به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران ايلام ؛ یکی از رستوراندار اهل مهران در اینباره گفت: چند سال قبل برخي از اتوبوسهای حامل زوارعتبات عالیات به منظور صرف شام یا استراحت چند دقیقهای در مقابل رستورانم توقف میکردند اما مدتهاست كه خبری ازاين مشتريان نیست.
عباسعزیز صیفی با بیان اینکه بهانه گرفتهاند که این رستوران فاقد سرویس بهداشتی به اندازه کافی یا پارکینگ برای توقف اتوبوسهاست، تاکید کرد: روزانه دهها اتوبوس از ایلام به مقصد مهران وبرعکس در ترددند اما گویا که نه رستورانی پیشروی خود میبینند ونه برنامهای برای توقف در مقابل آنها دارند.
"عباس احمدی" رستوراندار اهل ایلام نیز با اشاره به اینکه هم سرویس بهداشتی به اندازه کافی درهتلش تدارک دیده شده وهم توقفگاه اتوبوس درکنار گذرهتلش وجود دارد، گفت: ازهمان آغاز برنامه سفرعتبات عالیات از ایلام به عراق هیچ اتوبوسی حامل زوار در مقابل رستورانش توقف نکرده است.
وی اظهار کرد: رستورانش از هر نظر برابر استانداردها فعالیت میکند اما نمیداند چرا جز بوق اتوبوسها صدای دیگری به گوش نمیرسد و اینک واقعا سرخورده است چرا که هر روز نظارهگر آمد و شدهای این کاروانهای چند ده هزار نفری هستیم و بس.
یک سرآشپز ایلامی که رستورانی به جهت غذاهای آماده راهاندازی کرده است، نيز اظهار کرد: با وجود تردد این حجم زیاد از اتوبوسهای زوار عتبات عالیات از مسیر جادههای استان ایلام باید آشپزخانههای "سیار" استان ایلام هم به فعالیت وا داشته شوند اما چنین اتفاقی گویا رویایی بیش نیست.
زینب عبداللهی، افزود: آماده است روزانه برای هزار نفر غذا تهیه کند آنهم غذاهایی با ذائقههای مختلف ایرانی وحتی عراقی دریغ از یک مسافر یا زائر.
یکی از هتلداران شهر ایلام نیز گفت: با وجود این تعداد زائرعراقی وایرانی که از مسیرهای استان ایلام آمد وشد میکنند علی الحساب باید حتی یک جا برای رزرو نداشته باشیم چرا که به گفته خود مسوولان استان ایلام روزانه رسما بیش از پنج هزار زائر عراقی و ایرانی از جاده های ما آمد و شد دارند.
"احمد کرمیان" اضافه کرد: رستوران هتلش تنها درمناسبتها شلوغ ميشود واین درحالیست که باوجود برنامه تردد عتبات عالیات باید درآن جایی برای سوزن انداختن نباشد اما واقعیت چیز دیگری را نشان میدهد، یعنی حتی یک زائر هم مهمان رستوران او نیست.
یکی از مدرسان رشته هتلداری درباره عیبیابی این موضوع گفت: یکی از علل کم توجهی خود رستوران داران وهتل داران ایلام به اهمیت توریست مذهبی است که روزانه در مقابل چشمانشان به تعداد هزاران نفر می گذرند.
کاکا سلطانی تاکید کرد: متاسفانه استان ایلام فاقد یک رویه متعارف در جذب توریست از جمله توریست مذهبی است، در گام نخست وبه جهت تحقق این گونه برنامهها همکاری همه دستگاههای ذیربط بسیار ضروری نشان میدهد و بعد از آن هماهنگی کاری بین رستورانداران وهتلداران نیز به عوان تابلوی این کار لازم بهنظر میآید.
وی گفت: در اینگونه کارها نباید شاهد رقابتهای تحریکآمیز باشیم بلکه دست اندرکاران و تصمیم گیرندگان باید در کنارهم در زمینه جذب توریست فعال وهمکارهم باشند.
درهمین زمينه نیز مدیر کل سازمان حمل ونقل و پایانههای استان ایلام گفت: روزانه پنج هزار زائرعتبات عالیات از ایران وعراق وسایر ملیتها از جادههای استان ایلام آمد وشد دارند.
"رضا سلیمانی" اضافه کرد: در حال حاضر این زوار با اتوبوسهایی که از مبدا به مقصد مهران حرکت میکنند وارد خاک عراق میشوند.
سرپرست میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری استان ایلام گفت: در شرایط فعلی خروجیهای کاروانهای عتبات عالیات شامل زوار ایرانی از تعداد 55 واحد اقامتی استیجاری در مهران جهت استراحت استفاده میشود.
علی قاسمپور تاکید کرد: در مواردی نيز بعضا شاهد توقف اتوبوسها در مسیرهای بین راهی در چند واحد خدمات اقامتی وغذایی هستیم اما ازآنجا که در داخل شهر ایلام امکان توقف اتوبوسها در مقابل رستورانها به علت نبود جای کافی نیست، زوارعتبات عالیات درچنین اماکنی توقف نمیکنند.
وی درعین حال با اشاره به اینکه هماینک برای تردد زوارعتبات عالیات ازعراق به ایران برنامهریزی شده است، افزود: درصدد هستیم طبق یک برنامه تدوین شده سفر زوارعتبات عالیات از عراق به ایران را سر وسامان بخشیم وآمد وشد گردشگران مذهبی به داخل استان براساس یک پکیچ منظم انجام پذیرد که براساس آن توقف در مقابل رستورانها یا اقامت گاههای استان ایلام جزء منوی حرکت آنها نیز خواهد بود./س