سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گیلان / دانشنامه/علمي

خواص تمشک

تمشک ،میوه ای شبیه شاه توت و توت فرنگی است و به رنگ زرد یا سرخ مایل به سیاه یافت می شود. میوه تمشک ترش مزه بوده و به صورت خام یا پخته، شربت، کمپوت و ... مصرف می شود.


به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران گيلان بوته تمشک در استان گیلان بیشتر در مناطق جنگلی می روید و گاهی آن را می کارند. نامهای دیگر تمشک، توت وحشی است. که در زبان گیلانی به آن "ولش" می گویند.

- جوشانده 25 گرم از برگهای تمشک در یک لیتر آب برای درمان انسداد مجاری ادرار مفید است.
-
تمشک سرشار از ویتامینهای C و K است و دارای خواص خنک، نرم کننده و ضد اسکوربوت می باشد.
-
تمشک خون را تصفیه می کند و برای کسانی که به روماتیسم مبتلا هستند، بسیار مفید است.
-
تمشک دارای اسید سالسیلیک بوده و برای تسکین درد سودمند است.
-
تمشک خون را قلیائی می کند و قند آن برای مبتلایان به مرض قند مفید است.
-
شربت تمشک برای بیماران مبتلا به سرخک و مخملک تجویز شده است.
-
تخم و دانه ای که درتمشک وجود دارد، اغلب با دندان نیز خرد نمی شود، ولی وقتی خورده شود درمعالجه ی یبوست و خشکی مزاج به طور طبیعی بسیارمؤثر است و سبب می شود که یبوست به کلی رفع گردد.
-
شربت تمشک، مخلوط با آب برای رفع تب تجویز شده است.
-
خوردن تمشک برای مبتلایان به مرض قند( دیابت)، تبهای صفراوی، التهاب مجاری ادرار، گلو درد( آنژین ) مفید است.
-
تمشک دارای خاصیت ضد عفونی کننده است.
-
تمشک به علت دارا بودن ویتامینهای C و K برای اوره و فشار خون مفید است.
-
برای معالجه کک و مک، ابتدا صورت را خوب بشوئید و سپس ورقه نازکی از تمشک به مدت یک ساعت روی صورت بمالید. این کار را چند بار تکرار کنید تا کک و مک صورت از بین برود.
-
برگ تازه تمشک را اگر بپزند و روی محل بیماریهای پوستی قرار دهند، بیماری را التیام می دهد.
-
گوشت پردانه تمشک، دارای خواص توت فرنگی است و ترشی خون را از بین می برد
-
تمشک،عرق آور است؛ لذا بهترین زهکش سوراخهای پوست است.
-
جوشانده گل یا برگ تمشک( به روشی که گفته شد) در استعمال خارجی برای درمان زخمهای دهان، ورم لثه، درد گلو و ورم لوزه ها بکار می رود و بیمار با غرغره کردن این جوشانده دهان را می شوید.
-
جوشانده برگ تمشک اسهال و ورم روده را معالجه می کند، بدین منظور باید 40 تا 50 گرم برگ خشک تمشک را در یک لیتر آب سرد بخیسانید و به مدت 10 دقیقه آن را جوشانده و سپس بگذارید 10 دقیقه دم بکشد. پس از صاف کردن، روزی سه بار، هر بار یک فنجان آن را بین غذاهای اصلی بنوشید.
جوشانده فوق برای تسکین درد معده از هر نوع که باشد مانند ترشی معده، نفخ و گاز شکم و تشنج معده مؤثر است./س

 

 

برچسب ها: دانشنامه ، خواص ، تمشک
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.