سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گزارش ویژه/

ارزیابی پنتاگون از توان نظامی ایران در خلیج فارس به روایت واشینگتن پست/ ناوهای گران قیمت آمریکایی در معرض خطری بی‌سابقه هستند

بررسی‌های پنتاگون در ماه آوریل نشان می‌دهد زرادخانه تسلیحاتی ایران بسیار مرگبارتر و پیشرفته‌تر شده است.

به گزارش حوزه سياست خارجي باشگاه خبرنگاران، روزنامه آمریکایی واشینگتن پست به نقل از یک ارزیابی داخل وزارت دفاع امریکا درباره توان نظامی ایران در خلیج فارس، این توان را بسیار پیشرفته خواند.

جابی واریک خبرنگار امور ایران واشینگتن پست در گزارشی که در روز جمعه 6 مرداد 1391 (27 مرداد 1391) منتشر شده، نوشت: «ایران در حال تقویت توان نظامی خود در خلیج فارس است تا بتواند حمله احتمالی آمریکا را تلافی کند».

واریک ادامه داد: «کارشناسان آمریکایی و خاورمیانه اعلام کردند ایران به سرعت در حال تقویت توانمندی نظامی خود برای حمله به کشتی های جنگی آمریکا در خلیج فارس است. به گفته این کارشناسان ایران توانسته است زرادخانه موشک های ضدکشتی بسیار پیشرفته را توسعه داده و نیز ناوگان قایق های تندرو و زیر دریایی های خود را افزایش دهد. برخی مقامات آمریکا اعلام کرده اند، سیستم های جدید، به فرماندهان ایرانی اطمینان می دهد که در صورت بروز هر گونه درگیری می توانند به سرعت کشتی های آمریکایی را تخریب کرده و یا به آنها به شدت آسیب برسانند».

این گزارش می‌افزاید: «هرچند به مقامات نیروی دریایی آمریکا اطمینان داده شده است در صورت بروز جنگ پیروز نبرد هستند، اما دستاوردهای جدید نظامی ایران آنها را درباره آسیب پذیری واشنگتن در نخستین ساعات درگیری ها در خلیج فارس به شدت نگران کرده است».

واشینگتن پست سپس به این نکته اشاره می‌کند که ایران در خلیج فارس از تاکتیک «ازدحام» استفاده می‌کند و می‌نویسد: «بسیاری از کارشناسان نظامی فعلی و سابق آمریکا معتقدند افزایش تعداد موشک‌های کوتاه برد دقیق به همراه استفاده از تاکتیک « ازدحام» یعنی استفاده از صدها قایق گشت‌زنی کاملا مسلح توسط ایران می‌تواند توانمندی دفاعی حتی کشتی‌های بسیار پیشرفته آمریکا را در هم بشکند».

در ادامه این مقاله آمده است: «بر اساس برآوردهای انجام شده توانمندی ایران برای واردآوردن صدمات جدی بر تجهیزات نظامی آمریکا به نسبت یک دهه گذشته بسیار افزایش یافته است. بررسی‌های پنتاگون در ماه آوریل نشان می‌دهد زرادخانه تسلیحاتی ایران بسیار مرگبارتر و پیشرفته‌تر شده است. به عبارت دیگر ایران پیشرفت‌های قابل قبولی در زمینه نظامی داشته است که آمریکا باید پیش از هرگونه اقدامی علیه تهران آن را در نظر بگیرد».

جابی واریک نتیجه می‌گیرد که با توان نظامی فعلی ایران امریکا نباید ناوهای گران قیمت خود در معرض آسیب نیروهای ایرانی قرار بدهد.

وی می‌نویسد: « افزایش قدرت ایران برای تلافی کردن باعث شده است بسیاری از کارشناسان نظامی درباره عاقلانه بودن استقرار کشتی‌های هواپیمابر و دیگر کشتی‌های بسیار گران‌قیمت در خلیج فارس در زمانی که درگیری قریب الوقوع به نظر می‌رسد، تردید کنند».

 این روزنامه درباره توصیف توانمندی‌های ایران برای جنگ در خلیج فارس می‌نویسد: «تحلیلگران نظامی آمریکا از سال 2009 تصریح کرده اند توانمندی دفاعی و تهاجمی ایران افزایش یافته است. برخی از توانمندی‌های نظامی ایران در رزمایش اخیر این کشور تحت عنوان پیامبر اعظم 7 نمایان شد. در این رزمایش موشک ضد کشتی با برد 180 مایل و کلاهک 2400 پوندی مجهز به سیستم هدایت داخلی را آزمایش کرد. زرادخانه تسلیحاتی ایران شامل انواع موشک‌های ضدکشتی مثل موشک ساخت چین موسوم به کرم ابریشم است. اخیرا ایران توانسته است بر اساس طرح‌های روسی اژدرهای بسیارسریع طراحی و بسازد. هرجند جنگنده‌های آمریکا با چندین سیستم دفاعی مجهز هستند، اما ایران تلاش می‌کند این امکانات بسیار پیشرفته ناوگان دریایی آمریکا را با حمله از چندین جهت خنثی کند. ایران می‌تواند این استراتژی خود را نه تنها با پرتاب کننده‌های سیال موشک، بلکه با کمک از زیردریایی های کوچک، هلیکوپتر و نیز قایق‌های کوچک مسلح موسوم به قایق های تندروی جنگی به مرحله اجرا درآورد».

واشینگتن پست سپس به مسئله قایق‌های تندرو ایران پرداخته و می‌نویسد: «بالا بودن توان عملیاتی این قایق‌ها یکی از تکیه‌گاه‌های اصلی مقامات ایران برای انجام عملیات در خلیج فارس محسوب می‌شود. این قایق‌ها به سرعت می توانند مین‌های دریایی ایران را در تنگه هرمز برای جلوگیری از حمله کشتی‌های بزرگ امریکا پخش کنند. برآورد شده است ایران بیش از 2000 مین ضد کشتی در اختیار دارد. هرچند آمریکا می تواند در صورت آغاز درگیری با ایران به سرعت خود را باز یابد و از صدمات جدی تر جلوگیری کند، اما انتشار تصاویر غرق شدن یک کشتی آمریکا در خلیج فارس می‌تواند به تهران اعتماد به نفس بالایی ببخشد».
منبع: ايران هسته‌اي

انتهاي پيام/ش3
برچسب ها: پنتاگون ، ناو ، جنگنده
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.