به گزارش
سرويس بين الملل باشگاه
خبرنگاران به نقل از خبرگزاري آسوشيتدپرس، وزارت دفاع آمريکا طي دو ماه گذشته کنگره را از قراردادهاي احتمالي به ارزش بيش از 11 ميليارد و 300 ميليون دلار با کشورهاي حوزه خليج فارس از جمله قطر و عربستان سعودي مطلع کرده است.
قطر و عربستان سعودي از شرکاي خط مقدم مهم آمريکا به شمار مي روند.
اين قراردادهاي پيشنهادي که شامل آتشبارهاي موشک پاتريوت و بالگردهاي تهاجمي آپاچي است در مقايسه با خريدهاي تسليحاتي کلان در منطقه خليج فارس ازجمله بسته 60 ميليارد دلاري سال گذشته عربستان سعودي نسبتا کم است. اين قرارداد شامل بيش از 80 فروند جت جنگنده اف پانزده SA ، موشک ها ، سامانه هاي هشدار رادار و ديگر تجهيزات بود .
اما اين قراردادهاي ناگهاني ازسوي شرکت هاي آمريکايي که مورد تاييد وزارت دفاع آمريکا ( پنتاگون ) نيز قرار گرفته و کنگره نيز از آنها مطلع شده است تاکيدي بر تلاش روزافزون کشورهاي عربي خليج فارس براي تقويت شبکه هاي دفاعي و قدرت آتش خودشان است.
اين قراردادهاي تسليحاتي نيازمند تصويب کنگره است اما چنين قراردادهايي درمورد متحدان کليدي آمريکا از جمله متحدان آمريکا در خليج فارس با مخالفت چنداني روبرو نمي شود.
سخنگوي وزارت دفاع آمريکا اعلام کرد درميان قراردادهاي تسليحاتي پيشنهادي آمريکا يک بسته چهار ميليارد و 200 ميليون دلاري براي کويت است که شامل 60 موشک پاتريوت و سامانه هاي مرتبط با آن به منظور تقويت اين کشور در برابر تهديدهاي منطقه اي است.
درمورد قطر نيز وزارت دفاع آمريکا به دنبال انعقاد قراردادي به ارزش شش ميليارد و 600 ميليون دلار به اين کشور است که شامل 24 فروند بالگردهاي تهاجمي آپاچي AH-64D ، 12 فروند بالگرد بلک هاوک و همچنين 22 فروند بالگرد سي هاوک خواهد بود .
عمان نيز به دنبال خريد تسليحات از آمريکا به ارزش 86 ميليون دلار است.