سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بانک مرکزی به صرافی ها هشدار داد

تعطیلی همیشگی صرافی ها متخلف، مجازاتی برای کنترل بازار ارز

بازار پر نوسان ارز بانک مرکزی را به خود مشغول کرده است .نتیجه این مشغولیت هم ابلاغیه ها و دستورات جدید ارزی است. این روزها در حایلی که دوباره صحبت از تک نرخی شدن ارز و وارد شدن ارز به بازار بورس است، بانک مرکزی به صرافی های متخلف نیز هشدار جدی داده تا شاید...

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران، بازار پر نوسان ارز بانک مرکزی را به خود مشغول کرده است .نتیجه این مشغولیت هم ابلاغیه ها و دستورات جدید ارزی است.

این روزها در حایلی که دوباره صحبت از تک نرخی شدن ارز و وارد شدن ارز به بازار بورس است، بانک مرکزی به صرافی های متخلف نیز هشدار جدی داده تا شاید بتواند سیر صعودی نرخ ارز راکه دوباره آغاز شده کنترل کند.

اواخر سال گذشته واوایل امسال بود که با افزایش اختلاف قیمت دلار آزاد و دولتی، یک صرافی بانکی باوجود دریافت ارز با نرخ دولتی، اقدام به فروش دلار آزاد می‌کرد، بر این اساس بانک مرکزی مجوز فعالیت این صرافی بانک غیردولتی را باطل کرد.

تعطیلی صرافی های متخلف توسط بانک مرکزی در راستای ساماندهی بازار غیر متشکل پولی که طی سال های اخیر جدی شده است، وارد فاز جدیدی شد.

با افزایش قیمت دلار در بازار آزاد، برخی از صرافی ها حتی صرافی های بانکی، با دریافت ارز دولتی اقدام به فروش آن به صورت آزاد و غیر دولتی می کنند که با برخورد جدی بانک مرکزی مواجه شدند.

در آن روزها به نظر می رسید که بازار آشفته ارز، افزایش قیمت دلار آزاد و اختلاف شدید نرخ ارز دولتی و آزاد باعث جذابیت برای صرافی های متخلف بانکی و غیر بانکی برای فروش ارز دولتی به نرخ آزاد شده است.

این وضعیت در حالی بود که برخی از صرافی های بازار با وجود داشتن مجوز فعالیت از بانک مرکزی اقدام به فروش ارز به نرخ آزاد می کردند و حتی آزادانه نرخ های بازار آزاد را بر روی تابلوهای خود درج می کردند.

بعد از آن بود که بانک مرکزی خبر از پلمپ صرافی های غیر مجاز داد و اسامی ۶۲۶ صرافی مجاز، فاقد اعتبار، مجوز باطل شده و در حال تمدید مجوز را اعلام کرد تا معلوم شود هشداها کاملا جدی است.

بانک مرکزی اسامی ۶۲۶ صرافی را اعلام کرد که برخی از آنها دارای مجوز و برخی در حال تمدید مجوز بودند، در عین حال مجوز تعدادی از صرافی‌ها فاقد اعتبار اعلام شد یا اینکه مجوز صادره آنها به دلیل تخلفات باطل شد.

حالا اما معاون نظارتی بانک مرکزی این هشدارها را تکیمل کرده و گفته: بر هر صرافي سه بار اخطار داده مي‌شود و بعد از آن، در صورت تكرار تخلف به مدت سه ماه تعليق مي‌شود و اگر بعد از اين سه ماه، باز هم آن صرافي تخلف كرد اين براي بار پرونده آن به كميسيون نظارت مي‌رود كه در آنجا پس از تشريح تخلفات و تذكرات براي هميشه مجوز آن صرافي ابطال شود. با وجود اين، هنوز امسال مجوزي ابطال نشده است.

ابراهيم درويشي ، در مورد برخورد با صرافي‌هاي متخلف با تاكيد بر اينكه دائما در حال كنترل و پايش صرافي‌ها هستيم، گفت: طرح برخورد با صرافي‌هاي متخلف مقطعي نيست و دائما اين اقدام انجام مي‌شود.

وي با اشاره به فعاليت‌هاي اداره نظارت بر موسسات پولي غيربانكي افزود: بخشي از اين نظارت‌ها شامل صرافي‌ها و بخشي هم شامل صندوق‌ها و تعاوني‌هاي اعتبار مي‌شود. اين اداره به صورت روزانه و دائم صرافي‌ها را بازرسي مي‌كند و گزارش مي‌دهد كه اگر با موردي مواجه شوند تذكر و اخطار خواهند داد. قاعدتا ۹۷ درصد موارد با اين اخطارهاي ارسالي حل مي‌شود و اگر به مواردي برخورد كرديم كه صرافي اقدام به پولشويي كرده يا فاكتور نداده باشد يا در سيستم مربوطه آن معاملات را انجام نداده باشد يا اين‌كه وجوه را به حساب شركت نريزد و به حساب شخصي خود بريزد كه از ماليات فرار كند، به اين‌ها سه بار اخطار داده مي‌شود و بعد از آن، در صورت تكرار تخلف به مدت سه ماه تعليق مي‌شوند.

درويشي اضافه كرد: اگر بعد از اين سه ماه، باز هم آن صرافي تخلف كرد اين براي بار پرونده آن به كميسيون نظارت مي‌رود كه در آنجا پس از تشريح تخلفات و تذكرات براي هميشه مجوز آن صرافي را ابطال مي‌كنيم.

وي تصريح كرد: اكنون به صورت دائم در تهران و شهرستان‌ها بازرسي‌ها در حال انجام است و در مراكز استان‌ها نيز اكنون نيرو گذاشتيم. براي هر استان پنج تا هفت نيرو دائما در حال كنترل هستند و اگر با مواردي مواجه شوند برخورد مي‌كنند.

به گفته معاون نظارتي بانك مركزي تا زماني كه۶۰۰ صرافي طي يك دوره بازرسي شوند مجددا نوبت بازرسي آن‌ها فرا مي‌رسد و به طور متوسط در سال حداقل يك تا دو نوبت صرافي‌ها بازرسي‌ خواهند شد.

وي متذكر شد: اين بازرسي‌ها از سوي بانك مركزي است و امكان دارد ساير نهادهاي نظارتي هم با مواردي مواجه شوند كه به ما منعكس كنند يا اين‌كه اشخاص حقيقي و حقوقي به صرافي‌ها مراجعه كرده و شكايتي داشته باشند كه به آنها هم رسيدگي مي‌كنيم و اين علاوه بر بازرسي‌ها دوره‌اي ماست.

درويشي در ادامه بيان كرد: بنابراين هم به شكايت مردم رسيدگي مي‌كنيم و هم اگر از جايي اطلاعاتي به ما برسد كه صرافي‌ها تخلف مي‌كنند به آن‌ها رسيدگي مي‌كنيم و رسيدگي دوره‌اي هم كه داريم.

وي همچنين با اشاره به لغو مجوز ۲۰ صرافي در سال گذشته اظهار كرد: اما امسال موردي نداشتيم. چرا كه بايد ابتدا سه اخطار داده شود و بعد از آن در كميسيون مربوطه براي تعليق صرافي بررسي‌هاي انجام ‌شود كه هنوز ما به موردي برنخورديم. چون متوجه شدند كه اگر ضوابط را رعايت نكنند ممكن است مجوز آن‌ها تعليق شود.

با این تفاسیر برخورد با صرافی ها ی متخلف کاملا جدی به نظر می رسد و باید منتظر ماند و دید نتیجه برخورد با متخلفین، چه آینده ای را برای بازار ارز رقم خواهد زد.
برچسب ها: صرافی ، بانک ، مرکزی ، اخطار
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.