سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اصفهان/

طراحی واجرای جامع ترين شبکه پایش و پیش بینی دریایی کشور در دانشگاه صنعتی اصفهان

در ادامه خودکفایی در بخش تجهیزات پیش بینی اطلاعات دریایی و با تکیه بر توانمندی متخصصان داخلی، بزرگترین شبکه پایش و پیش بینی دریایی کشور پس از طراحی در دانشگاه صنعتی اصفهان، در 11 نقطه دریایی کشور نصب خواهد شد.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اصفهان رئیس پژوهشکده علوم وفناوری زیردریا دانشگاه صنعتی اصفهان با اعلام این خبر افزود: طراحی، ساخت و راه‌اندازي جامع ترين شبكه پايش و پيش بيني دريايي كشور بعنوان یک طرح کلان ملی اقدامی مؤثر در قطع نیازکشور به تجهیزات اساسی در پیش بینی اطلاعات دریایی خواهد بود.

دکتر احمدرضا زمانی با اشاره به گستره عظیم مرزهای آبی ومناطق ساحلی درشمال وجنوب کشور تأکید کرد: دراختیار داشتن اطلاعات مناطق دریایی بعنوان یک نیاز راهبردی، نقش بسزایی در پیش بینی وکنترل فعاليت هاي گوناگون بخش های مرتبط با این حوزه از جمله صنایع بندري ودریانوردی، صنايع دفاعي، صنعت نفت و صنایع شیلات خواهد داشت.

وی افزود: درادامه اقدامات زيربنايي سازمان بنادر ودريانوردي در طراحي و ايجاد شبكه بهينه بويه گذاري درآب هاي ايران از سال 1377 تاکنون، پژوهشكده علوم و فناوري زيردريا دانشگاه صنعتی اصفهان اجرای شبکه پایش وپیش بینی دریایی کشور بعنوان یک طرح کلان ملی را پيشنهاد نمود.

زمانی ادامه داد: اين طرح در بهمن ماه سال گذشته در معاونت علمي وفناوري رياست جمهوري و سازمان بنادر و دريانوردي بعنوان حامیان اصلی طرح مورد تصویب قرار گرفت که روند اجرایی آن از ماه جاري در دانشگاه صنعتی اصفهان آغاز شده است.

عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان اطلاعات قابل ارائه توسط این شبكه را برگرفته از دو بخش نقاط مرتبط با آب های دور ونقاط نزدیک به ساحل بیان کرد وگفت: داده‌هاي موج نگاری، هواشناسی واقیانوس شناسی در حوزه آب های دور وداده‌هاي هواشناسی در حوزه آب های ساحلی از جمله اطلاعات دریافتی توسط تجهیزات اين شبكه می باشد.

وی با اشاره به محدود بودن تعداد ایستگاه های پایش وپیش بینی دریایی در حوزه آب های ساحلی کشور تصریح کرد: در این طرح تمامی بخش های سخت افزاری ونرم افزاری پس از ساخت، مونتاژ وانجام آزمایش های نهایی، در 11 نقطه پیش بینی شده در محدوده آب های دریایی کشور شامل هشت منطقه خليج فارس و درياي عمان وسه منطقه از دریای خزر نصب خواهد شد.

رئیس پژوهشکده علوم وفناوری زیردریا دانشگاه صنعتی اصفهان با بیان این که تعداد شرکت های طراح ومجری این گونه تجهیزات دریایی در سطح دنیا بسیار محدود است افزود: اجرای این طرح به لحاظ حجم عملیات اجرایی وساخت تجهیزات، در میان طرح های پیش بینی وپایش عوامل دریایی درکشور منحصر بفرد است و با انجام این طرح در دانشگاه صنعتی اصفهان، ایران بعنوان تنها کشور منطقه از این فن آوری بر مبنای دانش بومی بهره برداری خواهد کرد.

وی طراحی واجرای سامانه مرکزی به منظور پردازش اطلاعات دریافتی از ایستگاه های اندازه‌گيري، طراحی واحداث آزمایشگاه ملی اندازه گیری مشخصه های دریایی، طراحی وراه اندازی سامانه کنترل کیفی آنی داده های جمع آوری شده ونیز طراحی واجرای ایستگاه پایش وپیش بینی دریایی کشور را از دیگر بخش های مرتبط با این طرح کلان ملی بیان کرد.

زمانی در پایان با اشاره به قرارداد دوساله پژوهشکده علوم وفناوری زیردریا دانشگاه صنعتی اصفهان به منظور طراحی، ساخت و راه اندازی این شبكه اظهار امیدواری کرد که با توجه به حمایت های معاونت علمي وفناوری رياست جمهوري و سازمان بنادر و دريانوردي و قرارگرفتن این طرح در مجموعه طرح های مهرماندگار، بخش قابل توجهی از آن تا یکسال آینده به اتمام برسد.

گفتنی است: پژوهشکده علوم وفناوری زیردریا دانشگاه صنعتی اصفهان تاکنون طرح هاي متعددی در حوزه طراحي و ساخت تجهيزات اندازه‌گيري مشخصه‌هاي دريايي با حمايت و نظارت اداره كل مهندسي سواحل و بنادر سازمان بنادر و دريانوردي به انجام رسانيده است./س

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.