سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ابوترابي فرد:

همگرايي كشورهاي آسيايي متضمن امنيت در منطقه است

نماينده ايران در اجلاس مجمع مجالس آسيايي گفت: مداخله در امور داخلي سوريه و تسهيل و كمك به سرويس هاي جنگ افروزي دليلي بر اتحاد و همگرايي در آسياست.

به گزارش خبرنگار پارلماني باشگاه خبرنگاران، نشست کميته دائمي امور اجتماعي مجمع مجالس آسيايي با حضور نمايندگان پارلمان 11 شرکت عضو و  حجت الاسلام و المسلمين سيد حسن ابوترابي فرد نايب رئيس مجلس شوراي اسلامي به عنوان سخنران در مکان تالار خليج فارس هتل اسپيناس تهران برگزار شد.

ابوترابي فرد در ابتداي اين نشست با قدرداني از حضور مهمانان گفت: مشارکت نمايندگان مجالس آسيايي در اجلاس کميته دائمي باعث همفکري و همبستگي بيشتر ملل آسيايي در اتخاد مواضع مشترک در مواجه با چالش هاي روزافزون جهاني مي شود.

نايب رئيس مجلس شوراي اسلامي با بيان اينکه تنوع فرهنگي و گوناگوني زبان ها، قوميت ها و اديان در قاره آسيا، اين قاره را به فرصتي استثنايي براي همکاري هاي اجتماعي تبديل کرده است گفت: منابع غني مادي و بنياد هاي معنوي چنان با هم عجين شده اند که اگر با برنامه ريزي مورد بهره برداري قرار گيرد به عنوان يک قطب قدرتمند و موثر در تحولات جهاني به ايفاي نقش مي پردازد.

وي تصريح کرد: همکاري هاي پارلماني در آسيا با توجه به ظرفيت هاي بي نظير آن از لحاظ منابع فرهنگي و منابع انرژي و وسعت سرزميني، نيروي کار جوان و متخصص مي تواند نقش اساسي در توسعه پايدار اقتصادي و گسترش همگرايي و تقويت دولت ها ايفا نمايد.

ابوترابي فرد در ادامه با بيان اينکه اگر اين همکاري ها استمرار داشته باشد آسيا سهم واقعي خود را در حل و فصل مسائل جهاني و منطقه اي بر عهده خواهد گرفت و مانع دخالت و نفود قدرت هاي فرامنطقه اي خواهد شد گفت: بنابراين مجمع مجالس آسيايي به عنوان فراگيرترين و مردمي ترين نهاد در آسيا نقش حياتي در ايجاد همکاري براي مبارزه با فقر و فساد، مقابله با قاچاق مواد مخدر، حفظ و ارتقاي بشر، و به خصوص حقوق کارگران مهاجر و بحث حقوق زنان، تشکيل مشارکت سياسي و اجتماعي آنها، توسعه همکاري هاي علمي و فرهنگي به عهده دارد و تبادل تجربيات و بهره مندي از نمونه هاي موفق در اين زمينه راه کار مناسبي براي تقويت همکاري هاي پارلماني مي باشد.

نايب رئيس مجلس شوراي اسلامي در ادامه تصريح کرد: کميته دائمي اجتماعي و فرهنگي مجالس آسيايي موضوعات جديد و مهمي در دستور کار خواهد داشت که موضوع اول عبارت است از مبارزه با قاچاق مواد مخدر در آسيا و در راستاي‌آن بايد تأکيد کنم مواد مخدر يکي از پديده هاي شوم دوران معاصر است که چنان سلامتي مادي و معنوي جوامع را به خطر انداخته که براي کنترل و مهار آن اقدامات جهاني نياز است.

وي افزود: اين پديده خطرناک مرزهاي کشورها را درنورديده لازم است کشورها با هماهنگي و  همکاري جدي با اين بلاي مدرن مقابله کند و مجمع جهاني مجالس آسيايي مي تواند با ايجاد هماهنگي در سطوح قانونگذاري در تدوين سياست هاي کنترل توليد، جلوگيري از مواد نقش اساسي در مقابله با قاچاق مواد مخدر نمايد.

ابوترابي فرد با بيان اينکه ورود و مقايسه رواني هر کشور براي مقابله با مواد مخدر گام مهم در اين زمينه محسوب مي شود گفت: بايد خلأ ها و اقدامات قانوني از طريق وضع قوانين تأثير گذار برطرف شود و علاوه بر قانون گذاري مناسب مجالس، ضرورت دارد با نظارت دقيق و اقدامات نظامي و کنترلي، سياست هاي فرهنگي و اجتماعي درجهت پيشگيري گسترش مواد مخدر پشتيباني به عمل آيد.

وي گفت: کمک هاي بين المللي براي کشت جايگزين کشورهاي توليد کننده و مبارزه با بانک هاي مخوف فعال در راستاي مواد مخدر از اولويت هاي اصلي مبارزه با اين پديده ويرانگر است. که همکاري هاي منطقه اي و بين المللي و مشارکت سازمان هاي مردم نهاد در پيشگيري و کنترل مواد مخدر و جنايات سازمان يافته از نيازهاي ضروري آسيا مي باشد.

عضو هيئت رئيسه مجلس موضوع دوم را رعايت حقوق کارگران مهاجر درآسيا دانست و گفت: آسيا از لحاظ نيروي کارگر ماهر و نيمه ماهر رتبه اول را در جهان داراست و مهاجرت اين نيروي عظيم در آسيا يکي از عوامل موثر در رشد و توسعه اجتماعي در برخي کشورها زمينه ظلم و تعدي به اين قشر را فراهم آورده است.

وي خاطرنشان کرد: مجالس آسيايي بايد با قدرداني از زحمات نيروهاي موثر به تصميم سياست ها و راهکارهاي ضروري جهت حفظ و ارتقاي حقوق کارگران مهاجر همت داشته و مانع از اعمال و تبعيض پرداخت دستمزدهاي پايين و اشتغال در مشاغل خطرناک باشد.

وي در ادامه گفت: كشورهاي مهاجر پذير و مهاجر فرست هر دو از وظايف اين مبادله بهره مندمي شوند بنابراين بايد با هماهنگي ديگر جانب حق و عدل را رعايت كرده و به تدوين سازي و كارهاي قانوني ضروري جهت تداوم اين همكاري ها اقدام نمايند.

ترابي فرد در ادامه مراسم  با قدر داني از پارلمان اندونزي و طرح اين موضو ع در مجمع مجالس آسيايي اظهار داشت:  برگزاري كميته كاري (رعايت حقوق كارگران مهاجر) در شهر سولو در شهريور ماه سال گذشته جاي سپاسگذاري دارد و پيش نويس قطعنامه اي كه در اين جلسه تهيه شده فاكتور مناسبي براي تقويت احترام به حقوق كارگران و مهاجران در آسيا است.

همچنين نايب رئيس مجلس شوراي اسلامي دومين موضوع مهم اجلاس مجالس آسيايي را ارتقا جايگاه زنان در جامعه بويژه در پارلمان هاي آسيايي دانست و گفت:‌با آنكه تلاش هاي گسترده اي در جهت حفظ و ارتقا حقوق زنان طي چند سال گذشته به عمل آمده است ما متاسفانه هنوز در بسياري از موارد زنان از تبعيض و ستم رنج مي برند و عواملي كه تبعيض هاي ناروا را عليه زنان به صورت امري مستمر درآورده  تركيبي از سنت هاي و سياست هاي فرهنگي واقتصادي اجتماعي و سياسي است.

منتخب مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي در ادامه با اشاره به اينكه مشاركت فعال زنان در پارلماني هاي آسيايي مي تواند به نيازهاي و خواسته هاي نيمي از جمعيت آسيا كه نقش اساسي در تحكيم خانواده و تربيت فرزندان و رشد و توسه اقصادي دارند پاسخ مناسب بدهند گفت: تسهيل مشاركت فعال زنان در حوزه هاي اجتماعي اقتصادي و سياسي مي تواند به رشد و تعالي جامعه كمك كرده و جايگاه مناسب زنان را تعريف و تعيين نمايند بنابراين بايد با عواملي كه ساليان متمادي مانع مشاركت فعال زنان و باعث عدم رشد آموزشي و علمي آنان گرديده مبارزه كرد و با تدوين قوانين و مقررات مناسب جايگاه اصيل و واقعي زنان در جامعه معرفي شود.

ابوترابي فرد به عنوان نماينده جمهوري اسلامي ايران در مجالس آسيايي گفت: طرح قوانين مشترك بين پارلمان هاي آسياي از ابتداي تشكيل اين مجمع مورد نظر بوده و همه اعضا در اهميت و ضرورت آن تاكيد داشتند و كشورهاي آسيايي داراي ظرفيت بالايي براي وضع قوانين مشترك مي باشد كه از جمله اين موضوعات مهم مي توان به مبارزه با قاچاق اقلام فرهنگي و مبارزه با مواد مخدر اشاره كرد.

وي پيشنهاد كرد مجمع مجالس آسيايي وضع قوانين مشترك را به عنوان يكي از مهمترين اولويت هاي خود در نظر بگيرند تا به پيشرفت اساسي در همگرايي آسيا نايل آيند.

وي گفت: اجلاس كميته دايمي اجتماعي فرهنگي مجمع مجالس آسيايي طي سال گذشته كه در تهران برگزار شد به بررسي موضوعات مهم پرداخت كه از جمله در آن اجلاس مباحث مورد بررسي به شرح زير بود: مبارزه با فساد در آسيا، احترام به تنوع فرهنگي،‌چالش ها و فرصت هاي جهاني شدن ، عدالت و سلامت در آسيا ،‌فناوري اطلاعات وارتباطات كه در خصوص هر يك از موراد بالا در سال گذشته بين تمامي نماينگان شركت كننده در جلسه تبادل نظر به عمل آمده و پيش نويس شد و قطعنامه اي تدوين شده كه اكنون اين پيش نويس ها جهت بررسي مجدد در اختيار شركت كنندگان قرار داشته و اميدواريم با مشاركت فعال در غناي آن ها افزوده شود.

حجت الاسلام ابوترابي فرد در بخش ديگري از سخنان خود خاطر نشان كرد: دخالت خارجي در مسائل خاورميانه و آسيا به طور كلي همواره يكي از چالش هاي آسيا بوده است كه اگر ظرفيت بزرگ آسيا در همكاري همگرايي واقعي ايجاد شود نيروهاي خارجي و قدرت هاي اشغالگر توان مداخله در امور كشورها و ايجاد اختلاف و برافروخن آتش جنگ را نخواهند داشت.

وي گفت:‌ مداخله در امور داخلي سوريه و تجهيز كمك به  سرويس هاي وارداتي جهت جنگ افروزي شاهد ديگري در ضرورت اتحاد و هگرايي در آسيا است.

وي گفت: ظلم و ستمي كه به مردم غزه وارد شده نمونه بارز جنايت عليه بشر است، فلسطين كه در اشغال رژيم صهيونيستي است هر روز به لحاظ محدوديت هاي فرهنگي و سنت هاي قومي آن تهديد مي شود و تخريب مساجد و معابد، كشتار مردم بي گناه و پرواز هواپيماي بمب افكن جهت ترور رهبران مقاومت تنها نمونه باز جنايت آشكار صهيونيست هاست.
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.