت بهداشت تصويب شده، هنوز ابلاغ نشده است؛ اين موضوع موجي از نااميدي را در داروسازان ايجاد كرده است.

رئيس انجمن داروسازان خوزستان گفت: برخي شركت‌هاي توليدكننده دارو در زمينه نقدينگي با مشكل مواجه‌اند، زيرا هزينه‌اي كه براي توليد دارو صرف مي‌شود، بازگشت ندارد؛ دارو از كارخانه وارد داروخانه مي‌شود، ولي داروخانه هزينه آن را پرداخت نمي‌كند، زيرا از آن سو مطالبات داروخانه‌ها از سوي شركت‌هاي بيمه‌گر پرداخت نمي‌شود و در نتيجه داروخانه نيز توان پرداخت خود را از دست مي‌دهد. در سال جاري سازمان‌هاي بيمه‌گر هنوز مطالبات داروخانه‌ها را پرداخت نكرده‌اند و در چنين شرايطي موضوع توليد ملي در حوزه دارو نيز با مشكل مواجه مي‌شود.

وي افزود: شركت‌هاي توليدكننده براي پژوهش و تحقيق در زمينه داروها و تركيبات دارويي جديد نياز به سرمايه دارند و اگر نقدينگي آنها كاهش يابد، توليد دارو با مشكل مواجه مي‌شود..

آرزومند تصريح كرد: گسترش دوره‌هاي تخصصي داروسازي در دانشگاه‌ها نيز از ديگر راه‌هاي تحقق توليد ملي در حوزه دارو است. افزايش توليد علم در نهايت به افزايش توليد دارو و محصولات دارويي با كيفيت منجر مي‌شود. در حال حاضر داروهايي كه در كشور توليد مي‌شوند از نظر كيفيت و نتيجه‌بخش بودن با بسياري از داروهايي كه پيش از اين به كشور وارد مي‌شدند برابري مي‌كنند، به همين دليل لازم است در زمينه افزايش توليد داخلي در زمنيه دارو بايد بيشتر سرمايه‌گذاري شود./س

برچسب ها: دارو ، خارجی ، برابر
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.