به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران گیلان ، سوختن ناقص ضایعات کشاورزی در مزارع عامل اصلی تولید دی اکسید هاست که یکی از مهمترین عوامل ایجاد سرطان در سطح سلول است .
به گفته کارشناسان بهداشتی همه ساله همزمان با برداشت برنج در گیلان برخی از شالیکاران اقدام به سوزاندن کاه و کلش می کنند که این امر علاوه بر آلوده کردن محیط زیست و هوای شهرها و روستاها می تواند زمنه افزایش بیماری سرطان بویژه سرطان خون را در استان فراهم کند .
مدیر کل حفاظت محیط زیست گیلان هم با اشاره به اینکه یکی از عوامل عمده آلودگی محیط زیست گیلان سوزاندن زائدات برنج در این فصل از سال است گفت:بر اثر سوختن یک تن از ضایعات بطور متوسط بین 12 تا 20 کیلو گرم ذرات معلق و 3 کیلو گرم اکسید های ازت و گوگرد وارد هوا می شود که ضمن اثرات مخرب بر محیط زیست مشکلاتی را برای شهروندان بخصوص کودکان و سالمندان به ویژه بیماران مبتلا به تنگی نفس به همراه دارد.