به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران ارومیه فرهاد پورسخا در نشست علمی اجرایی "بیخطرسازی پسماندهای پزشکی" که در سالن اجتماعات هتل پارک ارومیه برگزار شد، اظهار داشت: کارگروههای استانی که در زمینه مدیریت پسماند در حال فعالیت هستند، نسبت به عملی کردن این موضوع فراخوان عمومی انجام داده و از بخش خصوصی دعوت به همکاری کنند.
وی با بیان اینکه سیستم مذکور در تهران ایجاد شده است ادامه داد: در اصفهان نیز اقدامات، مطالعات و بررسیهای میدانی انجام شده است و مراحل عملیاتی شدن این موضوع نزدیک میشود لذا انتظار میرود دفاتر امور فنی سازمانهای محیط زیست همه استانها به این مبحث وارد شوند.
پورسخا با بیان اینکه کنترل پسماند پزشکی یکی از مهمترین مطالبات مردم قلمداد میشود خاطرنشان کرد: پسماندهای تولید شده در صنایع مختلف، پزشکی و ... یکی از عوامل تهدید علیه سلامتی جامعه قلمداد میشود پس باید برای ساماندهی این امر بیش از پیش تلاش شود.
وی با اظهار به اینکه عدم ورود به این مبحث به نوعی کوتاهی و سهلانگاری قلمداد میشود ادامه داد: در مبحث بهداشت سازمان محیط زیست مسئول و متولی محسوب میشود، برایناساس برای جلب رضایت اقشار مختلف جامعه باید بیش از بیش تلاش شود.
پورسخا با اظهار به اینکه طرح جامع مدیریت پسماند کشور در سال 1390 به انجام رسید خاطرنشان کرد: برای اجرای این طرح وزارت کشور، وزارت بهداشت، وزارت نفت و نیرو همچنین وزارت کشاورزی نیز در کنار یکدیگر قرار گرفتهاند.
وی لزوم ایجاد مدیریت واحد در حوزه ساماندهی پسماندها را مورد اشاره قرار داد و گفت: شهرداری، وزارت بهداشت و سازمان محیط زیست سه حلقه اساسی این مدیریت قلمداد میشوند به طوری که آزمایشگاههای معتمد نیز در کنار این سازمانها به ایفای نقش میپردازند./س