امیراله مانی کارشناس نجوم در گفتگو با
خبرنگار گروه دانش های روز باشگاه خبرنگاران گفت:صورت فلکی اسد یکی از صورت فلکی های زیبای تابستانه است که دراین فصل نیمـکره شمالی و در پاییـز در نیمکره جنوبی قابل مشاهده است انتهای قسمت غربی این صورت فلکی شکلی شبیه به داس است که نشانگر سر شیر می باشد.
وی افزود: بدن این شیر یا صورت فلکی یک شش ضلعی است و مثلثی ، ساق پا و دم را تشکیل میدهد و نورانی ترین ستاره این صورت فلکی ستاره آلفای اسد معروف به قلب الاسد است که قدر آن به 35/1+ می رسد و رنگی آبی سفید دارد.
اله مانی اظهار داشت: این ستاره یک همدم کم نور تر از خود با قدر8+ دارد که با دوربین دوچشمی یا تلسکوپ کوچک می توان آن را به راحتی رصد کرد.
در قسمت انتهایی دم شیر ستاره ای با قدر2/14+ قرار گرفته که رنگ آن هم آبی – سفید است که با نام بتای اسد یا ذنب الاسد معرفی شده است.
وی مکان رصدی صورت فلکی شیر یا اسد را قسمت شرق و جنوب شرقی آسمان در ارتفاع 70 درجه ای دانست و عنوان کرد: این صورت فلکی دارای 9 ستاره اصلی است که شکلی شبیه علامت سؤال و داس را در کنار هم تشکیل می دهند که انتها این علامت سوال یک مثلث ایجاد می شود.
اله مانی تاکید کرد: یک ستاره دوتایی بسیار پر نور و زیبا در قسمت یال شیر جای گرفته که یکی از آنهارنگی نزدیک به سرخ و نارنجی با قدر61/2+ دارد و ستاره دیگر که به یک غـول زرد معروف است کم نورتر غول سرخ می باشد و قدر ظاهری آن 08/3+ است اگر با یک دوربین دوچشمی به این ستاره
بنـگرید، می توانید آنها را تفــــکیک شده از هم ببینید./عط