سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ريزگردها از عوامل ايجاد حساسيت در افراد

ريزگردها از عوامل ايجاد حساسيت در افراد است اين ذرات هنگام تنفس به همراه اكسيژن هوا وارد بيني، دهان و مجاري تنفسي شده و موجب تحريك موضعي مجاري مي‌شوند.

به گزارش گروه علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا،  دكتر امير آب‌آب‌زاده، عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي جندي‌شاپور اهواز ضمن بیان این مطلب گفت: با توجه به اثرات منفي ريزگردها بر دستگاه تنفسي به افراد مبتلا به آسم توصيه مي‌شود در روزهاي غبارآلود به هيچ وجه از منزل خارج نشوند.

 دكتر امير آب‌آب‌زاده اظهار كرد: زماني كه ذرات گرد و غبار وارد بيني مي‌شوند، مخاط بيني را تحريك مي‌كنند و موجب تورم مخاط بيني، ايجاد اختلالات سينوسي، آبريزش و انسداد بيني، خارش، عطسه و ترشحات پشت حلق مي‌شوند. اين علائم به تدريج به سينوزيت آلرژيك تبديل مي‌شوند و پس از آن حتي ممكن است فرد به سينوزيت ميكروبي مبتلا شود.

وی تصريح كرد: علائم ناشي از ورود گرد و غبار به دستگاه تنفسي ممكن است به صورت حاد و يا مزمن ظاهر شوند. در چنين شرايطي اين علائم ممكن است به صورت ناگهاني در فرد ظاهر شوند و يا اينكه فرد در مدت زماني طولاني از علائم ناشي از آن رنج ببرد.

اين متخصص گوش، حلق و بيني خاطرنشان كرد: پس از ورود ريزگردها به درون حلق نيز امكان تحريك مخاط حلق وجود دارد؛ در چنين شرايطي اگر اين تحريك تشديد شود، حتي ممكن است اختلال در تنفس را به دنبال داشته باشد و در نواحي تحتاني دستگاه تنفسي نيز علائمي مانند سرفه و تنگي نفس را ايجاد كند. همچنين افرادي كه زمينه اختلال تنفس دارند نيز ممكن است در اثر اين عارضه به آسم مبتلا شوند.

 عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي جندي‌شاپور اهواز ادامه داد: افراد مبتلا به آسم بايد تا حد امكان از گرد و غبار دوري كنند و در روزهاي غبارآلود از منزل خارج نشوند. همچنين اين افراد در صورت ضرورت براي خروج از منزل بايد حتما از ماسك‌هاي فيلتردار استفاده كنند و پس از بازگشت به منزل نيز بيني و حلق خود را با سرم نمكي شست‌‌وشو دهند. به افراد مبتلا به آسم توصيه مي‌شود در فضاي منزل از دستگاه تصفيه هوا استفاده كنند.

وي اظهار كرد: افراد مبتلا به اختلالات تنفسي توجه داشته باشند كه در صورت استمرار انسداد و يا آبريزش بيني بايد حتما به پزشك مراجعه كنند و از طريق مصرف دارو درمان شوند. البته بايد توجه داشت كه مهمترين دارويي كه براي اين افراد تجويز مي‌شود، دوري از فضاي غبارآلود است.

آب‌آب‌زاده گفت: افرادي كه اختلال تنفسي ندارند نيز در روزهاي غبارآلود بايد به صورت مستمر بيني و حلق خود را شست‌وشو دهند و تا حد امكان در معرض گرد و خاك قرار نگيرند، زيرا ريزگردها در درازمدت موجب بروز بيماري‌هاي تنفسي مي‌شوند. همچنين گرد و غبار مي‌تواند در درازمدت موجب عفونت گوش مياني در كودكان شود./ح
برچسب ها: ریزگرد ، حساسیت ، عطسه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.