سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

راهکارهایی برای حفظ سلامت مادر و جنین در هنگام روزه داری

به پیامی که بدنتان به شما میدهد گوش دهید، بدن شما به خوبی نشان میدهد که جنینتان در چه وضعیتی قرار دارد.

دكتر الهام السادات هاشميان ناييني، جراح و متخصص زنان در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: روزه داری عوارض درازمدتی برای سلامت مادر و جنین ایجاد مي کند. هر چند در بررسیهای سونوگرافی بر روی مادرانی که در سه ماهه آخر بارداری اقدام به روزه داری می کنند نشان داده که حرکات تنفسی در جنین این افراد کاهش می یابد،اهمیت این موضوع تاکنون مشخص نشده است.

در چه مواردي روزه داري براي خانم هاي باردار ممنوعيت دارد؟

اين جراح و متخصص زنان در پاسخ به اين سوال گفت: اگر تصمیم به روزه داری دارید حتما با پزشکتان مشورت کنید، چنانچه مبتلا به تهوع و استفراغ بارداری هستید یا  وضعیتی خاص مثل دیابت دارید گرفتن روزه ممکن است برایتان زیانبار باشد.

براي تحمل روزه داري رعايت چه نكاتي را به خانم هاي بارذار توصيه مي كنيد؟
دكتر هاشميان ناييني گفت: در محیطی خنک باشید، زيرا گرمای زیاد سبب می شود بدن سریعتر دچار کم آبی شود، در هنگام سحر به اندازه کافی مایعات بنوشید.شایعترین علت  بروز احساس ناخوشایند ناشی از روزه داری،کم آبی بدن است.مصرف پروتئین و چربی  در مقایسه با مواد نشاسته ای به مدت طولانی تری انرژی را در بدنتان ذخیره می کند.

فعاليت در روزه داري بايد تا چه حد باشد؟

اين جراح و متخصص زنان گفت: در زمان روزه داری کمتر فعالیت کنید تا انرژی و آب بیشتر در بدنتان حفظ شود، اگر احساس سرگیجه یا سبک شدن سر دارید لازم است مایعات بنوشید.احساس سبک شدن سر ناشی از نرسیدن اکسیژن و خون کافی به مغز است که دراینصورت جنین شما نیز دچار شرایط مشابه خواهد بود، اگر احساس ضعف شدید و ازحال رفتن دارید فورا دراز بکشید و مایعات بنوشید.

براي خانم بارداري كه در طول روزه داري دچار انقباضات رحمی مي شود، چه توصيه اي داريد؟

وي در پاسخ به اين پرسش گفت: اگر دچار انقباضات رحمی (درد زیر دل و کمر مشابه دردهای زمان قاعدگی) شدید ،مایعات مصرف کنید.کاهش آب بدن میتواند منجر به بروز دردهای زودرس زایمانی شود.اگر با استراحت و مصرف مایعات انقباضات رحمی کاهش نمی یابد حتما به پزشکتان مراجعه کنید.

هنگام صرف افطار مصرف چه مواد غذايي براي خانم باردار بهتر است؟

دكتر هاشميان ناييني گفت: روزه تان را به آرامی با آب ، نوشیدنی های ورزشی یا آبمیوه باز کنید.مواد نشاسته ای مثل کلوچه آسانتر هضم شده و غذاهای چرب دیر هضم ترند.در ابتدا ی افطار از مصرف غذا با حجم زیاد پرهیز کنید.

در پايان چه توصيه اي براي حفظ سلامت جنين داريد؟

اين جراح و متخصص زنان گفت: به پیامی که بدنتان به شما میدهد گوش  دهید، بدن شما به خوبی نشان میدهد که جنینتان در چه وضعیتی قرار دارد، اگر احساس خوبی ندارید یعنی فرزندتان در شرایط خوبی نیست.بنابراین غذایتان را طوری تنظیم کنید که جنین شما بتواند مواد مورد نیازش را دریافت کند./ح

برچسب ها: بارداری ، جنین ، روزه ، مایعات ، افطار
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.