عبداله باكيده كارگردان سينما و تلويزيون در گفتگو با
خبرنگار باشگاه خبرنگاران در خصوص حمايت از سوژههاي تلويزيوني و سينمايي شهرستاني اظهار داشت: در حال حاضر شاهد فعاليت افراد حوان شهرستاني هستيم كه آثار آنان از شبكه "شما" به نمايش گذاشته ميشود اما گاه شاهد ضعفهايي در آثار آنان هستيم.
وي افزود: كمبود بودجه، انعكاس ضعيف اين آثار در جامعه مطبوعاتي، عدم حمايت مسئولان از دلايل ضعف اين آثار هستند.
باكيده افزود: اگر كارگردانان شهرستاني از مشاوره افرادي كه قبلاً به صورت حرفهاي در اين زمينه به فعاليت پرداختهاند بهره گيرند ميتوانند ضمن ارائه اثر خوب زمينهي اشتغال در كار مورد علاقه خود را نيز فراهم آورند.
وي افزود: امروزه رسانه تصويري ما ضمن گذر از مرحله آزمون بايد به توانايي جوانان اعتماد كرده و پروژهها به گونهاي ساخته شود كه مورد استقبال عموم قرار گيرد، اما اگراين توليدات فقط به قصد پركردن آنتن باشد صدمات جبران ناپذيري در عرصه فيلم و سريال به دنبال خواهد داشت.
باكيده اذعان داشت: تلويزيون به عنوان سرمايهگذار در مراكز استانها به نحو احسن به فعاليت پرداخته، اما گاهي فرد مورد حمايت در مراحل مقدماتي كار دچار مشكلاتي است كه اثر او بعد از توليد مورد پسند واقع نشده و در نتيجه به سر خوردگي سازنده انجاميده است.
وي با اشاره به موفقيت "پسران بلوچ" خاطرنشان كرد: در اين كار سعي بر آن شد با استفاده از عوامل و بازيگران شهرستاني و با طرح مسائل كاري به شيوهي درست به ارائه كار مناسب پرداخته شود.
باكيده در خصوص برگزاري جشنوارههاي دانشآموزي و كودك و نوجوان در معرفي استعدادهاي جوان جوان شهرستاني خاطرنشان كرد: در اين جشنوارهها افراد با ارائه اثر خوب ميتوانند معرفي شوند اما بايد در نظر داشت كه شرايط ادامه فعاليت را براي آنان فراهم كرد.
وي افزود: در سالهاي اخير برخي از فيلمسازان مورد توج منتقدان و رسانهها قرار گرفته بودند اما متاسفانه به دليل عدم حمايت مسئولان اين افراد ديگر به ادامه فعاليت علاقهاي نشان ندادند.
باكيده در خصوص تاثير آثار شهرستاني در ايجاد رونق در عرصه فيلم و سينما ابراز داشت: اين آثار ميتوانند ضمن انعكاس فرهنگ بومي كشورمان در قالب موضوعات متنوع باعث ايجاد رونق در عرصه ي فيلم و سينما باشد و اما گاه شاهد اين موضوع هستيم كه در اين آثار لهجه، گويش، لباس محلي به فراموشي سپرده شده و موضوعات تكراري كه مبلغ فرهنگ بومي آن منطقه نيست، مورد توجه قرار ميگيرد.
وي افزود: فيلم سازان شهرستاني با دانستن اين موارد بايد به ارائه اثري متفاوت با محوريت فرهنگ بومي آن منطقه پرداخته و به اين صورت باعث ايجاد رونق در اين عرصه شوند.
باكيده در پايان در خصوص تاثير طرح تقسيم كشور به 8 منطقه فرهنگي خاطرنشان كرد: اين طرح ميتواند باعث شناسايي استعدادهاي جوان شهرستاني با ايده نو و بديع باشد، اما بايد در نظر داشت كه تبديل به پاتوق فرهنگي نشود، و زمينهي ايجاد كار براي افراد علاقمند را فراهم آورد./ي2