فوق تخصص بیماریهای کلیوی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران مازندران با اشاره به اینکه کلیه ها وظیفه گرفته مواد زائد خون از رگها و بازگشت خون تصفیه شده به رگها را دارند و نیز تنظیم کننده آب بدن و هورمونها هستند گفت : برای پیشگیری از بیماریهای کلیوی که مهمترین آن سنگ های کلیوی / عفونت و کیست است باید مایعات بیشتر و نمک کمتر مصرف کرد و بیشتر تحرک داشته باشیم .
دکتر یونسی افزود : بیمارانی که کلیه های آن سنگ ساز است باید تحرک بیشتری داشته باشند و مایعات بیشتر از معمول و نمک کم مصرف کنند .
وی تصریح کرد افرادی که قطر سنگ کلیه آنها کمتر از 6 میلیمتر است باید بررسی و در صورت نیاز سنگ شکن کنند که پس از درمان کامل می توانند روزه بگیرند .
این فوق تخصص بیماریهای کلیوی درباره کیست های کلیوی با اشاره به اینکه این کیست ها 2 نوع هستند گفت : در صورتی که کیست ها اکتسابی باشند که 30 درصد افراد جامعه دارند می توانند روزه بگیرند اما در صورتی که این کیست ها از نوع مادرزادی و ژنتیکی باشد باید سریع تر درمان شوند در غیر اینصورت دچار بیماری نارسایی کلیه می شوند .
دکتر یونسی با بیان اینکه در صورت که سنگ در مسیر خروجی ادرار قرار گیرد و راه خروجی را نبندد مشکلی ایجاد نمی کند . اما در صورتی که موجب بسته شدن مسیر خروجی ادرار شود درد شدید همراه با تهوع و استفراق ایجاد می کند و بیمار مجبور می شود برای کاهش درد به بیمارستان مراجعه کند .
وی تصریح کرد مهمترین عامل سرطان مثانه در افراد بالای 50 سال سنگ های مثانه هستند .
متخصص بیماریهای کلیوی درباره عفونت کلیه ها و مثانه گفت : این عفونت ها بیشتر در خانم های جوان مشاهد می شود افزود : در صورتی که عفونت ها در سیستم تحتانی کلیه ومثانه باشد علائم آن درد شدید زیر ناف / تکرر ادرار خون در ادرار دیده می شود که باید این بیماران پس از درمان روزه بگیرند .
دکتر یونسی تصریح کرد خانم های باردار در صورتی که سنگ کلیه داشتند و دفع کردند می توانند با رعایت نکات پیشگیری کنند یک روز در میان روزه بگیرند ./س