سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

زاهدان/

اجرای طرح ملی پزشك خانواده در سیستان و بلوچستان آغاز شد

اجرای طرح ملی پزشك خانواده با حضور وزیر بهداشت، نماینده ولی فقیه، استاندار و مسوولان سیستان و بلوچستان همزمان در سراسر استان آغاز شد.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران زاهدان، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی در مراسم افتتاح این طرح در استانداری گفت: طرح ملی پزشك خانواده به منظور اجرای عدالت در سلامت و كاهش هزینه های درمان در سراسر كشور به عنوان یكی از برنامه های اولویت دار این وزارتخانه به مرحله اجرا درآمده است.'

مرضیه وحید دستجردی' افزود: هدف از اجرای طرح پزشك خانواده توزیع عادلانه خدمات بهداشتی و درمانی در همه نقاط كشور است تا مردم دغدغه ای برای هزینه های درمان نداشته باشند، درمان به صورت كیفی انجام گیرد و پزشكان متخصص در همه بخشهای پزشكی در دسترس بیماران باشند.

وی با اشاره به نحوه اجرای طرح پزشك خانواده گفت: پس از ثبت نام پزشكان و اتمام سرشماری خانوارها در این طرح، مردم پزشكان خود را انتخاب می كنند، سپس پرونده سلامت برای آنان تشكیل می شود و ویزیت پایه انجام می گیرد.

وی بیان كرد: در ویزیت پایه ای كه توسط پزشك انجام می گیرد، حدود 400 سوال از هر فرد پرسیده می شود و پاسخ به این سوالات زمینه ساز تشكیل پرونده پزشكی برای وی خواهد بود و در این پرونده سوابق بیماریهای خانوادگی و نقاط نامشخص در وضعیت جسمی فرد توسط پزشك خانواده كشف می شود.

وی با بیان اینكه پیشگیری، بهداشت و رویكرد سلامت نگر در برنامه پزشك خانواده حرف اول را می زند، گفت: در این برنامه هر ایرانی یك پزشك خواهد داشت كه نه تنها برای درمان بلكه در زمینه مشاوره و پیشگیری از بیماریها نیز می تواند از وی استمداد بطلبد.

وی گفت: با اجرای برنامه پزشك خانواده بسیاری از بیماریهایی ناشناخته و معضلاتی كه در آینده برای فرد مخاطرات جانی خواهد داشت مشخص می شود.

وزیر بهداشت بیان كرد: امروز برنامه پزشك خانواده در بیش از 40 كشور دنیا در حال انجام است و توانسته رضایت عمومی را جلب كند.

وی افزود: خوشبختانه امروز ایران به این بلوغ در بخش سلامت رسیده است كه مطالبه مردم مبنی بر استقرار پزشك خانواده را محقق سازیم و برنامه نظام ارجاع و تشكیل پرونده الكترونیك سلامت برای افراد را اجرا كنیم.

وی اظهار امیدواری كرد با همكاری نزدیك وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی ، سازمانهای بیمه گر و استانداریها و فرمانداریها برنامه پزشك خانواده در سطح كشور به نحو مطلوب اجرا شود.

وزیر بهداشت گفت: با اجرای برنامه پزشك خانواده در آینده نزدیك شمار بیماران در كشور كاهش می یابد و افراد كمتری برای درمان به بیمارستانها مراجعه خواهند داشت.

دستجردی با اشاره به نقش سیستان و بلوچستان به عنوان یكی از استانهای تاثیرگذار در جلوگیری از سرایت بیماریهای واگیردار وارداتی به سراسر كشور گفت: با حمایت های جدی استاندار و مسوولان بخش بهداشت و درمان این استان موفق شده ایم خیلی از بیماریهای وارداتی از مرزها را كنترل كنیم.

وی بیان كرد: مردم سیستان و بلوچستان كه با وجود همه محرومیت ها و مشقات زندگی همواره حافظ كیان جمهوری اسلامی بودند و به صنعت، كشاورزی و استقلال كشور كمك كرده اند، شایسته ترین افراد برای دریافت بهترین خدمات بهداشتی و درمانی هستند.

وی اظهار داشت: ما به محرومیت های سیستان و بلوچستان واقف هستیم و سعی داریم با ارایه خدمات مطلوب شاخص های بهداشتی – درمانی این استان را به بالاترین شاخص ها در كشور برسانیم.

او اظهار امیدواری كرد با اجرای طرح پزشك خانواده و نظام ارجاع و تلاش وزارتخانه های مرتبط، بهترین خدمات بهداشتی و درمانی در اختیار مردم سیستان و بلوچستان قرار گیرد تا عدالت در سلامت محقق شود.

وی با بیان اینكه وضعیت بهداشتی و درمانی سیستان و بلوچستان و كشور قابل مقایسه با 30 سال قبل نیست، گفت: در سه دهه قبل 25 درصد پزشكان كشور ایرانی و باقی پزشكان خارجی بودند كه زبان فارسی نمی دانستند و سواد پزشكی نیز نداشتند.وی گفت: امروز نه تنها همه پزشكان در كشور ایرانی هستند بلكه توانسته ایم زمینه تربیت پزشك برای سایر كشورها را نیز در دانشگاههای ایران فراهم كنیم كه این مهم بیانگر رشد پزشكی در این مملكت است.

وی افزود: سال گذشته بیش از هزار و 440 متخصص در رشته های مختلف پزشكی را در سراسر كشور توزیع كردیم كه اولویت توزیع متخصصان با استانهای محرومی نظیر سیستان و بلوچستان بوده است.

وی ادامه داد: همچنین پارسال 40 پزشك متخصص به دانشگاه علوم پزشكی زاهدان و 18 پزشك متخصص به دانشگاه علوم پزشكی زابل در سیستان و بلوچستان اختصاص یافت و نگذاشتیم كه هیچ یك از پزشكان بومی و غیربومی از این استان خارج شوند .

وی گفت: در سال 90 و 91 سهمیه ای به عنوان سهمیه مازاد تخصصی به دانشگاه علوم پزشكی زاهدان اختصاص دادیم كه نیروهای بومی را در رشته های تخصصی مورد نیاز سیستان و بلوچستان آموزش دهد تا ضریب ماندگاری پزشكان متخصص در این استان افزایش یابد.

وی افزود: امسال در اجرای طرح پزشك خانواده در سیستان و بلوچستان 100 درصد پزشكان عمومی استان ثبت نام شدند كه این بیانگر اجرای موفقیت آمیز این طرح در استان است.

وزیر بهداشت توانمندسازی نیروی انسانی، توسعه مراكز آموزش عالی بویژه راه اندازی دانشكده علوم پزشكی ایرانشهر و اختصاص تجهیزات درمانی ویژه را از دیگر خدمات ارایه شده به سیستان و بلوچستان برشمرد./س
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.