به گزارش
گروه علمي پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا، دكتر زهرا عبداللهي متخصص تغذيه با بيان اين مطلب اظهار داشت: اگر بين زمان افطار و برنامه ورزشي فاصله وجود داشته باشد منجر به كاهش مشكلات گوارشي، نفخ و ورم معده شده و در عين حال ورزشكار به علت سطح
قند خون مناسب احساس ضعف يا كاهش كارآيي نخواهد شد.
وي افزود: صرف افطاري سبك و كم چرب حاوي كربوهيدرات هاي پيچيده و طبيعي و پرهيز از مواد چرب يا شيريني هايي با قند هاي مصنوعي توصيه مي شود.
سرپرست دفتر بهبود تغذيه وزارت بهداشت تصريح كرد: اين فاصله زماني به دستگاه گوارش اجازه مي دهد تا با جذب مايعات موجود در نوشيدني ها و مواد غذايي از افت
فشار خون و كاهش عملكرد ورزشكار و آسيب هاي ناشي از كم آبي در او جلوگيري شود.
وي ادامه داد: ورزشكاران بايد قبل از ورزش يك تا دو ليوان آب بنوشند و در حين فعاليت جسماني نيز هر پانزده تا بيست دقيقه يك ليوان مايعات ميل كنند و بعد از انجام ورزش مصرف آب ميوه طبيعي همرا با قدري نمك به منظور تأمين آب، املاح و گلوكز از دست رفته پيشنهاد مي شود.
دكتر عبداللهي ابراز داشت: اگر ورزش در محيط گرم و مرطوب انجام شود يا ورزشكار جزء افرادي باشد كه مقدار زيادي نمك در عرق بدنشان دفع مي كنند توجه به مايعات و املاح از دست رفته مهم بوده و اگر ورزش بيش از يك ساعت طول بكشد يا ورزش شديد انجام شده باشد، توجه به مايعات، املاح و
گلوكز از دست رفته اهميت بيشتري مي يابد.
وي توصيه كرد: ورزشكاران در فاصله افطار تا سحر بدون توجه به احساس تشنگي، مايعات بنوشند و به منظور حفظ قند خون در ساعت هاي بعدي از كربوهيدرات هاي پيچيده مانند خرما، توت خشك يا انجير خشك بعد از ورزش استفاده كنند. /عط