سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مصرف چاي سرد خطر ابتلا به سنگ كليه را افزايش مي دهد

پژوهشگران اعلام کردند مصرف چاي سرد (آيس تي) خطر ابتلا به سنگ کليه را افزايش مي دهد.

به گروه علمي پزشكي باشگاه خبرنگاران؛ دکتر جان ميلنر استاديار بخش اورولوژي دانشکده پزشکي دانشگاه لويولا در شيکاگو، آيس تي که يکي از نوشيدني هاي محبوب در تابستان محسوب مي شود، حاوي مقاديري ترکيبات شيميايي اکسالات است و مصرف اين ماده منجر به تشکيل کريستال هاي کوچک متشکل از نمک و مواد معدني در ادرار مي شود.
به گفته پژوهشگران، اين کريستال ها عموما بي خطر هستند، اما احتمال بزرگ شدن و رسوب آنها در مجاري ادراري وجود دارد.
ميلنر افزود: «براي اشخاصي که سابقه سنگ کليه دارند و يا کليه آنها سنگ ساز است، آيس تي بدترين نوشيدني است. بسياري از اشخاص آيس تي را انتخاب مي کنند چون کالري زيادي ندارد و طعم خوشايندتري نسبت به آب دارد؛ اما اگر احتمال سنگ کليه را در نظر بگيريم، اين نوشيدني چندان هم مناسب نيست.»
به گفته پژوهشگران، مردان چهار برابر بيشتر از زنان در خطر ابتلا به سنگ کليه هستند و اين خطر پس از سن چهل سالگي به مراتب افزايش مي يابد.
پژوهشگران در ادامه توصيه کردند براي جلوگيري از ابتلا به سنگ کليه، افراد به دفعات آب بنوشند.
ميلنر در اين خصوص گفت آب بهترين نوشيدني براي رفع تشنگي است، اما افراد مي توانند شربت آبليمو را نيز به عنوان گزينه اي مناسب در نظر گيرند.
وي افزود شربت آبليمو سرشار از سيتراتها است که از رشد سنگ در کليه جلوگيري مي کنند.
پايگاه اينترنتي «هلث-دي نيوز» به نقل از ميلنر و همکارانش توصيه کرد افرادي که کليه آنها سنگ ساز است از خوردن مواد غذايي حاوي اکسالاتها همچون اسفناج، شکلات، ريواس و دانه هاي آجيلي خودداري و گوشت کمتر مصرف کنند، ميزان مصرف نمک را کاهش دهند و کلسيم کافي به بدن خود برسانند./ع
برچسب ها: چای ، سرد ، طعم ، ابلیمو
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.