مجتبی صفایی، رییس صنف نان برنجی پزان استان کرمانشاه می گوید: نان برنجی یکی از اصلیترین سوغاتهای استان کرمانشاه است که در همه ادوار مورد توجه خاص گردشگران و مردم استان کرمانشاه بوده است. این سوغات خوش طعم و به یاد ماندنی استان کرمانشاه از قدیم الایام به کلوچه برنجی مشهور بوده است که با ابعاد بزرگتر از ابعاد کنونی پخت میشده و این نام به خاطر شباهت شکل و اندازه آن با کلوچههای دیگر روی آن گذاشته شده است
وی افزود: بعدها کلوچه برنجی تغییر نام يافت و به نان برنجی شهرت پيدا كرد
صفایی درباره نحوه تولید نان برنجی در گذشته، گفت: نحوه تولید نان برنجی در قدیم الایام به این گونه بوده که ابتدا برنج را در تشتهای مخصوص شسته، سپس آن را در چالهای میریختند و با پتکهای سنگی دستهدار میکوبیدند.
صفایی ادامه داد: برنج را آنقدر میکوبیدند که به صورت آرد در میآمد سپس آرد را غربال کرده و بر روی قسمت بالایی تنورهای نانوایی که به آن «داش» گفته میشد میریختند تا آرد کاملا خشک شود.
وی گفت: پس از خشک شدن آرد مواد اولیه نان برنجی شامل روغن کرمانشاهی، شکر، تخم مرغ، هل و گلاب را به آن اضافه میکردند و نان برنجی را در تنور قرار می دادند تا پخته شود.
رییس صنف نان برنجی پزان كرمانشاه گفت: در حال حاضر سالانه حدود پنج هزار تن نان برنجی در استان تولید میشود.
وی، سپس درباره خواص نان برنجی، گفت: اصلیترین و منحصر به فردترین ویژگی نان برنجی این است در آن هیچ گونه مواد شیمیایي به کار نرفته است و صد در صد طبیعی است. فواید مواد بکار رفته در پخت نان برنجی از نظر علمی ثابت شده هستند./س.