سيدعادل مولا در گفتوگو با
خبرنگار باشگاه خبرنگاران خوزستان اظهار كرد: لايروبي رودخانه كارون مسير اصلي اين رودخانه را باز ميكند و در نتيجه در صورت طغيان رودخانه، جزيرهها سالم ميمانند؛ در گذشته اين جزيرهها هر سال هنگام طغيان رودخانه به زير آب ميرفتند و لايروبي در حفظ و احياء اين جزيرهها موثر است.
وي با بيان اينكه در جزيرههاي ميان رودخانه كارون گونههاي كبوترسان و درختزي وجود دارد، افزود: براي معرفي اين جزيرهها و گونههاي موجود در آنها برنامههايي مانند معرفي جزيرهها به عنوان اكوپارك در دست اقدام است، ولي هنوز اقدامي در اين زمينه انجام نشده است.
مولا تصريح كرد: از بين بردن زيستگاهها و حضور شكارچان از جمله مواردي است كه حيات وحش را تهديد ميكند و زماني كه انسان در مكاني تردد نداشته باشد، آن مكان به زيستگاه امني براي جانداران تبديل ميشود و با توجه به اينكه جزيرههاي موجود در رودخانه كارون نيز به مكانهايي امن تبديل شدهاند، گونههاي موجود در اين جزيرهها بايد شناسايي شوند و اين موضوع در حال بررسي است.
معاون محيط طبيعي ادارهكل حفاظت محيط زيست خوزستان خاطرنشان كرد: ياكريم، كبوتر جنگلي و بالكانها از جمله گونههاي كبوترسان موجود در جزيرههاي ميان رودخانه كارون هستند. اين كبوترها بومي نيستند، ولي در صورت يافتن زيستگاهي امن، در آن مكان مستقر ميشوند و جوجهآوري ميكنند./س