سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خوزستان/

سودگران مرگ در كمین تاراج سلامتی مردم و اقتصاد كشور

قاچاق دارو پس از مواد مخدر و اسلحه وحشتناك ترین نوع قاچاق است زیرا زیان آن تنها شامل زیان اقتصادی نیست بلكه سلامتی و جان انسان ها را به خطر می اندازد

به گزارش خبرنگار  باشگاه خبرنگاران خوزستان ،مهم ترین مشكل امروز كشور و به ویژه استان های مرزی افزایش بیكاری جوانان و مشكل اشتغال است و همه ما در میان اطرافیان خود جوان های زیادی را می شناسیم كه در به در به دنبال كار هستند و جوان های زیادی نیز با مشاغل كاذب خودشان را سرگرم كرده اند.

بیكاری باعث سرخوردگی، اعتیاد، بالا رفتن سن ازدواج، فساد وتباهی جوانان خواهد شد،كارشناسان معتقدند كه با ورود كالای قاچاق به كشور فرصت های شغلی زیادی از بین می رود و این در حالی است كه واردات قاچاق باوجود مبارزات جدی مسوولان، هنوز هم در كشور در حال انجام است.

به عبارت دیگر قاچاقچیان كالا مقصر اصلی در بیكار شدن جوانان هستند، اگر تأثیرات غیرمستقیم قاچاق بر تولید و بیكار شدن تولید كنندگان را نیز به آن اضافه كنیم با قاطعیت می توان گفت، قاچاق كالا در ایران سالانه حداقل یك میلیون بیكار ایجاد می كند .

كارشناس نظارت بر دارو و مخدر معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی اهواز با بیان اینكه قاچاق دارو، تاراج سلامت جسمی و اقتصادی كشور را در پی دارد، تصریح كرد: دارو یكی از نیازی های ضروری است كه به سرعت بر مصرف كننده تاثیر می گذارد و به همین دلیل عوارض ناشی از سوء مصرف آن نیز خیلی زود دامن گیر فرد و اجتماع می شود.

'سهیلا هوشی' به قاچاق داروهای بیماران خاص از جمله بیماران هموفیلی، تالاسمی، سرطان و ام . اس اشاره كرد و گفت: داروهای بیماری های خاص از جمله داروهای گران قیمتی هستند كه با اختصاص یارانه به آن ها كه اغلب وارداتی و مشمول بیمه هستند سعی می شود فشار كمتری به بیماران وارد شود اما قاچاق این داروها از یك سو باعث كاهش ذخایر دارویی و از سویی دیگر باعث هدر رفتن ارز دولتی و یارانه ها می شود.

این مقام مسوول افزود: دارو كالایی است كه حمل و شرایط خاص می طلبد اما در خروج این كالای با ارزش از مجرای قاچاق این امر نادیده گرفته می شود.

وی تصریح كرد: ورود و عرضه دارو از مسیر قاچاق به دلایل مختلفی صورت می گیرد و این موضوع از چند لحاظ قابل بررسی است، از یك سو، مساله نیاز مطرح است و طبیعی است كه وقتی مصرف كننده به چیزی احساس نیاز كند به سراغ آن می رود و هنگامی كه مصرف كننده كالای مورد نیاز خود را در بازار قانونی یافت نكند یا قیمت آن در بازار قانونی بالاتر از قیمت كالای قاچاق شده باشد و یا احساس كند كالایی كه در بازار قانونی وجود دارد از كیفیت لازم برخوردار نیست به تامین كالا از مجاری غیر قانونی و قاچاق مبادرت می كند.

این كارشناس در ادامه، سود جویی، تبلیغات ناآگاهانه پزشكان و القای نادرست این موضوع از سوی آنان و مسائل فرهنگی را از دیگر دلایل قاچاق در جامعه عنوان كرد.

هوشی تاكید كرد: تقلب در تولید و عرضه نیز چیزی است كه در بازار عرضه دارو به فراوانی دیده می شود و اغلب داروها، مكمل های خوراكی و لوازم آرایشی كه در مقایسه با تولیدات داخلی به قیمت ارزانی در بازار قاچاق عرضه می شود تقلبی بوده اما در ظاهری شكیل، جذاب، و فریبنده با برندهای معروف در اختیار مشتریان قرار می گیرد.

وی افزود: متاسفانه اغلب این كالاها دارای تركیبات خطرناك هستند همچنین به دلیل شرایط نگهداری این داروها و نوع عرضه آنها بسیار اتفاق می افتد كه حتی داروی فاسد نیز به مشتریان فروخته شده است.

كارشناس دارویی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی اهواز نیز در این زمینه اظهار داشت:امروزه معضل قاچاق مساله ای است كه به نوعی تمامی كشورهای دنیا را دچار مشكل ساخته است و این مطلب به ویژه در عرصه غذا و دارو و در حیطه سلامت و روان بشر ایجاد اختلال می كند.

' نسترن براتی' به تعریف واژه قاچاق می پردازد و تصریح می كند: هر محصولی كه به شیوه غیر معتمد بودن نظارت ارگان های رسمی كشوری واردات داشته باشد قاچاق محسوب می شود، ورود دارو به كشور باید تحت نظارت وزارت بهداشت انجام شود و در غیر این صورت صحت دارو مورد تردید است.

كارشناس دارویی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی اهواز گفت: خوشبختانه در اكثریت قریب به اتفاق موارد، تشخیص ساده بوده و با اندك دقت و توجه شهروندان قابل تشخیص خواهد بود، مهم ترین موارد، توجه به علامت یا بر چسب فارسی نویس وزارت بهداشت است كه روی جعبه داروهای وارداتی چسبانده می شود و این برچسب نشان دهنده نظارت كامل وزارت بهداشت بر صحت داروی مذكور وتایید آن است. /س
برچسب ها: سوداگران ، مرگ ، سلامتی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۳
احمدي
۱۲:۵۴ ۰۱ مرداد ۱۳۹۱
باسلام گزارش جالبي است نام گزارشگرش كو؟