سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گیلان /

چای،ارمغان کاشف السلطنه برای ایرانی ها

هر شهر ویژگی های بخصوصی دارد که شهرت آن شهر،مدیون همان شاخصه و ویژگی ها است، مثلا گز را با نام اصفهان می شناسند و یا میدان آزادی نماد شهر تهران است.چای هم محصولی است که با نام لاهیجان گره خورده. هیچکس لاهیجان را بدون چای و چای را بدون لاهیجان از ذهن نمی گذراند به همین خاطر است که به لاهیجان علاوه بر شهر ابریشم شهر چای هم گفته می شود.

 به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران گيلان اما این چای چطور و چگونه وارد لاهیجان یا گیلان و حتی ایران شد؟ حاجی محمد میرزا قوانلو، ژنرال کنسول ایران در هندوستان، در سال 1275 خورشیدی ،برای نخستین بار بذر و نهال چای را مخفیانه وارد ایران کرد و پس از تحقیقات بر روی آب و هوا و نوع خاک ایران لاهیجان را به عنوان بهترین منطقه کشت این گیاه شناسایی وعلی رغم  مخالفت های فراوان عده ای از اهالی، آنرا را کشت و این گیاه به سرعت جای خود را در منطقه و شهرهای اطراف باز کردو امروز در ردیف کالاهای استراتژیک  یا اساسی کشور قرارگفته و بخش مهمی از اقتصاد گیلان به آن وابسته است.

حاجی محمد میرزا که  بعدها لقب کاشف السلطنه گرفت پس از مرگش بنا به وصیتی که کرده بود،روی تپه ایی از چای دفن کردند که مقبره کاشف السلطنه هم اکنون به یکی از جاذبه های گردشگری لاهیجان تبدیل شده و هر سال افراد زیادی از مقبره وی دیدن می کنند.

این بنا در سال 71 به سازمان میراث فرهنگی کشور تعلق گرفت و در کنار آن موزه چای بنا شد.

گفتنی است این موزه در سال 75 با کوشش سازمان میراث فرهنگی باشماره 1769 در فهرست آثار ملی ثبت و تبدیل به موزه چای ایران در شمال کشورشد/س


تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.