وی تگفت: منطقه دینور بهخصوص در قرن 2 هجری با ورود اسلام خیلی برجسته بوده و به گونهای بوده است که عرفای جهان اسلام به این منطقه رفت و آمد داشتهاند. این منطقه یک منطقه عالم پرور و قابل توجه با ظرفیتهای علمی، فرهنگی و تاریخی است
دبیر همایش تصریح کرد: در این منطقه 30 تا 40 نفر رجال و عارف نامی وشاعر مطرح وجود داشته، از جمله میتوان به "ابن قتیبه دینوری" اشاره کرد که از نام آوران این خطه بودهاند.
عزیزی گفت: اگر بخواهیم مقایسهای بین دوران رشد مناطق داشته باشیم، دوره صفویه اوج رشد اصفهان بوده، اما اوج رشد منطقه دینور قرن 2 هجری است، پس با این تفسیر و مقایسه چرا اصفهان به اینگونه رشد کرده ولی دینور تنها یک منطقه کشاورزی است.
وی در ادامه اظهار کرد: محورهای مقالات در 13 عنوان معین شده و پس از ارزیابی داوران به 13 مقاله برتر جوایز نفیسی اهدا خواهد شد.
دبیر همایش تصریح کرد: محورهای همایش ملی دینور شناسی شامل بررسی مطالعات باستان شناختی دینور، جغرافیای تاریخی دینور، دینور در آثار مورخان، جغرافیدانان و جهانگردان، بررسی احوال و افکار مشاهیر و رجال دینور (دانشمندان، مورخان، عارفان و شعرای دینور)، بررسی علل و عوامل رونق فرهنگی و تمدنی دینور در قرون اولیه اسلامی، بررسی احوال و تاریخ خاندانهای حکومتگر در تاریخ دینور، تبیین جایگاه و پیشینه علمی و فرهنگی دینور در تمدن ایران و اسلام، بررسی تاریخی طرح مباحث عرفانی در منطقه دینور، تحلیل و بررسی تاثیر عرفان دینوری بر دیگر مکاتب عرفانی، بررسی درون مایههای عرفانی و افکار عارفان دینور، امکان سنجی ظرفیتهای تاریخی، طبیعی و فرهنگی حال و آینده دینور، بررسی علل و عوامل انحطاط و افول علمی، تمدنی دینور و بررسی جاذبهها و ظرفیتهای گردشگری دینور خواهد بود./س