به گزاش
خبرنگار باشگاه خبرنگاران ايلام ؛ دكتر شكوفه ملكی با بیان این مطلب افزود: بررسی ها بیانگر افزایش مرگ و میر مادران مبتلا به كم خونی ناشی از فقر شدید آهن، هنگام زایمان است.
وی ادامه داد: همچنین در مناطقی كه كمبود آهن و كم خونی شایع است، مرگ و میر جنین و شیوع تولد نوزاد نارس نیز افزایش می یابد.
این متخصص زنان و زایمان اظهار داشت: آهن یك ماده بسیار ضروری برای حفظ سلامت بدن است و نیاز روزانه به این ماده مغذی بسیار اندك و در حد میلی گرم است.
دكتر ملكی بیان كرد: اما گاهی همین مقدار كم نیز از طریق رژیم غذایی روزانه تامین نمی شود و در نتیجه در طولانی مدت، كمبود آهن سبب بروز بیماری، ناتوانی و كم خونی می شود.
وی تاكید كرد: مبتلایان به كم خونی فقر آهن دچار خستگی زود هنگام، كسالت مداوم، بی حوصلگی و كاهش قدرت و توانایی انجام كارها می شوند.
ملکی افزود: همچنین بر اساس بررسی های انجام شده فقر آهن در كودكان نیز موجب كاهش بهره هوشی و یادگیری می شود.
وی اضافه كرد: مصرف قطره خوراكی آهن تا دو سال برای كودكان یك ضرورت است زیرا آنان به دلیل شیرخوار بودن توانایی جذب آهن از طریق مواد غذایی را ندارند.
ملکی ادامه داد: در بسیاری از موارد فقر آهن توام با كاهش جذب روی باعث كاهش رشد كودكان از لحاظ جسمی و ذهنی می شود، به همین خاطر تشخیص زود هنگام این دو عنصر در كودكان بسیار حایز اهمیت است.
دكتر ملكی گفت: با توجه به اینكه فقر آهن و بیماری كم خونی بیشتر در بین زنان شایع است به همین دلیل افراد باید در رژیم غذایی خود همواره مصرف اسفناج، عدس، پسته، جگر و گوشت قرمز را مد نظر قرار دهند و از مصرف بی رویه چای بلافاصله پس از غذا خودداری كنند. /س