به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اردبيل محمدباقر آقاعلیخانی در جلسه مشترک با رئیس اتاق بازرگانی اردبیل افزود: پارسال میزان صادرات فرش ایران 560 میلیون دلار بود که امسال هدفگذاری ما رسیدن به مرز یک میلیارد دلار صادرات فرش دستبافت است.
وی گفت: فرش 80 در صد ارزش افزوده برای کشور دارد به طوریکه هیچ کالایی به مانند فرش از این ارزش افزوده برخوردار نبوده و متوسط ارزش افزوده آنها فقط 10 درصد است.
رئیس مرکز ملی فرش ایران افزود: یک میلیارد دلار صادرات فرش برابر با 10 میلیارد دلار صادرات غیر نفتی است که در حوزه اشتغال و کار آفرینی نیز یک فرصت استثنایی به شمار میرود .
وی گفت: ما باید بتوانیم رقبا را در بازارهای هدف شناسایی کرده و با افزایش صادرات فرش ایران سهم آنها را در بازارهای جهانی به حداقل برسانیم.
رئیس اتاق بازرگانی ، صنایع و معادن و کشاورزی اردبیل نیز در این جلسه با اشاره به شهرت جهانی فرشهای دستبافت اردبیل و نیز لزوم توجه جدی برای احیای جایگاه فرش اردبیل، گفت: اتاق اردبیل برای کمک به رونق فرش دستبافت آمادگی دارد توسط موسسه خیریه ابرار اتاق کارگاه فرش راهاندازی کند که انتظار داریم زمین مورد نیاز تامین و حمایتهای لازم از سوی مسئولان در این راستا صورت گیرد.
حسین پیرموذن افزود: بافت فرش در اردبیل از سابقه درخشان و طولانی برخوردار است و در دوره صفویه نیز مراکز بافندگی و قالیبافی در اوج کمال بود.
وی گفت: مشهورترین و نفیسترین قالی جهان که متعلق به اردبیل است در حال حاضر در موزه ویکتوریا انگلستان نگهداری میشود و یک سند ارزشمند تاریخی محسوب میشود.
رئیس اتاق بازرگانی ، صنایع و معادن و کشاورزی اردبیل در ادامه افزود: قالیبافی یکی از صنایع دستی مهم استان است و از نظر اشتغالزایی و اقتصادی دارای اهمیت فوق العادهای است به طوری که توجه جدی به فرش دستباف اردبیل میتواند این شاهکار هنری جهان را احیا کرده و از نظر کارآفرینی و اقتصادی برای استان نیز بسیار مثمر ثمر باشد./س