سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اراک/

جنگ نرم چیست ؟

امروزه با توجه به وسعت دنیای ارتباطات و فن آوری های اطلاعاتی و گسترش رسانه های اینترنتی و مجازی ، تهاجم کشورهای استکباری از حالت جنگ نظامی و سخت (Hard war ) خارج و به جنگ نرم(soft war ) تغییر ماهیت داد ه است.

 به گزارش باشگاه خبرنگاران اراک 

جنگ نرم به هر گونه اقدام روانی و تبلیغاتی گفته می شود که هدف آن جامعه یا گروه است و عمده تفاوت آن با جنگ سخت (نظامی ) ، عدم درگیری و استفاده از سلاح های نظامی می باشد زیرا در جنگ نرم از سلاح های تبلیغاتی ، اعتقادی استفاده می شود؛ به تعبیر دیگر جنگ نرم استفاده دقیق و طراحی شده از تبلیغات و ابزارهای مربوط به آن است، به منظور تاثیر گذاری بر عقاید ، فرهنگ ، سیاست ، احساسات ، تمایلات ، رفتار و مختصات فکری دشمن با توسل به شیوه هایی که موجب پیشرفت مقاصد امنیت ملی می شود است.

جنگ نرم مسئله ی نوینی نبوده و از سبقه ی تاریخی برخوردار می باشد، بدان صورت که در ابتدا چهره ی ساده ای داشته یعنی به صورت شایعه پراکنی،دروغ و اهانت بوده اما با گذشت زمان و تحولات و پیچیدگی های روز افزون اجتماعی، این رویکرد نیز پیشرفت نموده و از پیچیدگی، ظرافت و تاثیر گذاری بیشتری برخوردار گشته است، حال این تفکر که حمله رسانه های مخالف به جبهه ی جمهوری اسلامی ایران در جنگ نرم از سال 1388 ( پس از انتخابات ریاست جمهوری ) آغاز شده است تفکری کاملاً خام و عبث است.

جنگ نرم به هر گونه اقدام روانی و تبلیغاتی گفته می شود که هدف آن جامعه یا گروه است و عمده تفاوت آن با جنگ سخت (نظامی ) ، عدم درگیری و استفاده از سلاح های نظامی می باشد زیرا در جنگ نرم از سلاح های تبلیغاتی ، اعتقادی استفاده می شود

ازآنجایی که دشمن بر اساس تجربه دریافته است که تغییر نظام و افکار عمومی، دیگر به هیچ عنوان با روش هایی از قبیل جنگ نظامی و زور تحقق نمی یابد؛ به طراحی جنگ نرم و اشاعه ی تفکر لیبرال دموکراسی پرداخته و بدان دلیل که این نوع جنگ هنوز هم تا حدودی در میان مردم ناشناخته است، اکثرا به خطرات این جریان واقف نیستند و چون جنگ نرم از ظرافت خاص و مراحل متنوعی برخوردار است، با عوام فریبی و به آهستگی پیش می رود ناخود آگاه به دام آن گرفتار می شوند.

جنگ نرم به دلیل پیچیدگی و اتكاء به قدرت نرم از ویژگی های متنوعی برخوردار است كه مهمترین آنها عبارتند از :

جنگ نرم در پی تغییر قالب های ماهوی جامعه و ساختار سیاسی آن است.

آرام ، تدریجی و زیرسطحی است.

در جنگ نرم تصویری شكست خورده ، ناامید و مأیوس از حریف ارائه می شود و در مقابل ، مهاجم با نمادسازی و تصویرسازی و خود را پیروز و موفق نشان می دهد و در اینجاست كه عملیات روانی با توانی فوق العاده صورت می گیرد.

پایدار و بادوام است یعنی نتایج جنگ نرم در صورت موفق بودن ، پایدار و با دوام خواهد بود.قابل ذكر است كه هدف جنگ نرم تغییر باورها و اعتقادات است و چنانچه این تغییر صورت پذیرد ، یا گذشت به حالت اولیه به راحتی امكانپذیر نخواهد بود .

جنگ نرم با تحرك و جاذبه دار است. جنگ نرم به تدریج و آرام شروع می شود و در نقطه ی به دلیل ایجاد جاذبه های كاذب و با گذشت زمان ، بسیاری از بازیگران و حتی بازیگردانان آن به صورت خواست و ناخواست از درون جامعه مورد هدف با استخدام كارگذاران به این جنگ در می آیند.

جنگ نرم با خلق از ارزشهای جدید ، اسطوره سازی و نماد سازی ، هیجان ساز است.این نوع جنگ از احساسات جامعه ، نهایت استفاده را می برد به طوریكه از اركان مهندسی جنگ نرم مدیریت احساسات است.به این صورت كه تلاش می شود از عواطف و احساسات جامعه مورد نظر برای نفوذ در افكار و اندیشه ها در جهت ایجاد دگرگونی در باورها استفاده می شود كه در نتیجه بحران آفرین می گردد.

جنگ نرم آسیب محور است. آسیبهای اجتماعی ، فرهنگی ، اقتصادی ، و میدان مانور جنگ نرم است. دشمنان در جنگ نرم با شناسایی نقاط آسیب جامعه مورد نظر در حوزه های ذكرشده ، فعالیت های خود را سامان داده و با خلق آسیب های جدید ، بر دامنه تحركات خود می افزایند.

جنگ نرم چند وجهی است. پر دامنه بودن و برخوردداری از وجوه مختلف از دیگر ویژگیهای جنگ نرم است، د راین جنگ از تمامی علوم ، فنون ، شیوه ها و روشهای شناخته شده و ارزشهای موجود استفاده می گردد.

جنگ نرم تضاد آفرین است . جنگ نرم از محیطهای آسیب دار در جامعه شروع می شود و با ایجاد گسل های متعدد در بخشهای گوناگون جامعه و از طریقه متفاوت كردن باورها ، ارزشها و شكل دهی به رفتارهای جدید ، اعضای یك جامعه را در برابر همه قرار می دهد. تضادهای بوجود آمده از طریق جنگ نرم ، همبستگی اجتماعی و وحدت ملی را بر هم زده و زمینه های بروز بحران و درگیریهای داخلی را فراهم می سازد ، بنابراین تخریب و وحدت ملی یكی از پیامدها و ویژگیهای جنگ نرم است.

جنگ نرم مسئله ی نوینی نبوده و از سبقه ی تاریخی برخوردار می باشد، بدان صورت که در ابتدا چهره ی ساده ای داشته یعنی به صورت شایعه پراکنی،دروغ و اهانت بوده اما با گذشت زمان و تحولات و پیچیدگی های روز افزون اجتماعی، این رویکرد نیز پیشرفت نموده و از پیچیدگی، ظرافت و تاثیر گذاری بیشتری برخوردار گشته است.

جنگ نرم تردیدآفرین است . ایجاد تردید و بدبینی نسبت به بسیاری از مسائل یك اصل و قاعده است حركت در این جنگ با خلق تردید و ایجاد ناامیدی و یاس شروع می شود و برای توفیق با نوپردازی به صورت ظریف و آرام در باورها و اعتقادات اساسی تردید ایجاد می وشد و به مرور بر دامنه این تردیدها افزوده شده تا د رنهایت به ایجاد تغییرات اساسی در ارزشها و باروها دست یابند.

جنگ نرم از ابزار روز استفاده می كنند در این نوع جنگ ، از پیشرفته ترین تكنیك ها ی روز استفاده می گردد . فضای مجازی و سایبری ، محیط اصلی جنگ نرم در شرایط كنونی به حساب می آید .این فضا ، امكان اغواگری با ایجاد جاذبه های گوناگون و خلق بسترهای لازم برای سوار شدن به امواج احساسات را به خوبی فراهم می سازد./س

برچسب ها: جنگ نرم ، اصول ، مقابله
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۷
در انتظار بررسی: ۰
یگانه
۲۱:۲۹ ۱۴ آذر ۱۴۰۱
خوب بود
m
۲۳:۵۹ ۰۶ شهريور ۱۴۰۱
جنگ نرم حوزه تنیده در سازمانها و نهادهای رسمی دارد. سوء عملکرد پلیس و دادگاه و فرمانداریها و اموزش و پرورش و تصمیمات مسئولین دولتی دارد و بدون اصلاح عملکرد انها دچار جنگ نرم درونی خواهیم بود و نیاز به توطئه بیگانگان نیست. بدنبال ایراد در خارج نباشید که تمام مفاسد از درون جامع پوچگرا و مصرفی و نظم ناپذیر و اشوب طلب خودمان است که در کسب مفاسد استعداد وافر اما در کسب انسانیت و علم و خدمت به بشریت ناتوانیم.
من
۱۳:۴۶ ۰۸ مهر ۱۴۰۱
جامعه پوچگرا نیست ، عالی ترین سطوح آرمان ها و آمال و کمال انسانیت را در دین اسلام و مذهب شیعه داریم ، هنر امثال ما و شما اینقدر در نازل ترین وضعیت هست که نتوانستیم از درون خودمان مدیران آرمان خواه و کمال طلب و در خدمت ایدئولوژی و دین و رفاه عمومی جامعه پرورش بدهیم ، مردم جامعه مشغول ابتدائی ترین ها هستند و سیاست زده شده و اصلا بصیرت و اگاهی ندارند ، در مقایسه با مردم دنیا خیلی خیلی نا اگاهی و شم سیاسی بسیار بسیار ضعیفی داریم که دشمن را بعد از مدت کوتاهی فراموش کرده و تنها با تغیر روش دشمن به راحتی بسیار زیاد بارها و بارها فریب می خوریم و مثل احمق ها دور خودمان می چرخیم و به خودمان پرت و پلا نثار میکنیم و دنبال مقصر سازی در بین خودمان هستیم و در یک کلام گوسفندان راحت الحلقوم نااازی هستیم برای گرگ استعمار و بدخواهان ....
ناشناس
۰۱:۳۲ ۱۱ خرداد ۱۴۰۱
درس بدرد نمیخوره
eli
۲۲:۴۱ ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۱
خوبه بد نبود ولی اشتباه تایپی زیادی داش ..
Jack
۱۴:۱۵ ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
It's very good
چنگیز
۰۰:۲۹ ۲۹ اسفند ۱۴۰۰
به عبارتی جنگ نرم یک تز و انتی تز واقعی است
که باخت و برد آن تبعات خوب و بدی بسیار جدی دارد که میتوند فرهنگ یک کشور را نجات دهد یا اینکه نابود سازد
Behnam
۰۲:۴۲ ۲۵ اسفند ۱۴۰۰
بسیار عالی
ناشناس
۰۸:۵۹ ۲۱ اسفند ۱۴۰۰
سلام خوب بود و اگر با مثال بود بهتر بود مثلا فروپاشی اتحا جماهیر شوروی ویوگسلامی و.....
ناشناس
۱۷:۵۵ ۰۱ دی ۱۴۰۰
خوب بود مرسی
Hhstrr
۱۳:۴۴ ۱۸ آذر ۱۴۰۰
خیلی خوب بود مرسی
ناشناس
۱۸:۲۲ ۰۱ خرداد ۱۴۰۰
خیلی طولانی است خلاصه بود ای کاش
ناشناس
۱۸:۱۰ ۱۷ بهمن ۱۳۹۹
خیلی خوب بود اما اشتباه تایپی وجود داشت
ناشناس
۱۹:۵۶ ۲۳ آذر ۱۳۹۹
خیلی خوب بود ممنون مرسی
ناشناس
۰۹:۰۳ ۱۵ آبان ۱۳۹۹
سلام ممنون
مقاله خوبی بود، ولی کاش یک بار بازبینی بشه، اشکالات تایپی زیادی داره
ناشناس
۱۴:۳۳ ۲۱ خرداد ۱۳۹۹
مرسی‌عالیه
ناشناس
۱۶:۱۵ ۱۷ خرداد ۱۳۹۹
عجب
ناشناس
۱۹:۰۳ ۱۱ خرداد ۱۳۹۹
خیلی ممنون و مچکر
ناشناس
۰۰:۲۰ ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۹
خوبه ممنون از اطلاعاتتون
sarina
۱۶:۳۵ ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۹
بله خیلی عالیه. سایت مطالب خوبی داره
ناشناس
۱۶:۳۵ ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۹
بله خیلی عالیه.
ناشناس
۱۹:۱۹ ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۹
عالیییییی زنده ایران
نیما
۱۶:۳۵ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۹
ای کاش یه عکس هم میزاشتین
رضا وفایی
۲۰:۴۰ ۰۲ فروردين ۱۳۹۹
ما باید با جنگ نرم مقابله کنیم
ناشناس
۱۲:۲۳ ۰۱ فروردين ۱۳۹۹
عالی بود واطلاعات خوبی داشت
ناشناس
۱۵:۴۸ ۲۸ بهمن ۱۳۹۸
کار خیلی خوبی کرده اید که مردم را از خطرات جنگ نرم مطلع کرده اید.خیلی ممنون.
ناشناس
۱۴:۵۰ ۲۶ بهمن ۱۳۹۸
خوبه
ناشناس
۲۰:۳۹ ۱۴ بهمن ۱۳۹۸
عالیه
زنده باد ایران
م
۱۹:۰۰ ۱۷ آذر ۱۳۹۸
خوبه
ناشناس
۲۰:۰۰ ۱۳ آذر ۱۳۹۸
عالی بود
ناشناس
۲۱:۲۹ ۱۶ آبان ۱۳۹۸
خیلی خوب بودعطلاعات بیشتری گرفتم
ناشناس
۱۸:۰۳ ۱۶ مهر ۱۳۹۸
خوبه
ناشناس
۰۴:۴۲ ۱۰ مهر ۱۳۹۸
خوب بود . جنگ نرم زمانی تاثیر زیاد دارد طرف مقابل از بصیرت کافی بر خوردارنباشد .در غیر این صورت نتیجه عکس می دهد مثل جریان چوپان دروغ گو
fda
۱۸:۵۳ ۲۹ خرداد ۱۳۹۷
مطالب بیش تر درباره ی این موضوع بزارین
ناشناس
۲۳:۲۰ ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۷
عالی بود مرسی
خخخ
۱۸:۱۱ ۰۶ خرداد ۱۳۹۶
تکراری
ناشناس
۱۱:۴۸ ۱۱ آذر ۱۳۹۴
خیلی عالی بود
ناشناس
۱۶:۵۸ ۲۴ مهر ۱۳۹۳
ممنون خیلی مطالب سات خوب بود