به گزاش خبرنگار باشگاه خبرنگاران ايلام ؛ سمیه سعیدی با بیان این مطلب افزود: عنصر روی تاثیر ویتامین D را در سوخت و ساز استخوان از طریق فعال سازی سنتز DNA در سلول های استخوانی افزایش می دهد.
وی ادامه داد: نیاز به عنصر روی در دوران كودكی به سبب رشد سریع حیاتی است كه تاثیر مثبتی بر رشد كودكان دچار كوتاه قدی تغذیه ای دارد.
سعیدی افزود: همچنین از دیگر نقش های روی مواردی مانند سلامت پوست و سیستم عصبی رفتاری بوده و زمینه ساز افزایش مقاومت بدن در برابر ابتلا به بیماری ها است.
وی گفت: عنصر روی در بدن نقش مهمی در ساختمان بسیاری از آنزیم ها دارد و كمبود آن می تواند اختلال های متعددی در متابولیسم و عملكرد ارگان ها ایجاد كند.
به گفته كارشناس واحد تغذیه مركز بهداشت شهرستان ایلام ، در عصر حاضر رژیم غذایی مردم فاقد ویتامین و املاح معدنی به مقدار لازم برای تامین سلامتی بدن بوده و درصد عمده آن را چربی ها و غذاهایی با كیفیت پایین تشكیل می دهد.
وی افزود: بنابراین با توجه به تغذیه نامناسب، امكان تامین نیازهای بدن میسر نبوده و روش های ارایه شده برای بهبود تغذیه جامعه چندان سودمند نیست و باید با آموزش و اطلاع رسانی مصرف صحیح و تغذیه مناسب را ترویج كرد.
این كارشناس بهداشتی افزود: روی در تمام مواد غذایی حیوانی و گیاهی كه منبع خوب پروتیین هستند، وجود دارد و برخی از منابع غنی روی مانند جگر و انواع گوشت ها به ویژه گوشت قرمز، تخم مرغ، حبوبات مانند لوبیا و عدس، غلات سبوس دار، شیر و مواد لبنی، انواع مغزها مانند بادام زمینی، گردو، بادام و فندق بوده كه نقش بسیار مهمی در رشد و سلامت بدن دارند. /س