سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اراک/

نوشیدن آب یخ و دردسرهای آن

بوعلی سینا می فرماید: آب یخ خوردن، ضرر خود را اگر در جوانی نشان ندهد، در پیری حتما ضربه اش را به تو خواهد زد!

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک ، اگر عادت دارید در روزهای گرم تابستان، آب خیلی خنک و شاید خیلی یخ بنوشید، بهتر است بدانید با این کار استرس حرارتی به دستگاه گوارش تان وارد می کنید و در ضمن تشنگی تان نیز برطرف نخواهد شد.

کاملا مشخص و واضح است که در روزهای گرم و افزایش درجه حرارت هوا به علت تعریق محسوس و نامحسوسی که در بدن صورت می گیرد، مقداری از مایعات و آب بدن دفع می شود بنابراین لازم است به همان نسبت و در فاصله زمانی منظم، آب از دست رفته تأمین شود اما با توجه به میزان تعریق در فواصل زمانی کوتاه در طول روز، نحوه جایگزین شدن آب و املاح دفع شده از بدن کمی با زمان های دیگر تفاوت دارد. تأمین آب بدن اگر معمولا تعریق زیادی ندارید، بهتر است آب بنوشید. توصیه می شود حس تشنگی خود را حساس نگه دارید و با کوچک ترین احساس تشنگی به صورت جرعه جرعه آب بنوشید تا آب از دست رفته ی بدن، تأمین شود. البته چه بهتر که قبل از احساس تشنگی لیوانی از آب را به تدریج بنوشید تا هم نیازتان تأمین شود و هم دچار مشکلات گوارشی ناشی از یک باره خوردن آب نشوید. ورزشکاران و افرادی که به دلیل شغل و حرفه خود در محیطی گرم فعالیت دارند (مانند راننده های تاکسی که ساعت ها در خارج از منزل و در هوای گرم به فعالیت می پردازند) و بیشتر در معرض نور آفتاب هستند، نسبت به سایر افراد آب و الکترولیت بیشتری از بدنشان دفع می شود. این افراد باید مایعات حاوی تمامی الکترولیت ها، سدیم، پتاسیم، بی کربنات و را متناسب با نیاز بدنشان بنوشند، پس نیاز آن ها به نوشیدن آب بیشتر خواهد بود اما برای افراد دیگر آب و میوه هایی که درصد قابل توجهی از آن ها را آب تشکیل می دهد مانند هندوانه، خربزه و البته کاهو کافی است. آب فراوان بنوشید اما نه آب یخ علاوه بر این ها، اگر عادت دارید در روزهای گرم تابستان، آب خیلی خنک و شاید خیلی یخ بنوشید، بهتر است بدانید با این کار استرس حرارتی به دستگاه گوارش تان وارد می کنید و در ضمن تشنگی تان نیز برطرف نخواهد شد.

آبی بنوشید که دمای آن متناسب با دمای بدن تان باشد زیرا تفاوت دمایی بین آب و بدن می تواند باعث بروز استرس های حرارتی در شما شود. پس در تابستان هم چند لیوان آب بنوشید و هم میوه های تازه در برنامه غذایی تان باشند تا نهایتا دچار کم آبی و عوارض ناشی از آن نشوید. زیرا تعریق زیاد و نرسیدن آب به بدن بسیاری از واکنش های حیاتی بدن را با مشکل روبه رو می کند و در برخی از موارد موجب مختل شدن آن ها می شود. مصرف آب بسیار خنک موجب سردردهای میگرنی می شود . استفاده از آب بسیار خنک نه تنها موجب رفع تشنگی نمی شود بلکه احساس تشنگی را بیشتر کرده و منجر به سردردهای میگرنی خواهد شد. از آن جایی که در فصول گرم سال تعریق بدن زیاد می شود، مصرف مایعات فراوان می تواند در سم زدایی بدن و ایجاد طراوت مفید واقع شود.

باید از خوردن آب خیلی خنک و به اصطلاح " تگری " پرهیز شود چرا که استفاده از آن نه تنها موجب رفع تشنگی نمی شود بلکه احساس تشنگی را بیشتر کرده و منجر به سردردهای میگرنی خواهد شد. اگر تشنگی ناشی از تعریق باشد، خوردن آب به تنهایی به رفع تشنگی کمک نمی کند؛ از این رو باید دوغ کم نمک جایگزین شود.

همچنین توصیه می شود به کودکان آب بدون افزودنی داده شود. استفاده از خیار تا اندازه زیادی موجب رفع تشنگی می شود و بهتر است بر روی خیار مقداری آب لیموی تازه چکانده شده و سپس خورده شود؛ این کار احساس تشنگی را کمتر می کند. /س
برچسب ها: آب یخ ، ضرر ، نوشیدن
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.