سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مرکزی/

10 گیاه خوراکی برای مقابله با بیماری ها

ما گياهان را دوست داريم چون مي‌دانيم كه در ساده‌ترين بيان، گياهان و سبزي‌ها براي سلامت مفيد هستند و از ما در برابر عوامل بيماري‌زا محافظت مي‌كنند. اين درحالي است كه يافته‌هاي جديد محققان نشان مي‌دهد، مصرف 10 نوع گياه خوراكي نقش مهمي در مقابله با بيماري‌ها دارد.


به گزارش باشگاه خبرنگاران اراك سويا به دليل دارا بودن ماده‌اي به نام «جنستين» خواص ضدسرطاني فوق‌العاده‌اي دارد و همچنين حاوي فتيواستروژن است كه خطر ابتلا و پيشرفت سرطان پروستات را كاهش مي‌دهد. تركيبي نيز به نام ايزوفلاوون دارد كه براي مقابله با سرطان سينه مفيد است.

گوجه فرنگي ماده‌اي به نام «ليكوپن» دارد كه يك كاروتنوئيد است و رشد برخي از سرطان‌ها را كاهش داده يا سركوب مي‌كند. همچنين در تقويت قدرت بينايي، سيستم‌ ايمني بدن و كاهش عوارض پيري مفيد است /«كلم بروكلي» هم يك فيتور ريزمغذي است و خاصيت آنتي اكسيداني دارد. آنتي اكسيدان‌ها با مولكول‌هاي مضر راديكال آزاد مقابله كرده و خاصيت سم زدايي دارند /سير يك منبع خاص غني از نوعي فيتوريزمغذي‌ها موسوم به تركيبات ارگانوسولفور است كه خواص ضد التهابي و آنتي‌اكسيداني دارد و به كنترل كلسترول نيز كمك مي‌كند. همچنين ريزمغذي‌هاي موجود در سير خاصيت ضد باكتريايي و ضد قارچي دارند.

دانه‌هاي «كتان» به لحاظ تعديل كردن هورمون‌هاي زنانه، بهبود قدرت باروري و كاهش علائم پيش از قاعدگي و نيز پيشگيري از سرطان سينه شناخته شده و معروف است. ريزمغذي‌هاي موجود در دانه كتان همچنين در پيشگيري از ديابت نوع دوم مفيد هستند.

«مركبات» نيز در اين گروه از گياهان بسيار مفيد قرار مي‌گيرند. ريزمغذي‌هاي مفيد موجود در مركبات شامل آلكالوئيدها، فلاوونوئيدها، فنول‌ها و تانيس‌ها هستند كه همگي خواص ضد سرطاني، آنتي اكسيداني و ضدالتهابي دارند.

«ميوه‌هاي جاليزي» مثل هندوانه و طالبي نيز سرشار از ريزمغذي‌هاي گياهي مفيد هستند كه براي سلامت قلب و عروق كاربرد دارند /توت آبي سرشار از نوعي تركيب به نام آنتوسيانين است كه عامل رنگ آبي اين ميوه است. اين تركيب، التهاب را كاهش مي‌دهد، از بدن در برابر سرطان محافظت مي‌كند و براي سلامت چشم، عروق سرخرگي و مغز نيز مفيد است.

دو گياه خوراكي باقي ‌مانده و بسيار مفيد در اين فهرست سيب زميني شيرين و فلفل تند هستند كه خواص آنتي‌اكسيداني قوي دارند. اين فلفل حاوي تركيبي موسوم به «كاپساسيسين» است كه باعث تندي زياد فلفل مي‌شود. اين تركيب متابوليسم را تقويت مي‌كند، موجب آزاد سازي آندروفين‌ها مي‌شود، در رشد سلول‌هاي سرطاني اختلال ايجاد مي‌كند و مانع از لختگي خون مي‌شود / فلفل تند نيز سرشار از ويتامين C است./ع


تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.