به گزارش
سرويس بين الملل باشگاه
خبرنگاران به نقل از نشريه فارين پاليسي، دولت اوباما قصد دارد در اين ماه بيش از يک ميليارد دلار به پاکستان کمک مالي کند. اين تصميم پس از بازگشايي مسير کاميون هاي پشتيباني ناتو به افغانستان اتخاذ شده است. به عبارت ديگر دولت آمريکا در توافقي با پاکستان متعهد شد در ازاي بازگشايي مسير ترانزيت محموله هاي پشتيباني ناتو به افغانستان، به اين کشور کمک مالي کند. البته کنگره امريکا مي تواند با راي نمايندگان اين پيمان را لغو کند. اکنون يکي از نمايندگان تلاش مي کند، کنگره را متقاعد کند معامله دولت با پاکستان را لغو کند.
جان کربي سخنگوي پناتگون روز جمعه اعلام کرد، پنتاگون تصميم دارد يک و يک دهم ميليارد دلار تحت عنوان "صندوق حمايت از ائتلاف" در اختيار دولت پاکستان قرار دهد. به گفته کربي اين پول در ازاي همکاري پاکستان در مبارزه عليه القاعده و طالبان به اين کشور اعطا مي شود. پس از تصميم دولت پاکستان براي بستن مرزهاي خود با افغانستان، دولت آمريکا به مدت شش ماه پرداخت کمک مالي به اسلام آباد را متوقف کرده بود. پس از حمله اشتباه نيروهاي ناتو در ماه نوامبرکه در ان بيست وچهار سرباز پاکستان کشته شدند، اسلام آباد مسير ترانزيت محموله هاي پشتيباني ناتو به افغانستان را بست. با عذرخواهي رسمي هيلاري کلينتون وزير امور خارجه آمريکا از اسلام آباد، اين کشور بار ديگر مرزهاي خود را به روي کاميون هاي ناتو باز کرد.
کلينتون در سخنان خود درباره توافق با دولت پاکستان براي بازگشايي مسير ترانزيت محموله هاي ناتو به افغانستان صحبتي از اعطاي کمک مالي به اسلام آباد به ميان نياورد. کربي نيز در سخنان روز جمعه خود در اين باره که اعطاي کمک مالي يک ميليارد دلاري به پاکستان در ازاي بازگشايي مرزهاي اين کشور به روي نيروهاي ناتو است يا خير هيچ اظهارنظري نکرده است. برخي مقامات آمريکايي و کارشناسان معتقدند بازگشايي مرزهاي پاکستان و تصميم دولت اوباما براي پرداخت کمک مالي به اسلام آباد با يکديگر ارتباط دارند.
اين روزنامه نوشت: کربي اعلام کرده است کنگره آمريکا در جريان جزئيات مذاکرات و تصميم پنتاگون براي پرداخت کمک مالي به پاکستان قرار داده شده است.
منابع مختلف مجلس سنا اعلام کرده اند تا کنون گزارش پيمان آمريکا براي پرداخت يک و يک دهم ميليارد دلار به اسلام اباد به کنگره ارائه نشده است. پس از اينکه اين گزارش در روزهاي آينده به کنگره ارائه شود، نمايندگان پانزده روز فرصت دارند با آن مخالفت کرده يا بودجه آن را به تصويب برسانند.
در حال حاضر کنگره امريکا از اقدام پاکستان براي مسدود کردن مسير عبور کاميونها پنتاگون به افغانستان به شدت عصباني هستند. تصميم پاکستان براي بستن مرزهايش با افغانستان ماهيانه يک صد ميليون دلار هزينه اضافي بر آمريکا تحميل کرده است. از سوي ديگر محکوم کردن شکيل افريدي - پزشکي که با سازمان سيا براي يافتن پناهگاه بن لادن همکاري کرده بود- ميز نمايندگان کنگره را خشمگين کرده است. وي به سي و سه سال زندان محکوم شده است.
اين روزنامه نوشت: تصميم گيري درباره اختصاص مبلغ يک ميليارد دلاري براي کمک به پاکستان در شرح وظايف کميته هاي خدمات نظامي مجلس نمايندگان و سنا است.
اگر کنگره امريکا پرداخت اين کمک مالي را تصويب کند کمک بسياري به تحکيم روابط امريکا و پاکستان کرده است. در صورتي که کنگره با اين تصميم دولت اباما مخالفت کند، بار ديگر روابط دو کشور تنش دار شده و انتظار مي رود پاکستان بار ديگر رويکرد تلافي جويانه را در پييش بگيرد.