سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

زاهدان/

10درصد جمعیت شهرستان چابهار معادل 25 هزارنفر در بخش كشاورزی فعالیت دارند

كشاورزان چابهاری سالانه با تولید 389 هزار و 667 تن انواع محصولات كشاورزی گرمسیری و غیرگرمسیری، 40 هزار دستگاه كامیون انواع محصولات زراعی و باغی این خطه را برای مصرف مردم به بازارهای سراسر كشور بارگیری و ارسال می كنند.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران زاهدان  مدیر عامل شركت آب منطقه ای سیستان و بلوچستان با بیان اینكه ظرفیت سد پیشین 175 میلیون متر مكعب است، گفت: از بهمن 1389 تاكنون بارش قابل ملاحظه ای در چابهار كه باعث جاری شدن سیلاب و جمع شدن آب در دریاچه این سد باشد، رخ نداده است.

حمید قزوینی افزود: براثر بارش های پراكنده و بسیار كم سال های اخیر تنها 5/2 میلیون متر مكعب آب وارد سد پیشین شد و حجم آب ذخیره شده آن 5/10 میلیون متر مكعب است.

وی اظهار داشت: این در حالیست كه بر اساس پیش بینی ها باید 120 میلیون متر مكعب آب در دریاچه پشت سد پیشین ذخیره سازی می شد.

وی تاكید كرد: با همین مقدار آب ناچیز دو فصل زراعی را مدیریت كردیم ولی با تداوم پدیده خشكسالی و نباریدن باران وضعیت كشاورزی منطقه به شدت با بحران بی آبی مواجه شده است.

مدیر عامل شركت آب منطقه ای سیستان و بلوچستان همچنین گفت: به كشاورزان چابهار از طریق جهاد كشاورزی هشدار داده بودیم به سبب كمبود آب میزان كاشت محصولات زراعی را كاهش دهند تا آب موجود به مصرف آبیاری باغات برسد.

قزوینی افزود: اینك 5/10 میلیون مترمكعب آب در پشت سد پیشین وجود دارد كه تنها سه میلیون متر مكعب آن قابل برداشت است و بقیه آن حجم مرده و رسوبد سد و برای حفظ محیط زیست می باشد.

وی گفت: با هماهنگی صورت گرفته سه میلیون متر مكعب از آب موجود در سد پیشین رهاسازی خواهد شد تا به آبیاری باغات منطقه برسد واز دامنه خشكیدن و خسارت بیشتر جلوگیری شود.

وی با بیان اینكه منتظر لطف خداوند و بارندگی های مناسب هستیم، ساخت شبكه و انتقال آب از سد پیشین به مزارع پایین دست سد را اقدامی فاقد توجیه اقتصادی عنوان و خاطرنشان كرد: انجام این كار حداقل به 250 میلیارد تومان اعتبار معادل ساخت یك سد نیاز است.

مدیر جهاد كشاورزی چابهار نیز در این رابطه به ایرنا گفت: رهاسازی سه میلیون متر مكعب آب پشت سدپیشین واقع در 50كیلومتری منطقه باهوكلات پاسخگوی نیاز باغداران نیست زیرا حجم زیادی از آن بخاطر فقدان شبكه مناسب انتقال هدر رفته و بخشی نیز تبخیر می شود.

دادرحمن بامری اظهار داشت: بر اثر تداوم پدیده خشكسالی تاكنون 35 درصد از شش هزار و 500 هكتار باغات موز، انبه، چیكو، گواوا و كنار پیوندی موجود در منطقه باهوكلات چابهار از بین رفته و افزون بر 650 میلیارد ریال به كشاورزان خسارت وارد شده است. /س

برچسب ها: فعالیت ، بخش ، کشاورزی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.