سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تكرار/ حجت‌الاسلام روانبخش‌:

افزايش جمعيت، توليد را بالاتر مي‌برد/ ايران با 25 ميليون جمعيت ميوه و گندم را از خارج وارد مي‌كرد

عضو هيات علمي موسسه امام خميني(ره) گفت: در زماني كه ايران 25 ميليون جمعيت داشت، ميوه و گندم را از خارج وارد مي‌كرد اما امروز با 75 ميليون جمعيت و استفاده از آب و خاك مملكت، گندم را خودمان توليد مي‌كنيم، توليدات برنج بالاتر رفته، انواع ميوه نيز به وفور وجود دارد كه در 4 فصل استفاده مي‌شود و در ساير محصولات كشاورزي نيز همين طور است، لذا افزايش جمعيت، توليد را بالاتر مي‌برد.

حجت‌الاسلام والمسلمين قاسم روانبخش در گفتگو با خبرنگار دانشگاه باشگاه خبرنگاران درباره راهكارهاي افزايش جمعيت اظهار داشت: يكي از راهكارها اين است كه محدوديت‌هاي اولاد چهارم به بعد مانند عدم تعلق بيمه يا عدم تعلق حق اولاد در حقوق كارمندان، حذف شود و در اين زمينه برخي از فضلاي قم، نامه‌اي به كميسيون فرهنگي مجالس هفتم و هشتم براي حذف اين محدوديت‌ها نوشتند كه اميدواريم در يك طرح جديد در مجلس نهم، اين محدوديت‌ها حذف شود.

استاد حوزه و دانشگاه افزود: دومين نكته مربوط به وظايف صدا و سيما و رسانه هاي جمعي است كه بايد خطر كاهش نسل را براي مردم تبيين كنند و آثار مخرب سياسي، فرهنگي، تربيتي، امنيتي و اقتصادي براي كشور را توضيح دهند؛ در اين زمينه لازم است تا صدا وسيما از كارشناسان مربوطه استفاده كند و گفتگوها و ميزگردهايي در اين رابطه گذاشته شود همچنين به جاي فيلم‌هايي كه تاكنون بر اساس كاهش نسل ساخته شده بايد فيلم‌هايي براي تشويق افزايش جمعيت ساخته شود.

عضو هيات علمي موسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) تصريح كرد: راهكار سوم، سياست‌هاي مشوقانه  است كه دولت بايد اتخاذ كند مثلا رشد جمعيت بعضي از استان‌ها مانند سيستان و بلوچستان كه به عنوان جوان‌ترين استان شناخته شده، بسيار خوب است اما رشد جمعيت در برخي استان‌هاي مركزي به زير صفر رسيده و دولت بايد با اجراي سياست‌هاي مشوقانه مانند واريز مبلغي براي تولد هر فرزند به تقويت جمعيتي اين استان‌ها بپردازد.

سردبير هفته نامه پرتو سخن گفت: راهكار چهارم، اين است كه بودجه‌هاي در نظر گرفته شده براي كنترل جمعيت در مجلس، در راه تبليغ براي افزايش رشد جمعيت در نظر گرفته شود.

حجت‌الاسلام والمسلمين روانبخش با اشاره به شبهاتي كه رسانه‌هاي خارجي درباره بيانات مقام معظم رهبري مطرح كرده اند، اظهار داشت: از همين حالا در رسانه‌هايي مانند بي بي سي، شروع به برخورد تخريبي با بحث افزايش جمعيت در ايران كرده‌اند و لازم است تا تحليل‌گران ما با ترتيب دادن مصاحبه‌ها و نوشتن مقالات به تبيين صحيح اين موضوع بپردازند.

وي افزود: آمار تكان دهنده‌اي از كاهش جمعيت در ايران وجود دارد كه مردم نسبت به اين آمار حساسيت نشان داده‌اند و درصد مربوط به آن را خطرناك دانسته‌اند.

استاد حوزه و دانشگاه درباره بيانات رهبر معظم انقلاب اسلامي مبني بر اينكه در كنار رشد جمعيت بايد امكانات و توسعه اقتصادي لازم نيز بوجود آيد، تصريح كرد: دولت و مسئولان موظف هستند براي رشد جمعيت، برنامه‌ريزي مناسب را انجام دهند و چشم‌اندازي در اين جهت تعيين شود؛ بايد از حالا براي بحث اشتغال، مسكن و ساير نيازهاي جمعيت آينده برنامه‌ريزي داشته باشيم زيرا رشد جمعيت به معناي رشد بي‌حساب و كتاب نيست.

عضو هيات علمي موسسه امام خميني(ره) گفت: نكته مهم اين است كه گفته مي‌شود با وجود مشكلات اقتصادي جامعه امروز اگر مثلا 10 ميليون جمعيت اضافه شود مشكلات افزايش مي‌يابد اما بايد توجه كرد كه وقتي جمعيت بيايد راه خود را پيدا مي كند.

حجت‌الاسلام والمسلمين روانبخش اظهار داشت: در زماني كه ايران 25 ميليون جمعيت داشت، ميوه و گندم را از خارج وارد مي‌كرد اما امروز با 75 ميليون جمعيت و استفاده از آب و خاك مملكت، گندم را خودمان توليد مي‌كنيم، توليدات برنج بالاتر رفته، انواع ميوه نيز به وفور وجود دارد كه در 4 فصل استفاده مي‌شود و در ساير محصولات كشاورزي نيز همين طور است، لذا افزايش جمعيت، توليد را بالاتر مي‌برد.

وي افزود: از همين حالا بايد در مجلس و دولت، برنامه‌ريزي براي افزايش جمعيت و امكانات اقتصادي لازم براي آن انجام شود تا براي وضعيت شغلي، آموزشي، بهداشتي و رفاهي نسل آينده موقعيت بهتري بوجود آيد.

انتهاي پيام/

برچسب ها: روانبخش ، افزایش ، جمعیت
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.