به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران لرستان مبتلايان به كم خوني فقر آهن زود خسته مي شوند و قدرت و توانايي انجام كارها در آنها كاهش مي يابد.
در كم خوني فقر آهن احتمال ابتلا به بيماري هاي مختلف به علت تضعيف سيستم ايمني افزايش مي يابد.
با ادامه روند کاهش آهن فرد دچار کم خونی می شود که با رنگ پریدگی، ضعف، تند شدن ضربان قلب، کم شدن دامنه تنفس و بی حالی همراه است.
بعضی ترکیبات گیاهی آنتی اکسیدان های موجود در سیب، گلابی، کشمش، آلبالو و چای با آهن پیوند و ترکیب غیر قابل جذب تشکیل و جذب آهن را کاهش می دهند.
در بسیاری از موارد فقر آهن با روی توام است و رشد کودکان از لحاظ جسمی و ذهنی را دچار اختلال می کند به همین دلیل تشخیص زود هنگام فقر این دو عنصر در کودکان بسیار مهم است.
گوشت قرمز، حبوبات به خصوص عدس و سویا غنی از آهن است و مادران باید این مواد را در وعده های غذایی خانواده قرار دهند./س