سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خوزستان/

چگونه از گرمازدگی پیشگیری کنیم

گرمازدگی یک بیماری است که به دلیل قرار گرفتن طولانی مدت در معرض حرارت بالا و نخوردن مایعات کافی ایجاد می شود.

 

به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران خوزستان، در این روزهای گرم که مصادف با ایام ماه مبارک رمضان نیز شده است، ممکن است با مشکل گرمازدگی بیشتر مواجهه شوید

علت گرمازدگی چیست و نشانه های آن کدام است؟

معمولا علت گرمازدگی، کار و یا ورزش کردن طولانی مدت در هوای گرم بدون خوردن آب و مایعات کافی و نپوشیدن لباس خنک و سبک است.

 

 علایم اولیه آن شامل احساس خستگی و ضعف، رنگ پریدگی، افزایش ضربان قلب، نفس نفس زدن، تهوع و استفراغ، احساس عطش شدید و گرفتگی عضلات است.

 اگر به این علایم اولیه توجه نشود، کم کم فرد دچار گیجی و خواب آلودگی و بعد حالت غش و کما می شود و حتی در مواردی در صورت رسیدگی نکردن به موقع ممکن است، به مرگ منجر شود.

 

اما راه های پیشگیری و مقابله با این مشکل:

 

1-اولین و مهم ترین نکته این است که باید آب و مایعات زیاد بنوشید. البته منظور از مایعات چای پررنگ، نوشابه های کافئین دار و شربت ها و آبمیوه هایی با شکر زیاد نیست، چون این ترکیبات خودشان می توانند هم باعث تشنگی بیشتر و هم باعث دفع آب بدن بشوند؛ بلکه منظور خود آب ساده (به عنوان سالم ترین نوشیدنی) و ترکیباتی مثل شربت آبلیموی کم شکر (البته با لیموی تازه و عسل)، شربت سکنجبین (و یا ترکیب سکنجبین و خیار رنده شده)، دوغ کم نمک، چای خیلی کم رنگ و ولرم، شربت خاکشیر سرد و آبمیوه هایی مثل آب هندوانه (به خاطر محتوای آب زیاد و طبیعت خنک آن) است.

 

 در ضمن نوشیدن این مایعات در فاصله بین افطار و سحر برای جبران کم آبی ناشی از روزه داری در روزهای بلند تابستان بسیار مفید است.

 

 2- روزه داران، باید نوشیدن مایعات را حدود یک ساعت بعد از افطار شروع کنند و بدون این که منتظر بروز احساس تشنگی باشید، به طور منظم مایعات مصرف کنند.

 

 3- سعی کنید در این ایام از لباس های تنگ و چسبان و از جنس مواد مصنوعی و نایلونی استفاده نکنید، بلکه از لباس های گشاد و آزاد و از جنس نخ و کتان و تا حد امکان رنگ روشن استفاده کنید.

 

 4- در صورت امکان در ساعات گرم روز (بین 10 صبح تا 4 بعداز ظهر) از منزل بیرون نروید و در مکان های بسته و مجهز به وسایل خنک کننده باشید.

 

 5- سعی کنید از ورزش کردن در هوای گرم و در حال روزه داری پرهیز کنید و ورزش را به بعد از افطار موکول کنید.

 

 6-نکته آخر این که اگر فردی دچار علایم گرمازدگی شد، سریعا او را به یک مکان خنک منتقل کنید. لباس های اضافی اش را بیرون بیاورید و دست و صورت و پاهایش را با آب سرد بشویید یا یک ملحفه خیس را دور بدنش بپیچید. فرد را به آهستگی باد بزنید یا با فاصله در معرض باد ملایم پنکه قرار بدهید. برای پایین آوردن دمای بدن می توانید از دادن مایعات خنک (نه خیلی یخ) استفاده کنید. اگر فرد دچار گرمازدگی دارای علایم گیجی، هذیان یا کاهش هوشیاری بود، به سرعت او را به مراکز درمانی منتقل کنید.

 

پس سعی کنید به توصیه های بالا تا آنجایی که ممکن است عمل کنید./س

 

برچسب ها: گرما ، زدگی ، پیشگیری
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.