سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گزارش توکلي از عملکرد هشت‌ساله مرکز پژوهش‌هاي مجلس‌:

كار عالمانه، خيرخواهانه و غيرمغرضانه راهبرد اصلي مركز پژوهش‌ها بوده است

رئيس سابق مركز پژوهش‌هاي مجلس گفت: اين مركز در طول 8 سال گذشته با اتخاذ راهبردهايي همچون ارتقاي نيروهاي داخلي، به كارگيري زبان غير فني، تامين نيازهاي نمايندگان، خيرخواهي و كار عالمانه به فعاليت خود بهتر از دوره‌هاي پيشين عمل كرده است.

به گزارش خبرنگار پارلماني باشگاه خبرنگاران احمد توكلي رئيس سابق مركز پژوهش‌هاي مجلس طي سخناني در مراسم معارفه رئيس جديد اين مركز كه امروز (شنبه 31 تير ماه) در محل سالن اجتماعات مركز پژوهش‌ها برگزار شد به تشريح عملكرد 8 ساله خود پرداخت.

وي در ابتداي اين مراسم با قدرداني از مديران مجرب و متخصص علوم گوناگون و پژوهشگران و نيروهاي پشتيباني‌كننده اين مركز گفت: مركز پژوهش‌هاي مجلس قبل از دوره هفتم بيشتر به مباحث نظري تمايل داشته و تنها درباره برخي طرح‌هاي خاص نظر مي داد و جهت گيري آن نيز با مباني نظام سياسي كشور سازگاري چنداني نداشت ولي بعد از آن راهبردي را اتخاذ كرد مبني بر اينكه نهادي پژوهشي، كاربردي، در امر حكومت بوده و براساس قانون فعاليت مي كند .

توكلي در ادامه افزود : پس از اتخاذ چنين راهبردي در مركز پژوهش‌ها و جولان آزادي و گردش اطلاعات، اظهار نظر در آن نمايان بوده طوري كه به دنبال رفع نيازهاي مجلس بود.

رئيس سابق مركز پژوهش‌هاي مجلس سه ويژگي مركز پژوهش ها در 8 سال گذشته را استقلال و آزادي در پژوهش، توليد و تحليل در راستاي تامين مقاصد نظام جمهوري اسلامي ايران و اعتقاد مديران آن به مباني و مقاصد اين نظام مقدس برشمرد.

توكلي در ادامه تصريح كرد: راهبرد ديگر مركز پژوهش‌ها در ارتقاي نيروهاي داخلي كشور بود به‌طوري كه جابه جايي اكثر مديران با نيروهاي تازه نفس و ارتقاي نيروهاي داخلي مركز از برنامه‌هاي اين مركز است.

نماينده تهران شكستن دايره محدود همكاران را از ديگر راهبردهاي مركز پژوهش‌ها دانست واظهار داشت: در اين راستا دايره همكاران بيروني مركز شكسته شد و ضمن كاهش هزينه سرانه ارتباط با عالمان و خبرگان بيش از بيش تقويت شد.

وي ادامه داد: شنيده‌شدن صداي همه از ديگر راهبردهاي اين مركز به شمار مي‌آمد به طوري كه در حلقه‌هاي كارشناسي به غير از كارشناسان ذيربط همه افرادي كه مرتبط با موضوع بودند از جمله صاحبنظران حوزه، خبرگان ميدان‌هاي كار و توليد، كارشناسان دولتي ذيربط، نمايندگان تشكل‌هاي صنفي و سازمان‌هاي مردم نهاد و نمايندگان فعال و علاقه‌مند به مجلس از اين افراد بودند كه دعوت مي‌شدند.

توكلي همچنين تصريح كرد: به كار گيري زبان غير فني از ديگر راهبردهاي اين مركز در طول 8 سال گذشته بود چرا كه مصرف‌كنندگان اصلي توليدات مركز نمايندگانند، موضوعات متنوع ولي نوع تخصص مخاطبان محدود است و عرضه به زبان فني، انتقال پيام علمي را بسيار محدود مي كند و از اين رو سعي شد تا از زبان غير فني براي مطالب بيش از پيش استفاده شود.
نماينده مردم تهران در مجلس افزود: البته به كار گيريزبان  ساده به معناي بررسي سرسري‌كاري نيست بلكه يك هدف‌گذاري آگاهانه و هنرمندانه است .

رئیس سابق مرکز پژوهش‌های مجلس اظهار داشت: مسئله بعدی که ما به آن توجه داشتیم، این بود که همه زیان‌های نمایندگان باید تأمین شود؛ اظهارنظر درباره همه طرح‌ها و لوایح، جمع آوری، پردازش و عرضه اطلاعات درخواستی نمایندگان، تهیه طرح‌های قانونی درخواستی، شناسایی و تبدیل مسائل مبتلابه جامعه و برانگیختن حساسیت مجلس، تهیه گزارش علمی پیرامون موضوعات درخواستی نمایندگان و تهیه نطق پیشنهادی مربوط به همایش‌ها برای نمایندگان از جمله اقداماتی بود که در این مسیر انجام دادیم.

توكلي خاطرنشان كرد: كمك به مجلس در بحث نظارت به چند طريق صورت گرفت به طوري كه گزارش از نحوه اجراي قوانين، تصميمات و اقدامات غير قانوني دستگاهها، بررسي و عملكرد دستگاهها و مشاركت كارشناسان در تحقيق و تفحس ها به عنوان راهبرد اصلي مركز به شمار مي آيد.

وي گفت: مركز پژوهش ها براي افزايش اعتبار قانوني خود مردم را شريك برنامه ها و نتايج كار خود مي‌دانست به طوريكه در اين زمينه امكان نقد گزارش‌هاي مركز در جامعه ، فشار افكار عمومي براي تصميم‌گيري عمومي ، ارتقاي جايگاه مجلس به دليل آگاهي مردم از پشتوانه كارشناسي تصميمات و افزايش مشاركت مردم منجر به افزايش اعتبار قانون شد .

توكلي ادامه داد: در برخی موارد ما از نظر دولت به رغم جو شدید علیه آن حمایت کردیم؛ به طور مثال در قانونی دانستن انحلال سازمان مدیریت، دفاع از نقش دولت در بانک مرکزی، مخالفت با حق رأی اتاق بازرگانی در شوراها همراه با دولت و مخالفت با افزایش هزینه‌های دولت از جمله مواردی بود که ما با نظر دولت همراهی کردیم.

رئیس سابق مرکز پژوهش‌های مجلس اظهار داشت: مرکز پژوهش‌ها درتصمیم و تطبیق حدود 20 قانون از جمله قانون مدیریت خدمات کشوری، قانون مجازات اسلامی، قانون امور گمرکی، قانون مبارزه با قاچاق کالا، قانون نفت، قانون سیاست‌های کلی اصل 44 و قانون هدفمندسازی یارانه‌ها نقش محوری داشت.

وي در پايان با بيان اينكه كل گزارش هاي مركز پژوهش‌هاي در دوره 6 مجلس 945 مورد دوره هفتم2114 مورد و در دوره هشتم 2589 مورد بوده است، خاطر نشان كرد: امروز مرکز پژوهش‌ها به عنوان تنها مرکز مستقل تحقیقاتی حاکمیت، سرمایه عظیمی متشکل از نیروهای نخبه‌ای است که در امر سیاست‌گذاری عمومی تخصص یافته‌اند.
"انتهاي پيام"/س2
برچسب ها: مجلس ، توکلی ، گزارش
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.