هيئت موسس جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی
مجوز جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی در سال 87 از سوي وزرارت كشور صادر شد و هيات موسس آن جمعي دانشگاهی همچون علي رضا زاکاني، زهره الهیان، محمد دهقان، پرويز سروری، حجت الاسلام و المسلمین مهدي طائب و فرید الدین حداد عادل تشكيل مي دادند .
هدف از تشکيل جمعيت رهپويان
تاسیس جمعیت رهپويان باهدف تشکیل ساختار سودمند برای نظام اسلامی شکل گرفت و همچنين حفظ نشاط سیاسی مردم در دوران مختلف را در دستور کار خود دارد تا فعاليتش تنها به دوران انتخابات ختم نشود، اعضاي آن سعي دارند تا به طور مرتب و مستمر مسائل فرهنگی، سیاسی و اجتماعی موجود در جامعه را رصد کنند و باهمفكري يکديگر بتواند یک فضای مشاوره اي قوي برای نظام اسلامی تشکیل دهند ، از ديگر اهداف اين حزب جذب جوانان مستعد و پرورش فکری آنان در زمینه های مختلف جهت پشتوانه سازی مدیریتی برای آینده نظام اسلامی است .
رویکرد جمعیت رهپويان انقلاب اسلامی در انتخابات
جمعیت رهپویان از حاميان رياست جمهوري محمود احمدي نژاد بود و بنا بر اين اعتقاد که در میان اصولگرایان وي بالاترین معدل را دارد جزو اولین گروههایی بود که قبل از انتخابات، اصلح بودن احمدی نژاد را اعلام کرد.و در واکنش به حوادث فتنه سال 88 به بررسي بازداشتگاه کهریزک پرداخت. لذا با عقيده بر اينکه عده ای قصد دارند از این طریق به تخریب نظام بپردازند اعضای جمعیت به نمايندگي دکتر سروری مامور تحقیق در حادثه کهریزک شدند و افراد مقصر را از نظام جدا کرده و سعي در تبیین حقیقت داشتند .
اعضاي منتخب در دومين کنگره سراسري جمعيت رهپويان در آذر ماه سال 90
در دومین کنگره سراسری جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی که در "حسینیه اولین مظلوم" تهران و با حضور مسئولان استانها و دبیران شهرستانهای این جمعیت برگزار شد، اعضای شورای مرکزی این تشکل برای مدت 2 سال و بازرسین برای مدت 1 سال انتخاب شدند.
گفتني است حجتالاسلام والمسلمین سید، محمد رضا آقامیری، زهره الهیان، محمد توکلی، پیام تیرانداز، فریدالدین حدادعادل ،محمد دهقان ، حمیدرضا رستمی ، حجتالاسلام والمسلمین عطاء الله رفیعی آتانی ، حجتالاسلام والمسلمین بهزاد زارع ، علی رضا زاکانی، پرویز سروری ، حمید سعادت، مالک شریعتي، حسن صادقی، حجتالاسلام والمسلمین مهدی طائب، غلامعلی عباس کیانی، حسین مظفر ،الیاس نادران ، علی رضا نادعلي،حجت الاسلام والمسلمین نصیر نیک نژاد ، محمد ودود حیدری به عنوان اعضاي شوراي مرکزي انتخاب شدند .
همچنین
ابوالفضل باقری، سکینه محبی تبار و معصومه احتسابی به عنوان اعضای علی البدل شورای
مرکزی انتخاب شدند.
بر اساس این گزارش حسام حبیبالله، امیر مسعود حبیبیان و محمد علی حیدری به عنوان بازرس شورای مرکزی و حمید رضا بیگی و محمد حسین رادان به عنوان بازرس علی البدل انتخاب شدند.
در حال حاضر علي رضا زاکاني نماينده مجلس شوراي اسلامي همچنان بر سمت دبير کلي اين جمعیت باقي است و اين حزب اصولگرا در 31 استان و 290 شهرستان کشور دفاتر خود را راه اندازی کرده است.
مرامنامه جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی
مقدمه :
انقلاب اسلامی در پرتو عنایات خاص الهی، رهبری پیامبر گونه حضرت امام (ره) و ایمان، آگاهی و تلاشهای مجدانه مردم مسلمان ایران به پیروزی رسید و استمرار آن نیز تاکنون جز در سایه تمسک به اسلام، پیروی از ولایت مطلقه فقیه و حضور مردم در صحنه میسر نبوده است.
امروزه نظام سلطه و استكبار جهاني از راههاي مختلف در پی ترويج ليبرال دموكراسي غربي است و با بهره گيري از رسانه ها و تكنولوژي ارتباطی برتر خود به دنبال ایجاد وضعیتی است كه فرهنگهاي بومي توان روبروشدن با آن را نداشته باشند و به اجبار يكي بعد از ديگري به آن بپيوندند. در اين رهگذر مردم سالاري ديني برگرفته از اصول اسلام ناب محمدی(ص)، تنها گزینهای است كه اسباب شكست این امپراطوري سیاه را فراهم خواهد آورد .
نظام حکومتی ايران پرچمدار حركت بنیادینی است که ازآیین حیاتبخش اسلام سرچشمه گرفته و با تکیه به راي مردم در پیکرهای واحد و زیبا، مفهوم نوین "جمهوری اسلامي" را محقق نموده است. از هـمـين روی سامـاندهـي افـكار عمومـي جامعه بـراسـاس "تعالیم روحبخش اسـلام"، "منافع ملی" و "مطالبات حقه مردم" امری ضـروری مینماید.
يکی از پشتوانه های اساسی انقلاب اسلامی که منجربه پيروزی و استمرار آن در همه عرصه ها گردید حضور گسترده مردم بود و بهترین راه حفظ و بالندگی این انقلاب الهی هم بی شک توجه به قشرهای مختلف اجتماعی بويژه نخبگان و فرهيختگان آن خواهد بود.
ساماندهي حوزه اجتماعي و نحوه عملكرد نيروهاي انقلاب در آن يكي از كليدي ترين نقاط توفيق نظام جمهوري اسلامي در مديريت صحنه اجتماعي ـ سياسي بهشمار میآید، عاملي كه دشمنان داخلي و خارجي نظام، جهت مصادره آن به نفع خود و ايجاد يأس و نا اميدي در مردم سرمايه گذاري كلاني نمودهاند.
در كشورهاي داراي نظامهاي دموكراتيك، ساماندهي حوزه اجتماعي توسط احزاب سياسي صورت مي گيرد، اما بررسي اوضاع فرهنگي - اجتماعي و سابقه افكار عمومي در ایران علي الخصوص در سالهاي اخير نشان مي دهد كه برخلاف اكثر نظامهاي غربي، احزاب سياسي به تنهايي توانايي مديريت كارآمد در عرصه اجتماعي - سياسي را نداشته اند و ضعف پايگاه مردمي آنان سبب شده است تا بستر مناسبی براي فعاليتهاي گسترده مدني نيروهاي انقلاب مهیا نشود.
وجود پايگاههاي محكم مردمي مانند مساجد و هيأتهاي مذهبي، قشرها، اصناف، گروهها و تشكلهاي مردمي، فرهیختگان ونخبگان جامعه بویژه در حوزه ودانشگاه وخيل عظيم مردم عزیز ایران اسلامي، امكان بالقوه عظيمي است كه در صورت سازماندهي درست، زمينه تحول و پيشرفت را تا حد بسيار بالایی فراهم خواهد کرد.
بنابراين ضرورت ارتباط پويا و سازمان يافته بين متن جامعه، نخبگان و حاكميت ايجاب مي كند تا با استفاده از تجارب گذشته فعاليتهاي مدنی ، طراحي روشي بديع، بومي وخاص، در عرصه هاي سياسي واجتماعي جمهوري اسلامي ايران انجام پذيرد. بی شک ايجاد حركتهاي اجتماعي - مردمي در جهت مطالبات حقيقي مردم و مصالح نظام جمهوري اسلامي و مديريت اين نيروي عظيم مردمي در زمينه هاي سياسي، فرهنگي، اجتماعي و اقتصادي، مستلزم سازماندهي خيل عظيم نيروهاي اصولگراست، از همين رو جذب، سازماندهي ، هماهنگي و هدايت نيروهاي معتقد، وفادار و ملتزم به نظام جمهوري اسلامي، حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبري(مد ظله العالی) جزو مأموریتهای اصلي "جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی" به شمار می آید.
ثمره مبارک اين ساماندهی نيز علاوه بر جنبش فراگير اجتماعي، پيوند سازمان يافته نخبگان با متن جامعه و توده های مردم خواهد بود تا جهت گيريهاي کلان نظام و منويات مقام معظم رهبري در بستر هاي مناسب اجتماعي بهتر از پیش تحقق يابد.
گفتمان اصولگرایی و ضرورت تشکیلات
اساس این گفتمان منبعث از اندیشه نورانی حضرت امام خمینی(ره) در اعتقادبه اسلام ناب محمدی(ص) و اعتماد به مردم است که در فرمودهها و سیره عملی ایشان تجلی یافت واستمرار آن نیز با تشریح درست نظری و نگاه های عمیق و مواضع حکیمانه مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در زوایای مختلف محقق گشته است. از این رو نقطه نظرها ونگاههای موشکافانه و مواضع خاص بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی و رهبر فرزانه انقلاب در ابعاد مختلف فرهنگی، اقتصادی، سیاسی واجتماعی و نگاه ویژه به مسایل جهان به خصوص دنیای اسلام، چارچوب های فکری این گفتمان را تشکیل می دهد که باید به عنوان شاخصی برای رفتارهای اصولگرایان قرارگیرد.
در اواخر دهه هفتاد با حاكم شدن فضاي
انفعالي و درهم ريختن آرايش و صفوف سياسي نيروهاي ارزشي و پيشروي و نفوذ جريانهای
دگراندیش که با طراحي دشمن خارجي و دنباله هاي داخلي آنها جهت استحاله وبراندازي
نظام اسلامی صورت گرفته بود، حوادث تلخ سال 78 به وقوع پیوست، لیکن این حادثه به
لطف الهی به يكي از نقاط عطف تاريخ انقلاب اسلامي مبدل گشت و با خنثي شدن اين جریان
شوم به مدد هوشياري و تدبير مقام معظم رهبري (مد ظله العالی) و حضور مردم در صحنه
، دستاوردي بزرگ نصیب انقلاب گردید. پس از اين واقعه و هشدار معظم له نسبت به
اهداف و توطئه هاي دشمن و ضرورت وفاق و وحدت نيروهاي انقلاب و صف آرايي اصولي و
منطقي ميان این نيروها با غير خوديها، ایشان در ديدار با مسؤولان احزاب و تشكلهاي
سياسي هر دو جناح کشور خواستار تشكيل جبهه واحد نيروهاي انقلاب بر پايه اعتقاد به
اصول چهار گانه اسلام ، انقلاب و نظام اسلامي ، سيره و روش حضرت امام خميني (ره) و
ولايت فقيه و رهبري گردیدند . همزمان با پيگيري روند وفاق، بحث تحليل اوضاع روز،
بازنگري در رفتارهای گذشته وموضوع بازسازي جبهه واحد نيروهاي انقلاب درسه حوزه
نظري، رفتاري و ساختاري مورد نظر قرار گرفت و طرح سازماندهي نيروهاي انقلاب براساس
چهار اصل یاد شده در بالا مورد توجه وبرنامه ريزي واقع شد.
از ابتدای دهه هشتاد نیز مطالبات رهبر معظم انقلاب در حوزه های مختلف (مبارزه با فقر ،فساد وتبعیض وپیگیری و درخواست تحقق عدالت اجتماعی، نهضت آزاد اندیشی، جنبش نرم افزاری و نهضت تولید علم، خدمت به محرومین و....) شرایط ویژه ای را فراهم نمود که بهعنوان شالوده جدی مطالبات درست عمومی، شکل گیری جنبش اجتماعی و زیرساختهای اساسی، توفیق اصولگرایان رادرعرصه های سیاسی- اجتماعی در سالهای اخیر درپی داشته است.
از این رو با استعانت از درگاه احدیت و با استمداد از ائمه هدی (علیهم السلام) ،"جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی"، به عنوان یک جریان فکری و ولايت مدار، به دور از وابستگی های متداول، بااتخاذ مشی اعتدال و اعتقاد به"حق باوری"، "مردم سالاری دینی و نقش موثر مردم دراداره امور"، "پالايش فرهنگي وارتقای معرفت، بصيرت ومعنويت درجامعه"، "خدمت صادقانه به مردم"، "قانونگرایی"، " عدالتخواهی "، " آزادی های مصرح در قانون" ، " ضرورت وحدت نخبگان کشور"، "تقدم منافع و خرد جمعی بر مصالح و تصمیمات فردی و باندی"، "رفاه و امنیت و آسایش حداکثری مردم"و "ساده زیستی و پاک دستی مسؤولان" همچنان که اصولگرایان در سالیان گذشته با اعتماد عمومی ملت شریف ایران روبرو گردیدند، در صدد است تا با انسجامي افزون تر در گستره كشور به عنوان بخشی پویا از جریان اصولگرا فعاليت نماید و ضمن پایبندی به اصول و مبانی فکری و خط مشی و راهبرد خويش، هر فرد و تشکلی که خود را ملتزم به نکات یاد شده بداند به عنوان اصولگرا میشناسد و از آن استقبال میکند وبرای عینیت بخشیدن به ارزشهای انقلاب ، تحقق آرمانهای آن ، استمرار خدمت و حضور فعال درعرصه های اجتماعی به ویژه در حوزه سیاسی، با عنایت به تجارب گذشته و مقدورات موجود فعاليت خود را استمرار می بخشد.
«کارویژه های» تشکیلات
حضور فعال در عرصه های گوناگون کشور برای خدمت بهتر به مردم و هدایت مطلوب جامعه به سمت پیشرفت معنوی و مادی در سایه اندیشه تابناک و نظرات حضرت امام(ره) و رهنمودهای مقام معظم رهبری نیازمند عناصری ولایت مدار، صالح و کارآمد، برنامه هایی مدون و هدفدار و ارتباطی فعال و مؤثر بین مسؤولان نظام و نخبگان اجتماع ،گروههای مرجع و آحاد مردم است تا ضمن تحول و پیشرفت جامعه، پشتوانه های مردمی نظام روز به روز مستحکمتر گردد. کاستی های موجود در شناخت درست ظرفیتهای جامعه بخصوص در حوزه عناصر انسانی و ضرورت ایجاد زمینه حکمرانی مطلوب، هدفمند و با برنامه و لزوم تقویت روز افزون اتحاد ملی و پشتوانه های مردمی حاکمیت، نیاز به تشکیلات گسترده ای را نمایان می سازد تا با تکیه بر مزیت های نسبی آن گوشه ای از نیازهای امروز و فردای ایران اسلامی را پاسخی شایسته و درخور دهد، از این رو "جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی" با کار ویژه های زیر قصد فعالیت در پهنه کشور را دارد:
• تبیین، ترویج و اجرای درست فرمانهای حضرت امام (ره) و رهنمودها ی مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی).
• سازماندهی قشرهای مؤثر و تاثیر
گذاری مثبت برآنها از طریق نخبگان هرقشر وانتقال تجربه ها.
• ایجاد مرکزیتی فکور و چالاک در برخورد با پدیده های اجتماعی و برقراری ارتباطی کارا و سریع بین سطوح مختلف تشکیلات.
• تولید فکر و تحلیل کارآمد و تسری آن به جامعه.
• آموزش ، تربیت سیاسی ومعرفتی وکادر
یابی و کادر سازی برابر نیازها.
• تصمیم سازی و تولید برنامه برای اداره هدفمند و مؤثر اجتماع و کمک به تحقق اهداف نظام.
• تعامل فعال با افراد و گروههای مرجع و تأثیر گذاری متقابل دو سویه و ایجاد پیوندهای جدید بین نخبگان با اصولگرایان و نظام.
• جریان سازی مثبت اجتماعی و افزایش شور و نشاط انقلابی در جامعه.
• حضور فعال در عرصه های خدمتگزاری
کشور.
• انتقال مطالبات عمومی، نیازها و
کاستی های موجود به حاکمان و پیگیری تا رفع کامل آنها (تعریف منافع و تسریع منافع
عمومی) و تبیین عملکرد و رفتار درست حکومت برای مردم.
• گسترش امر به معروف و نهی از منکر و تقویت نظارت اجتماعی بربنیانهای حکومتی.
• حضور فعال در همکاری با سایر گروههای اصولگرا و ایجاد انسجام با تأکید بر وحدت همه نیروهای انقلاب و افزودن ظرفیتهای جدید به آن در داخل و خارج کشور.
• پاسداری از آرمانها و دستاوردهای انقلاب شکوهمند اسلامی و کوشش جهت تحقق جامعه اسلامی، در راستای توسعه و استقرار تمدن بزرگ اسلامی.
مباني فكري
اعتقاد و پایبندی به: اسلام و آموزه های فردی و اجتماعی آن به عنوان یگانه راه سعادت و تعالی انسانها.
* کارآمدی اسلام در اداره اجتماع و تشکیل حکومت برای رشد و سعادتمندی جوامع بشری.
* منشأ الهي حکومت ونقش تعیین کننده مشارکت عامه مردم وآرای عمومی درتجلی آن درنظام سیاسی کشور.
* مبانی واهداف جمهوری اسلامی ایران مبتنی برقانون اساسی.
* اصل مترقی «ولایت مطلقه فقیه» به عنوان نماد عینی مردم سالاری دینی.
* اندیشه ها، رهنمودها وفرامین امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری (مدظله العالي)
1. عدالت خواهی در همه عرصه های فردی و اجتماعی، داخلی و خارجی و تلاش برای دستیابی به توسعه همه جانبه و متوازن و عدالت محور
2. تحول گرایی و نوخواهی مستمر عقلانی در چارچوب مبانی مترقی اسلام و قانون اساسی و استفاده از روش ها و ساز و کارهای جدید و مبتنی بر اصول علمی و تجربی برای تضمین پویایی جامعه.
3. تأکید بر کرامت و منزلت انسانی و پایبندی به حقوق شهروندی در عرصه های گوناگون و تأمین امنیت اجتماعی مردم.
.4 تقویت آزاد اندیشی و مبارزه با تصلب ، تحجر و التقاط ، همچنین گسترش آزادی های مشروع و قانونمند در سپهر خصوصی و اجتماع.
5. اتکا به فرهنگ و هویت اسلامی - ایرانی و ترویج خودباوری ملی با تأکید بر نقش و جایگاه برجسته روحانیان ، دانشگاهیان و فرهنگیان بعنوان فرهنگ سازان و هادیان جامعه.
6. اعتقاد و باور عمیق به امکان توسعه و آبادانی و پیشرفت همه جانبه ایران با توجه به جایگاه منطقه ای و بین المللی آن در چارچوب چشم اندازهای ترسیم شده از طرق گوناگون با تکیه بر تولید علم و فناوری نوین.
7. اهتمام به تقویت روحیه همبستگی ملی و تلاش برای گسترش اعتمادسازی میان شهروندان و حاکمان
8. تلاش برای افزایش سقف مدارای حکومت با شهروندان و پرهیز از دخالت در حوزه خصوصی آنان.
9. مبارزه نظام مند و بی اغماض با مظاهر فساد و تبعیض و عوامل بوجود آورنده آن در حکومت و قطع پیوند نا مشروع کانون های قدرت و ثروت.
10. شایسته سالاری در بکارگیری مدیران و مقابله با سلطه روابط حزبی و تبارگرایی در اداره کشور.
11. حمایت از بکارگیری مدیران دین باور ، مردم گرا ، برخوردار از روحیه خدمتگزاری ، کارآمد و متخصص و دارای بینش نظام مند و راهبردی جهت استفاده بهینه و مطلوب از امکانات و فرصت ها.
.12گسترش فرهنگ نقد و پرسشگری و نظارت مؤثر مردم بر اعمال دولتمردان و پاسخگویی مسؤولانه و اقناعی آنان به افکار عمومی با تأکید بر نقش ویژه روشنفکران و رسانه ها.
13. تلاش برای افزایش رفاه مردم و تولید ثروت ملی و تأمین اجتماع از طریق استفاده بهینه از سرمایه های انسانی و مادی کشور و رفع موانع تولید و تلاش برای تأمین امنیت سرمایه گذاری خصوصی.
14. صداقت درگفتار وسلامت در عمل و پرهیز از رفاه طلبی و تجمل گرایی حاکمان و ضرورت ساده زیستی وپاکدستی آنان.
15. گسترش نهضت خدمت رسانی صادقانه به مردم بهعنوان متولیان اصلی کشور.
16. تلاش در جهت گسترش اخلاق و معنویت و مناسبات سالم اجتماعی توسط دولت و تحکیم مبانی خانواده با تأکید بر ارتقای منزلت زنان در جامعه و نقش آفرینی جوانان.
17. استقبال از تعاملات سازنده جهانی و مقابله مدبرانه با جهانی سازی غربی- آمریکایی.
18. حمایت از تحکیم و توسعه روابط با جهان اسلام و دفاع از تشکیل دولت فلسطین در تمام سرزمین های فلسطین و همگرایی و روابط مسالمت آمیز و متقابل با کشورهای همسایه.
19. اعتقاد به توسعه عادلانه،امنیت جهانی، روابط صلح آمیز و متقابل، تنش زدایی و زمینه سازی برای تشکیل دولت عدل الهی.
20. پذیرش اصول راهبردی عزت ، حکمت و مصلحت و نفی هرگونه سلطه گری و سلطه پذیری بعنوان جهت گیری اصلی سیاست خارجی.
لازم به ذکر است که براي اطلاع بيشتر از فعاليتهاي جمعيت رهپويان انقلاب اسلامي علاقه مندان مي توانند به اين آدرس
http://www.rahee.net/main مراجعه کنند .