سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بانک مرکزی قطر با تاکید بر روند افزایشی بهای نفت خام

عرضه جهانی نفت خام مطلوب استجهانی نفت

تازهارزیابنک مرکزی قطر نشان می دهد نگرانی های ژئوپولیتیک، عوامل داخلی بازار نفت، کاسته شدن از بدبینی ها نسبت به رشد اقتصادی آمریکا، از جمله دلایل اصلی افزایش بهای نفت در سه ماه نخست 2012 است.

به گزارش سرويس اقتصادي باشگاه خبرنگاران به نقل از شانا به گزارش خبرگزاری رسمی کویت (کونا)، بانک مرکزی قطر در گزارش تحلیلی هفتگی خود درباره شرایط بازارهای جهانی نفت خام اعلام کرد: با وجود عرضه مطلوب نفت در بازارهای جهانی قیمت این ماده در سه ماه خیر با رشد رو به رو بوده است که نگرانی های در باره مسائل ژئوپولیتیک، عوامل داخلی بازار نفت، کاسته شدن از بدبینی ها نسبت به رشد اقتصادی آمریکا، از دلایل اصلی این افزایش به شمار می آیند.

بر اساس این ارزیابی، قیمت های جهانی نفت خام در سه ماه نخست 2012 با رشد همراه بوده است، به طوری که بهای نفت برنت نزدیک به 125 دلار برای هر بشکه داد و ستد می شد اما قیمت ها در ماه آوریل با افت رو به رو شد و این روند کاهشی در ماه های مه و ژوئن دوباره ادامه یافت تا جایی که بهای نفت برنت به سطح 89 دلار برای هر بشکه رسید.

بانک مرکزی قطر علت روند کاهشی بهای نفت در آن زمان را نگرانی ها درباره نتایج انتخابات اخیر یونان اعلام کرد، بازارهای جهانی نگران بودند نتیجه انتخابات به گونه ای رقم بخورد که عواقب بدی برای حوزه مالی منطقه یورو و این ارز اروپایی به دنبال داشته باشد و سرانجام سبب کاهش تقاضای جهانی نفت خام شود.

همزمان با نگرانی ها درباره بحران اقتصادی یونان و نتایج انتخابات این کشور، خبرهایی مبنی بر کند شدن رشد اقتصادی اقتصادهای نوظهور دنیا از جمله چین و هند که بخش عمده ای از رشد تقاضای جهانی نفت خام را شامل می شوند، به گوش می رسید.

بر اساس این گزارش، قیمت های جهانی نفت خام به زودی پس از مشخص شدن نتایج انتخابات یونان در 17 ژوئن گذشته (28 خرداد) با شرایط بهبود رو به رو شد، در حالی که نگرانی های موجود در بازار تاثیری بر این روند نیز نداشت.

از آن زمان تاکنون قیمت های جهانی نفت خام بهبود یافته و تنها در دوره های زمانی کوتاه مدت کاهش داشته است و با وجود انتشار آمارهای ناامیدکننده درباره شرایط اقتصادی و نگرانی ها درباره بحران بانک های اسپانیایی، همچنین بدهی های دولت های اروپایی، قیمت های جهانی نفت خام روند بهبود را طی کرده است.

اوایل ماه جاری میلادی با تصمیم های جدید بانک های مرکزی اروپایی موجی از امید نسبت به بهبود بحران مالی منطقه یورو به وجود آمد، علاوه بر آن بهبود بازار کار در آمریکا به عنوان نشانه ای از بهبود شرایط اقتصادی نیز در روند بهبود قیمت های جهانی نفت خام بی تاثیر نبوده است.

بانک مرکزی قطر در این گزارش تحلیلی اعلام کرد: امیدواری ها درباره بهبود نظام پولی در چین که به تثبیت رشد بیش از هفت درصدی رشد اقتصادی دومین مصرف کننده نفت خام جهان کمک می کند، تاثیر مثبتی بر بازار جهانی نفت داشت که در پی آن قیمت نفت خام برنت در هفتم اوت (سه شنبه 17 مرداد) به 112 دلار برای هر بشکه و بالاترین سطح در سه ماه اخیر رسید.

بر پایه این گزارش، عوامل دیگری نیز بر روند افزایش اخیر قیمت های جهانی نفت خام تاثیر گذار بوده است که از جمله آنها می توان به نگرانی های ژئوپولیتیک در کشورهای تولید کننده نفت خام اشاره کرد.

عوامل داخلی بازار نیز بر شرایط بازارهای جهانی نفت خام بی تاثیر نبوده است، شاخص برنت دریای شمال که به عنوان معیاری برای قیمت گذاری بیشتر انواع نفت خام در جهان استفاده می شود، با اختلاف زیادی نسبت به شاخص نفت خام دبلیو تی آی معامله شده است.

تا اواخر سال 2010 این دو شاخص عمده بازارهای جهانی نفت خام تنها با چند دلار اختلاف نسبت به یکدیگر معامله می شدند اما توقف انتقال نفت خام از خط لوله مرکزی آمریکا تا حدودی زیادی سبب کاهش ارزش دبلیو تی آی در مقابل نفت برنت شد.

اختلاف میان این دو شاخص در سه ماه دوم امسال به نصف رسید، اما از زمان تاکنون شرایط در حال بهبود است، که دلیل این بهبودی اجرای عملیات نگهداری در تعدادی از میدان های نفتی بزرگ دریای شمال از جمله «بازارد» و «ترول» در ماه سپتامبر است که عرضه نفت خام آنها نیز به طور موقت متوقف می شود.

کاهش عرضه نفت خام از این دو میدان نفتی در دریای شمال می تواند سبب افزایش قیمت های جهانی نفت خام شود و بی شک اختلاف قیمت برنت و دبلیو تی آی از اواسط ژوئن به طور یکنواخت با افزایش رو به رو بوده که دلیل آن افزایش قیمت نفت برنت است./س
برچسب ها: جهانی ، نفت ، مطلوب
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.