به گزارش
گروه علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وبدا؛ دکترحسن سجادی، مدیر گروه سلامت خانواده و جمعیت مرکز بهداشت نیشابور ضمن بیان این مطلب گفت: فاکتورهای به وجود آورنده این حادثه به دو گروه داخلی و خارجی یا محیطی تقسیم میشوند که فاکتورهای خارجی به محیط زندگی و شرایط سالمندان در آن محیط بستگی دارد.
دکترحسن سجادی توضیح داد: عامل بیشتر حوادث در سالمندی مربوط به فاکتورهای خارجی مثل سطوح ناصاف، وسایل و ابزار در گوشه کنار منزل، استفاده از دمپایی و کفش نامناسب که میتوان با به کاربردن توصیههای ساده جلوی خیلی از حوادث و ناتوانیهای ناشی از آن را گرفت. وی ثابت کردن کفپوش پلهها، استفاده از نرده پله در زمان بالا رفتن از پله، روشن کردن چراغ در راهپله و پاگردها را از نکاتی دانست که برای پیشگیری از سقوط و زمین خوردن در پلهها باید به آن توجه کرد.
وی گفت: لیز نبودن کفپوش آشپزخانه، خشک و تمیز بودن کف آشپزخانه، استفاده از دمپایی غیر ابری و غیر لیز در حمام، استفاده از میلههای نصب شده بر روی دیوار حمام و استفاده از دوش دستی و نشستن در حمام، استفاده از نور مناسب برای اتاق در موقع خواب، قراردادن تلفن در نزدیکی محل خواب، پرهیز از پهن کردن پتو یا رو فرشی بر روی فرش و قرار ندادن وسایل خانه در مسیر رفت و آمد را از راههای پیشگیری از زمین خوردن سالمندان در آشپزخانه، حمام و اتاق عنوان کرد.
وی اضافه کرد: استفاده از وسایل کمکی برای راه رفتن مثل: عصا و واکر بهطور صحیح، استفاده از صندلی با پایه ثابت برای نشستن و پرهیز از پوشیدن لباسهای بلند، استفاده از عینک مناسب برای اصلاح بینایی سه اصل کلی پیشگیری از زمین خوردن و سقوط هستند./ح