سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اراک/

منشأ اصلی آب زمین کجاست؟

سیارک‌های واقع در ناحیه درونی منظومه شمسی، محتمل‌ترین منشا بخش اعظم آب زمین هستند

 

به گزارش خبرنگار  باشگاه خبرنگاران اراک این شواهد مهم، فرضیه‌های پیشین مبنی بر این که منبع قسمت اعظم آب سیاره ما خارج از منظومه شمسی است را رد می‌کند.

طبق این تئوری‌ها، این منبع توسط ستاره‌های دنباله‌دار یا سیارک‌هایی که در آن سوی مدار سیاره مشتری در هم آمیخته‌ و سپس به درون منظومه شمسی منتقل و به زمین تحویل داده شدند.

فراوانی ایزوتوپ‌های مختلف هیدروژن، نیتروژن و کربن را در نمونه‌های مزبور اندازه گرفتند. ایزوتوپ‌ها نسخه‌های یک عنصر‌ هستند که تعداد مختلفی نوترون، در هسته‌ اتمی‌شان دارند.

میزان دتریوم موجود در آب یخ زده اشیا آسمانی دیدگاه‌هایی را پیرامون اشیا شکل‌گرفته در روزهای آغازین منظومه شمسی پیش روی دانشمندان می‌گذارد. در حالت کلی اشیایی که در فواصل دورتری از خورشید شکل گرفته‌اند، دارای تراکم‌های بالاتر دتریوم هستند.

محتوای دتریوم 86 نمونه مطالعه شده که حاکی از آن است که اشیا والد شهاب‌سنگ‌ها در فاصله نزدیک به خورشید و شاید در کمربند اصلی سیارک‌های بین مشتری و مریخ، شکل گرفتند.

در مقایسه، ستاره‌های دنباله‌دار، دارای نسبت‌های بزرگ‌تری از دتریوم هستند و دانشمندان معتقدند که اکثر آنها در نواحی بسیار سرد بیرونی‌تر متولد شدند.

انواع مختلف کندریت وجود دارند و هیچ گروه منفردی به طور کامل به یکدیگر شباهت ندارند. بنابراین سیاره ما به احتمال فراوان آب و سایر مواد فرار خود را از تنوع سیارک‌های والد کندریتی به دست آورده است./س

برچسب ها: آب ، کره زمین ، منشاء
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.