سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اخبار ویژه روزنامه های صبح شنبه؛

بانوی ایرانی، سخنگوی رئیس جمهور آلمان /رشوه 30 هزار دلاری منافقین به خبرنگاران /شایعه فوت آیت الله حسنی

خاتمي ما را گرفتار كرد هاشمي هم كه اصلا اصلاح طلب نيست، ورود «خوابم مي‌آد» به باشگاه ميلياردي‌ها، كمر آمريكا شكسته اما اپوزيسيون بايد اميدوار باشه و... از مهمترین اخبار ویژه روزنامه های شنبه است.

به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگارن، اخبار ویژه روزنامه ها را در اینجا می توانید بخوانید:

 روزنامه کیهان:

گر مي خواستيد جا بزنيد چرا ما را در به در كرديد؟!

ارگان حلقه لندن از اصلاح طلبان به خاطر اينكه به هر قيمتي حاضرند به عرصه سياست بازگردند، انتقاد كرد.

«جرس» در نوشته اي با امضاي مستعار (بهار يكتا) يادآور شد: مشخص نيست معيار تقسيم بندي اصلاح طلبان به معتدل و راديكال كدام است و چرا اصلاح طلبان خود را از جنبش سبز جدا مي كنند؟ آيا التزام داشتن به اجراي بي تنازل قانون اساسي، راديكاليسم است.

جرس با اشاره به دعوت دوباره برخي تحليل گران براي پيوستن به اصلاح طلبان نوشت: همچنان شوراي نگهبان بر انتخابات نظارت مي كند. چه كسي با اين وصف انتخابات را تضمين مي كند؛ حاكميتي كه به خواسته هاي خاتمي بي اعتنايي كرد؟ شركت او در انتخابات مجلس نهم چه دستاوردي داشت؟ آيا با تلاش براي مشروع جلوه دادن و شركت كردن و اعتبار بخشيدن بيشتر به ساختار خواهيم توانست روند اصلاح و تغيير را در كشور تسريع كنيم كه در زمان هشت ساله اصلاحات با دولت و مجلس اصلاح طلب نتوانسته بود، حتي مباني تغيير را در «قانون انتخابات» بوجود آورد؟ اصلاح طلباني كه خود را معتدل مي خوانند بهتر است توضيح دهند حضور آنان در عرصه سياسي كشور تاكنون چه دستاوردي به همراه داشته است كه اينك مي خواهند با جداسازي از جبهه سبزها آن را تقويت كنند؟

رسانه تحت مديريت محسن كديور نوشت: اصلاح طلبان هشت سال مديريت سياسي كشور را به عهده داشته اند و اينك به جاي توجيه حضور در انتخاباتي دوباره بهتر است به آسيب شناسي رفتارهاي سياسي خود طي سه سال گذشته بپردازند و به اين سؤال پاسخ دهند كه در برابر حبس ده ها فعال سياسي و روزنامه نگار و حصر ميرحسين موسوي و كروبي تاكنون چه اقداماتي انجام داده اند؟ جداي از چند بيانيه اين اصلاح طلباني كه اينك معتدل شده اند و مي خواهند در سپهر سياسي كشور به هر قيمتي باقي بمانند، چه راهكاري براي خروج از بحران ارائه كرده اند؟

يادآور مي شود اعتراض اصلي عناصر فراري به اصلاح طلبان داخل اين است كه شما به اسم تقلب با حاكميت درگير شديد و ما را هم تحريك به درگيري و دادن هزينه كرديد. اما حالا كه در به در و سرگردان خارج هستيم، شما زير ادعاي تقلب مي زنيد و با اعلام آمادگي براي حضور در انتخابات، ثابت مي كنيد كه ما خارج نشين ها دروغگو بوديم و تندروي كرديم.

توافق ژنو فقط طبل توخالي و حباب روي آب بود

نشست ژنو براي تصميم گيري درباره بحران سوريه، فقط طبل توخالي بود.

در حالي كه ژنو سوئيس هفته گذشته ميزبان نشستي پر سر و صدا درباره بحران سوريه بود، يك روزنامه سوئيسي در گزارشي نوشت: اين نشست و ادعاي توافقي كه در آن شد، بيش از يك طبل توخالي نبود چرا كه نه از دولت سوريه، نه از برخي گروه هاي مخالف آن و نه از ايران كه حامي قدرتمند سوريه محسوب مي شود، كسي در اين نشست شركت نكرده بود.

روزنامه «برنر» مي افزايد: شايد توافق 5 صفحه اي منتشره در اين نشست بر روي كاغذ خوب باشد اما جز حبابي روي آب نيست و حتي اپوزيسيون رژيم سوريه نيز در قبال نشست بسيار متشتت بودند. حتي شركت كنندگاني نظير دولت روسيه نيز متن توافق را به گونه متناقض با برداشت آمريكا تفسير كردند. نشست ژنو نشانه اختلاف شديد جامعه بين المللي در قبال ماجراي سوريه است و اين برخلاف اهداف اوليه برگزاري نشست بود.

همزمان با انتشار اين تحليل، روزنامه فرانسوي فيگارو از قول يك ديپلمات رژيم صهيونيستي نوشت: محافل اصلي قدرت در حاكميت سوريه حول محور بشاراسد متحد هستند و سقوط حكومت اين كشور در ماه هاي آينده منتفي است.

اين روزنامه از قول يك ديپلمات اسرائيلي كه به پاريس سفر كرده نوشت: سوريه با چالش اقتصادي دست و پنجه نرم مي كند اما رژيم بشاراسد به مدد همراهي عراق و ايران، قدرت مقابله با چالش را دارد.

اين روزنامه فرانسوي افزود: برخلاف گزارش هاي اطلاعاتي آمريكا مبني بر ترك خدمت عده اي از افسران در سوريه، موساد از وجود انسجام قوي در اطرافيان رئيس جمهوري فعلي اين كشور خبر مي دهد.

حق با كيهان است اما اصلاح طلبان نبايد از تروريست ها و بهائيان جدا شوند (خبر ويژه)

سران گروهك هاي تروريستي ورشكسته از ديگر گروه هاي اپوزيسيون مي خواهند همبستگي به وجود آمده در سال 88 را كه اكنون از هم پاشيده احيا كنند.

حسين باقرزاده از اعضاي مركزيت گروهك تروريستي منافقين كه در سال هاي اخير ادعا مي كند از اين سازمان جدا شده، در سايت «ايران امروز» نوشت: سال 88 حتي كساني كه در انتخابات شركت نكرده بودند، شعار رأي من كو مي دادند. در آن تظاهرات، كمتر كسي از شناسنامه سياسي ديگري مي پرسيد و اصلاح طلب مذهبي و تحولخواه [اسم مستعار جريان برانداز] سكولار از اينكه دوشادوش يكديگر حركت كنند ابايي داشتند. چه بسيار اصلاح طلبان كه به زندان افتادند، سكولارهايي كه به خاك و خون درغلتيدند و يا مجاهد و سلطنت طلب و براندازي كه بر دار شدند و به تعبيري كه كيهان شريعتمداري دوست دارد مرتباً تكرار كند، در اين جنبش «دشمنان جمهوري اسلامي، از سلطنت طلبان تا تروريست هاي منافقين و ماركسيست هاي ضد دين و بهايي ها و گروهك هاي تندرو و ريگي» با اصلاح طلبان رانده شده از حكومت در يك صف قرار گرفته بودند.

وي مي افزايد: بلندگوهاي رژيم بر حضور نيروهاي برانداز در جنبش سبز انگشت مي گذاشتند تا اصلاح طلباني را كه هنوز دل در گرو حفظ نظام جمهوري اسلامي دارند از آن بترسانند. اين تاكتيك تا حد زيادي موفق شد و بسياري از رهبران اصلاح طلب را (به شمول محمد خاتمي) بر آن داشت كه به تصريح و تلويح از نيروهاي تحول خواه درون جنبش سبز تبري بجويند و وفاداري خود به نظام را به نمايش بگذارند.

همراه با بالا گرفتن بحث هاي نظري بين دو جريان، هم بستگي بي نظيري كه در جريان جنبش سبز شكل گرفته بود به تدريج تضعيف شده است. اكنون تضادهاي قديمي بار ديگر رو شده است.

اين عضو مركزيت گروهك رجوي در پايان تصريح كرد كه «اپوزيسيون داخل كشور تارومار شده و اپوزيسيون خارج كشور از ايفاي وظيفه عاجز مانده است». باقرزاده خواستار تداوم همكاري اصلاح طلبان مذهبي با گروه هاي ضدانقلاب خارج كشور شد.

همزمان پايگاه اينترنتي روز آن لاين در تحليلي به قلم آرش بهمني از روزنامه نگاران زنجيره اي فراري، به مخالفت با تقسيم بندي «اصلاح طلب- برانداز» كه مدتي است از سوي برخي اصلاح طلبان مطرح مي شود، پرداخت و نوشت: اهميتي ندارد كه هدف ما را كدام شخص و گروه برآورده كند؛ ميرحسين موسوي و مهدي كروبي يا رضا پهلوي و محسن سازگارا.

وي تأكيد مي كند: امروز ديگر نه موسوي و كروبي اصلاح طلب شناخته مي شوند و نه عبدالله نوري. و كم نيستند نيروهايي كه تلاش دارند هر روز مرزهاي خود را با اين افراد پررنگ تر و خود را به حاكميت نزديك تر كنند.

خاتمي ما را گرفتار كرد هاشمي هم كه اصلا اصلاح طلب نيست

عضو فراكسيون اصلاحات در مجلس ششم، خاتمي را عامل گرفتاري هاي امروز اصلاح طلبان دانست و درباره هاشمي رفسنجاني تصريح كرد كه وي اصلاح طلب نيست.

اكبر اعلمي در انتخابات مجلس نهم نامزد شده بود كه صلاحيت وي براي چندمين بار رد شد. وي درباره ايده تشكيل اتاق فكر اصلاح طلبان و نقش خاتمي در چنين اتاق فكري گفت: اگر منظور شما اين است كه ساختار و رويكرد اين اتاق فكر بايد مبتني بر شخص خاصي- مثلا آقاي خاتمي- باشد من اعتقادي به آن ندارم. زيرا اين همان رويكرد اصلاح طلبانه غالبي است كه تاكنون باعث ناكامي اصلاح طلبان شده است. با همه احترامي كه براي آقاي خاتمي قائلم، بايد بگويم ايشان سال ها وزير ارشاد و رئيس جمهور بوده و در حوزه هاي كاري خودش نيز پيوسته محور بوده. حتي پس از دوران رياست جمهوري اش نيز در بين جمعي از اصلاح طلبان محوريت داشته اند. اگر قرار بود اصلاحات با محوريت شخصيت و انديشه ايشان موفق شود، ما امروز گرفتار اين وضع نبوديم.

اين عضو تيم مديريتي روزنامه توقيف شده سلام درباره اين پرسش كه «آيا ورود هاشمي رفسنجاني به اتاق فكر اصلاحات، به سود اصلاح طلبان است؟»، گفت: آقاي هاشمي شخصيت خوش فكري است و به عنوان يك عضو معمولي حضورش در اتاق فكر اصلاح طلبان مي تواند مفيد باشد. اما بايد در نظر داشت كه يك اصلاح طلب نيست و اگر بود با توجه به جايگاه و موقعيت هاي مهمي كه در طول هشت سال رياستش بر مجلس، 8 سال رياستش بر قوه مجريه و سال هاي متمادي تصدي امامت جمعه و رياست مجمع تشخيص مصلحت نظام، مي بايست در حوزه كاري خود اصلاحاتي را انجام مي داد و گفتمان اصلاحات را ترويج مي كرد؛ در حالي كه يكي از دلايل پديد آمدن دوم خرداد 76 و گفتمان اصلاح طلبي واكنش مردم به عملكرد و اشرافيگري هاي شخص هاشمي، سياست هاي دولت كارگزاران و رفتارهاي اطرافيان ايشان بود. در واقع آقاي هاشمي پس از آنكه در آستانه حذف شدن قرار گرفت به صف منتقدين پيوست و اعتراضات وي از جنس اصلاح طلبي نيست. با اين وصف باز تاكيد مي كنم كه به نسبت موقعيت و نفوذي كه آقاي هاشمي دارد، حضورش در دوران بازنشستگي در اتاق فكر اصلاح طلبان مي تواند به افزايش وزن اجتماعي اين نهاد و جدي تلقي شدن آن در بين بعضي از اشخاص حقيقي و حقوقي كمك كند مشروط بر اين كه رفتارهاي چند پهلوي گذشته خود را كنار بگذارد. وي اضافه كرد: اگر آقاي هاشمي حتي از اين پس هم به صورت شفاف مواضع اصلاح طلبانه اي اتخاذ كند و به صورت جدي درصدد تحقق آن برآيد، در اين صورت بخودي خود در صف اصلاح طلبان قرار خواهد گرفت. اما از قديم گفته اند كسي را كه تا ديروز نماز نمي خوانده[!] امروز نبايد و نمي توان امام جماعتش كرد!

وي درباره عملكرد اصلاح طلبان از سال 76 تا 88 و اينكه چه استراتژي متفاوتي بايد نوشت، گفت: اصلاح طلبان اصلا فاقد استراتژي بودند.

اظهارات اين عضو تيم مديريتي روزنامه سلام در حالي است كه نامبرده و طيف متبوع وي به شهادت عملكرد پرتناقض 3 دهه گذشته، اساسا قائل به اصول ثابتي نبوده اند كه منطبق با آن بشود ادعا كرد طبق همان اصول و براي رسيدن به آنها در پي اصلاح گري و اصلاح طلبي بوده اند. به عنوان نمونه تخطئه آقاي هاشمي و دولت سازندگي در حالي است كه اين جريان ابتدا- از موضع رقيب و نه منتقد- به تخطئه هاشمي و عملكرد دولت وي پرداختند، سپس با وي و كارگزاران در سال 76 ائتلاف كامل برقرار كردند، در سال 78 به تخريب شخصيت هاشمي پرداختند، پس از آن مجددا از او قديس اصلاحات ساختند و بعدها براي چندمين بار اعلام كردند كه هاشمي اصالتا عملگرا و پراگماتيست است و نه اصلاح طلب! بنابراين با انبوه اين تناقضات چگونه مي توان پذيرفت كه مدعيان اصلاح طلبي، اصالتا اصلاح طلب هستند؟ تا سپس بتوان از آنها پذيرفت كه ديگران اصلاح طلب هستند يا نه.

كمر آمريكا شكسته اما اپوزيسيون بايد اميدوار باشه

همكار روزمزد سازمان جاسوسي سيا اصرار دارد با وجود شكست هاي كمرشكن سياسي، نظامي و اقتصادي رژيم آمريكا، به توجيه كارنامه اين رژيم بپردازد.

مجيد محمدي با اشاره به اينكه «برخي عالمان علوم اجتماعي، سياستمداران و روزنامه نگاران براي افول آمريكا دلايلي را ذكر مي كنند»، در وبسايت بي بي سي نوشت: مي گويند دو جنگ عراق و افغانستان نيروي نظامي ايالات متحده را رو به افول برده است. درست نيست. ايالات متحده قدرت اجراي عمليات نظامي در هر نقطه عالم را دارد. نيروهاي نظامي اين كشور در حدود سه چهارم كشورهاي دنيا حضور دارند.

هزينه اي كه صرف ارتش آمريكا مي شود در هيچ كشور ديگري صورت نمي گيرد و از حيث آموزش نيروي انساني و تجهيزات ارتش ايالات متحده رتبه اول را در دنيا دارد. در سال 2011، ايالات متحده با 710 ميليارد دلار بيشترين ميزان را به مخارج نظامي اختصاص داده است.

وي البته به دلايل كاملا روشن متعرض اين نكته نشده كه مسئله مورد تاكيد تحليل گران مدعي افول قدرت نظامي آمريكا، «حجم هزينه اي صرف ارتش آمريكا مي شود» يا «ميزان گستردگي نيروهاي نظامي آمريكا در جهان» نيست بلكه شاخصا «شكست و افول قدرت آمريكا» مي باشد كه در افغانستان و عراق خود را نشان داد. به عنوان مثال جنگ افغانستان با 11 سال قدمت، فاقد دورنماي روشن براي آمريكاست و تلفات آمريكا در دو سال ميلادي اخير در افغانستان جزو سالهاي ركودشكن بوده است، همچنان كه در عراق نيز دولت حاكم، به عنوان دوست و متحد ايران، اسباب آزار دولتمردان آمريكايي را فراهم كرده و بي آن كه آمريكايي ها بتوانند معارضه موثري با اين دولت بكنند.

همكار راديو فردا و عضو متواري حلقه كيان كه پيش از اين به صراحت اعلام كرده از همكاري با سرويس هاي جاسوسي خارجي و دريافت پول از آنها استقبال مي كند، در ادامه با بيان اينكه «اندازه اقتصاد آمريكا دو برابر اقتصاد چين است» مدعي رونق اقتصادي ايالات متحده شد. اين در حالي است كه در هيچ ارزيابي اقتصادي تخصصي، حجيم بودن اقتصاد يك كشور ملاك قدرت و رشد اقتصادي آن كشور ارزيابي نمي شود. ضمن اينكه دولت آمريكا با 16 هزار ميليارد دلار بدهي، ركورددار بدهكارترين دولت دنياست. طبيعتا اين حجيم بودن!- به لحاظ بدهكاري- را نمي توان پاي قدرت اقتصادي آمريكا نوشت مگر اينكه نويسنده اصطلاحا نوكر شاه باشد و نه بادمجان!

خاطر نشان مي شود رژيم آمريكا طي يك دهه اخير بيشترين ضربات استراتژيك را در خاورميانه -عراق، لبنان، مصر و افغانستان- دريافت كرده است. 


روزنامه وطن ما:

آدرس غلط بی‌بی‌سی فارسی از یک نظرسنجی
طی چند روز گذشته برخی رسانه‌های غربی بویژه شبکه بی‌بی‌سی، یک نظرسنجی اینترنتی را محور تبلیغات ضدایرانی خود قرار داده‌اند که مدعی‌اند این نظرسنجی از سوی شبکه خبر تلویزیون ایران انجام شده و نتیجه آن تمایل مردم ایران به دست برداشتن از برنامه هسته‌ای در قبال لغو تحریم‌ها و نیز مخالفت آنها با بستن تنگه هرمز است.

البته این اولین بار نیست که رسانه‌های غربی برای موثر نشان دادن تحریم‌ها سراغ چنین شگردهایی می‌روند. چندی پیش نیز نشریه آتلانتیک در خبری، مدعی کاهش حمایت مردمی از ادامه برنامه هسته‌ای ایران شده بود. درباره نظرسنجی منتشره در تارنمای شبکه خبر تلویزیون، روز گذشته این شبکه توضیحات مفصلی ارائه کرد و شرح داد که چگونه سایت شبکه هک و آمار نظرسنجی آن جابه‌جا شده است. با این وجود بی‌بی‌سی همچنان اصرار دارد این نظرسنجی را درست قلمداد کرده و به نوعی آن را به جامعه ایران تطبیق دهد.

این در حالی است که حتی اگر سایت شبکه خبر مورد حمله هکری قرار نگرفته بود، باز هم نظرسنجی‌های اینترنتی به دلیل محدودیت دامنه مخاطبان و نیز امکان تقلب‌های فنی از جامعیت لازم برخوردار نبوده و مبنای علمی ندارند. نکته جالب اینکه بی‌بی‌سی برای تعمیم دادن این نظرسنجی هک شده به کل جامعه ایران، دروغ بزرگ دیگری را القا می‌کند که اوج شیطنت شبکه تلویزیونی رژیم سلطنتی انگلیس را نمایان می‌کند. بی‌بی‌سی در خبری که برای نظرسنجی سایت شبکه خبر تلویزیون منتشر کرده، مدعی شده است: «سایت شبکه خبر (شبکه 6) از سایت‌های رسمی پربیننده در ایران محسوب می‌شود که روزانه ده‌ها هزار بازدیدکننده دارد».

گاف بی‌بی‌سی در این ادعا - که به نظر عمدی می‌رسد- تفاوت قائل نشدن بین شبکه خبر تلویزیون ایران (شبکه 6) و سایت اینترنتی این شبکه است. یک بررسی ساده در موتورهای جست‌وجوی اینترنتی نشان می‌دهد که برخلاف ادعای بی‌بی‌سی، سایت شبکه خبر بازدید بسیار محدودی نسبت به بسیاری از سایت‌های خبری و غیرخبری ایرانی دارد و به طور کلی در رسانه‌های مکتوب چندان صاحب وزن نیست چرا که شبکه خبر بیشتر به عنوان یک رسانه تصویری شناخته می‌شود نه یک سایت اینترنتی. 

رشوه 30 هزار دلاری منافقین به خبرنگاران

یک روزنامه‌نگار آمریکایی اعتراف کرد که در قبال دریافت مبالغی از گروهک ‌تروریستی منافقین، حاضر شده است مقاله‌هایی در حمایت از این گروهک بنویسد.

«کلارینس بایج» نویسنده و روزنامه‌نگار آمریکایی که در روزنامه «شیکاگو‌تریبیون» قلم می‌زند، در گفت‌وگو با پایگاه خبری «پرو ریپابلیک» گفت که از گروهک‌ تروریستی منافقین مبلغ 20هزار دلار دریافت کرده است تا به نفع آنها قلم بزند.

وی افزود: علاوه بر این، هزینه سفرم از شیکاگو به فرانسه برای شرکت در یکی از راهپیمایی‌های این سازمان در 23 ژوئن 2012 در پاریس را پرداخت کرده‌اند. بایج تاکید کرد که می‌خواهد این مبلغ را به منافقین بازگرداند زیرا نمی‌خواهد وجهه‌اش به دلیل دریافت رشوه از سازمانی که هنوز در فهرست سازمان‌های ‌تروریستی است، تخریب شود.

زیرا قرار داشتن اسم این گروهک در فهرست سازمان‌های‌ تروریستی در جامعه جهانی به هیچکس اجازه نمی‌دهد تعاملی با این گروهک داشته باشد یا پولی از آن دریافت کند. گروهک‌ تروریستی منافقین تاکنون میلیون‌ها دلار برای جذب مقامات مسؤول و افسران سابق آمریکایی و اروپایی هزینه کرده است تا آنها از این گروهک حمایت کنند و زمینه‌های خط خوردن اسم این گروهک از فهرست سازمان‌های ‌تروریستی را فراهم آورند.

روزنامه تهران امروز:

تکذیب شایعه فوت آیت الله حسنی

آیت الله غلامرضا حسنی امام جمعه ارومیه روز گذشته برای بار دیگر خبر ساز شد. اما این بار موضوعی که او را به سطر اول خبرها کشاند. شایعه فوتش بود. عصر ایران گزارش داد که درباره فوت امام جمعه ارومیه اخبار ضد و نقیضی در شمال غرب کشور منتشر و شنیده شده است که حسنی بعد از مداوای ناموفق در تبریز؛ از دنیا رفته و مسئولان شهر به علت مقارن بودن این واقعه با نیمه شعبان، اعلام خبر را به بعد از این عید موکول کرده اند.

این در حالی است که یکی از اعضای خانواده او از سلامتی وی خبر میدهد. همچنین یکی از اعضای دفتر حسنی هم گفت: ایشان از بیمارستان محل معالجه خود در تبریز مرخص شده و اینک در منزل خود در ارومیه است اما به دلیل طی کردن دوران نقاهت به تلفن ها جواب نمی دهد. با این حال روز گذشته مدیران حوزه های علمیه و ستاد احیای زکات به عیادت وی رفته اند و همه این ها نشان می دهد که خبرهای مبتنی بر فوت وی نادرست است.

بانوی ایرانی، سخنگوی رئیس جمهور آلمان شد

طبق اخبار منتشر شده یک بانوی ایرانی که تابعیت آلمانی دارد به عنوان سخنگوی رئیس جمهور آلمان انتخاب شده است. فردوس فردوستان، خبرنگار ایرانی تبار آلمان، سخنگوی جدید یواخیم گاوک شد.

بنا به اعلام دفتر ریاست جمهوری آلمان، خانم فرودستان از اول سپتامبر کار خود را آغاز خواهد کرد. فردوس فرودستان فرزند یک مادر آلمانی و پدر ایرانی است. وی در سال 1960 در فرایبورگ آلمان متولد شد و تحصیلات ابتدایی و متوسطه خود را در سوئیس، ایران و آلمان در سال های گذشته به عنوان مجری با رادیو آلمان و شبکه تلویزیونی غرب آلمان همکاری داشته و دارای ستون ثابت در روزنامه معتبر فرانکفورتر روند شاو کار کرده است. وی در سال های گذشته به عنوان نویسنده ، مجری و خبرنگار در رادیو ، تلویزیون و روزنامه های مختلف آلمان فعالیت کرده است.

از فرودستان که دانش آموخته رشته علوم قضایی و سیاسی است تا کنون کتاب های زیادی در زمینه مهاجرت و همگرایی با جامعه میزبان ( انتگراسیون) منتشر شده و در رشته خبرنگاری شاگردانی از خانواده های مهاجران آلمانی را آموزش داده است.

پیش از این آقای آندرآس شولتسه ضمن تصدی مسئولیت ستاد ارتباطات کاخ ریاست جمهوری در مقام سخنگوی رئیس جمهور انجام وظیفه می کرد.

خواست جریان انحرافی تغییر وزیر کشور است

در حالی تغییر ناگهانی 2نفر از استانداران باواکنش منفی بسیاری از چهره ها و مسئولین موجه شد که برخی معتقدند این تغییرات خواسته جریان انحرافی بود.

محمد دهقان از اعضای هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در همین رابطه گفته است: ممکن است برخی افراد و مسئولین برای اینکه مسائل اصلی کشور را تحت شعاع قرار دهند، موضوعات دیگری را در کشور به عنوان اصل جلوه بدهند. لذا آنها در پی ایجاد تنش و اختلاف بین مسئولین کشور هستند ویکی از آن کارها این اتس که استانداران را تغییر بدهند تا اعتراض نمایندگان مجلس را برانگیزانند و مسئله کشور این باشد که چرا استانداران را عوض گردید.

این یکی از اهدافی است که جریان انحرافی دنبال می کند که موضوعات اصلی کشور تحت شعاع قرار داده شود مشکلات سیاسی جای مسائل اصلی که دغدغه مردم است را بگیرد ارتباط تغییر استانداران با انتخابات ریاست جمهوری یازدهم نیز که نماینده مردم چناران به آن اشاره کرد و گفت: هدف دیگر از تغییر استانداران این است که جریان انحرافی در سال آخر یکسری انگیزه های سیاسی و انتخاباتی هم دارد و برخی معتقدند که تغییر استانداران در راستای زمینه سازی برای انتخابات ریاست جمهوری اتفاق می افتد. وی معتقد است یکی از خواسته های جریان انحرافی تغییر شخص وزیر کشور است و تغییر استانداران ممکن است با این انگیزه نیز صورت گرفته باشد.

روزنامه ابتکار:

حاتمي‌كيا فيلمبرداري «چ» را در سكوت آغاز كرد

فيلم‌برداري «چ» به كارگرداني ابراهيم حاتمي‌كيا در اورامان كرمانشاه آغاز شد.

فيلمبرداري فيلم سينمايي «چ» كه قرار است مقطعي از زندگي شهيد چمران را روايت كند، توسط ابراهيم حاتمي‌كيا آغاز شده‌است اما گروه ساخت اين فيلم گويا قصد ندارند اخبار «چ» را با برنامه‌ريزي مناسب منتشر كنند و تهيه‌كننده فيلم تنها به اين نكته بسنده مي‌كند كه «فعلا تنها خبرمان همان آغاز فيلمبرداري است كه بر روي سايت اعلام شده است و در روز‌هاي آينده اخبار تكميلي را منتشر مي‌كنيم».

مهدي كريمي، تهيه‌كننده اين فيلم سينمايي در ابتداي آغاز انتخاب بازيگر گفته بود: اخبار فيلم به صورت مرتب در سايت رسمي فيلم منتشر خواهد شد. بنابراين اين اميد مي‌رفت كه «چ» به عنوان يك فيلم مهم و پرسروصدا مانند فيلم‌هاي خوب خارجي از روندي درست و منطقي در اطلاع رساني برخوردار باشد اما تيم سازنده اين فيلم، در مقاطع مختلف تنها به انتشار عكس‌ها يا فيلم‌ها، بدون انتشار هيچ خبري در سايت اين فيلم بسنده كرده‌اند.

در جديدترين اقدام، مخاطب با هنگام ورود به سايت فيلم سينمايي «چ» با يك پنجره روبرو مي‌شوند كه جمله «فيلم‌برداري آغاز شد» روي آن نقش بسته‌است و البته جست‌وجو براي يك خط خبر، يك عكس يا كوچكترين اطلاعي از اين موضوع در سايت بي‌نتيجه مي‌ماند و تنها دو كلمه «آغاز فيلمبرداري» در كنار سايت ديده مي‌شود!

البته درماندگي مخاطب يا خبرنگاران كه بر اساس علاقه به فيلم‌هاي ابراهيم حاتمي‌‌كيا يا شخصيت شهيد چمران پيگير خبرهاي فيلم سينمايي «چ» است، زماني به اوج خود مي‌رسد كه اصلا لينكي براي «اخبار» در سايت پروژه ديده نمي‌شود!بازيگران فيلم «چ»، فريبرز عرب‌نيا در نقش شهيد چمران، سعيد راد در نقش سردار فلاحي، مريلا زارعي در نقش اصلي زن فيلم، بابك حميديان و.... هستند كه دو روز و دو شب از زندگي شهيد چمران را روايت مي‌كند.

پخش پشت صحنه «هزار دستان» علي حاتمي

پشت صحنه مجموعه «هزار دستان» در قالب برنامه «يک فيلم، يک تجربه» پخش مي‌شود.

اين مستند که در قالب «يک فيلم، يک تجربه» ساخته شده‌است با حضور در لوکيشن‌هاي ساخت اثر و صحبت با هنرمنداني که در آن به ايفاي نقش پرداخته و يا در شکل‌گيري آن سهيم بوده اند سعي دارد تا گوشه‌هايي از خاطرات يک تلاش ماندگار را ثبت و دوباره يادآوري کند.

اين مستند به کارگرداني عليرضا پوريوسف و تهيه‌کنندگي ناهيد دل آگاه امروز(شنبه) 17 تيرماه، ساعت 17 از شبکه مستند سيما پخش خواهد شد. مجموعه «يک فيلم، يک تجربه» با هدف بررسي ساخت مهم ترين آثار سينمايي ايران هر روز ساعت 17 از شبکه مستند سيما به روي آنتن مي‌رود.

رضا داودنژاد به تهران منتقل مي‌شود

رضا داودنژاد ـ بازيگر سينما و تلويزيون ـ پس از گذشت دو ماه، از شيراز به تهران منتقل مي‌شود.

عليرضا داودنژاد ـ كارگردان سينما ـ خبر داد: آخرين كميسيون پزشكي رضا در شيراز انجام شد و دكترها اجازه دادند به تهران بيايد و قرار است يك ماه ديگر دوباره براي تشكيل كميسيون پزشكي به شيراز برود.

رضا داودنژاد به دليل پيوند كبد، 13 ارديبهشت‌ماه ـ به شيراز منتقل و تحت عمل جراحي قرار گرفت.عليرضا داودنژاد اين روزها پس از بهبودي پسرش دوباره مشغول راف كات‌ «كلاس هنرپيشگي» جديدترين ساخته‌ سينمايي‌اش است.

ورود «خوابم مي‌آد» به باشگاه يك ميلياردي‌ها

با برپايي مراسمي، ورود فيلم «خوابم مي‌آد» به باشگاه يك ميلياردي‌ها جشن گرفته شد و رضا عطاران هم كيك ورودش به سينماي كمدي نوين ايران را بريد.

در اين مراسم كه در شب ميلاد امام زمان (عج) در سينما «آفريقا» با حضور عوامل فيلم «خوابم مي‌آد»، جمعي از سينماگران و مردم برگزار شد، منيژه حكمت كه اجراي برنامه را برعهده داشت با تشكر از استقبال مردم گفت: اين استقبال در شرايطي صورت گرفت كه سينما رو به مرگ بود و مردم با حضورشان توانستند سينما را نجات دهند.رضا كيانيان نيز، در سخناني با بيان اينكه امروز، روز تولد سينمايي رضا عطاران است، اظهار كرد: او اولين فيلم سينمايي‌اش را ساخته و با استقبال خيلي خوبي روبرو شده‌است.

اشكان خطيبي هم با بيان اينكه من پيش از اين سينماي كمدي را به بعد و قبل از «ورود آقايان ممنوع» تقسيم مي‌كردم، گفت: اما بعد از اينكه «خوابم مي‌آد» را ديدم به نظرم انگار قبل از آن، اصلا سينماي طنز وجود نداشته‌است.مريلا زارعي يكي از بازيگران اين فيلم اظهار كرد: در شرايط فعلي جامعه‌مان همين كه هنرمندان سهمي از زندگي روزمره مردم دارند باعث خوشحالي است و اين به ما روحيه مي‌دهد تا كارمان را ادامه دهيم. ناصر گيتي‌جاه ديگر بازيگر اين فيلم هم اظهار كرد: رضا عطاران با انتخاب من در واقع خواست اين آخر عمري من را ماندگار كند و خوشحالم كه در اين فيلم بازي كردم.

دوئل «حوزه» و «ارشاد» بر سر سينما

حاشيه‌هاي اکران چند فيلم سينمايي و امتناع حوزه هنري سازمان تبليغات اسلامي از اکران آنها در سينماهاي تحت نظارت خود و انتقادات مکرر مسئولان سينمايي ارشاد و حوزه هنري در هفته گذشته نشان مي‌دهد که هنوز اين موضوع فروکش نکرده و فعلا حاشيه‌ها دست از سر سينماي ايران برنمي‌دارد.

در حالي كه جواد شمقدري با توجه به حواشي اخير اكران و چالش ميان وزارت ارشاد و حوزه هنري گفته‌است: «تلاش مي‌كنم باور كنم كه اين تحول (در مسئولان حوزه هنري) يك شبه اتفاق افتاده» و ريشه رفتار حوزه را در «رفتارهاي سياسي و مشاورت اعضاي (تشكل) منحله خانه سينما كه در حوزه هنري خانه كرده‌اند» دانسته بود، اما محسن مومني ـ رئيس حوزه هنري ـ در پاسخي تلويحي به وي تاكيد كرد كه «محدوديت اكران برخي فيلم‌ها يک تصميم ناگهاني و هيجاني نبوده» و تصميم‌گيري را در اين زمينه بر عهده شوراي سياستگذاري حوزه هنري دانسته بود.رئيس سازمان سينمايي كشور درباره مواضع حوزه هنري و حواشي اكران در جديدترين اظهارنظرش، سازمان سينمايي وزارت ارشاد را به مادر واقعي كودكي تشبيه كرد كه حاضر است در مقابل مادر دروغين، از سهم خود بگذرد تا مبادا اين كودك از وسط دو نيمه شود.

شمقدري كه در ادامه سخنانش «بقاي سينماي ايران و حفظ آرامش در فضاي اكران» را براي ارشاد بسيار مهم توصيف كرد، اهداف «بعضي» را ايجاد « بحران و نگراني» دانست.او همچنين با انتقاد از عملكرد حوزه هنري در اكران نكردن برخي فيلم‌ها، برخي از اشتباهات شوراي صنفي نمايش را پذيرفت اما در عين حال خاطرنشان كرد: وقتي نماينده حوزه هم عضو اين شوراست نمي‌پذيرم كه بخواهند خود را از اشتباهات مبرا كنند چون مي‌توانستند در همان ابتدا اعتراض كنند يا مسئولان امر را نسبت به بعضي تصميمات هوشيار سازند.

شمقدري همچنين در بخش ديگري از سخنانش، علاقه حوزه هنري براي اكران «گشت ارشاد» كه توسط همان نهاد از روي پرده برداشته شد را ياد‌آور شد و تاكيد كرد: هنگامي‌ كه سينماهاي حوزه به شدت در اكران فيلم‌هاي آنچناني مشتاق بوده‌اند، نمي‌تواند قبول كند يك شبه دلسوز فرهنگ و انقلاب و ارزشها شده باشند.

اما محسن مومني شريف ـ رئيس حوزه هنري ـ چند روز پس از اظهارات شمقدري، در نشستي با دانشجويان بر اين نكته تاكيد كرد كه در محدوديت اكران برخي فيلم‌ها در سينماها، اين تصميم که حوزه هنري در اوايل سال اعلام کرد، يک تصميم ناگهاني و هيجاني نبود بلکه اين موضوع پيش از اين به علت همان نگراني که عرض شد، حدود يک سال پيش در شوراي سياستگذاري حوزه که بالاترين مرجع قانون گذاري در اين نهاد است، تصويب شده بود.

وي در بيان دليل اعلام نشدن تصميم محدوديت اكران در همان مقطع يك سال قبل هم بيان كرد: قرار بود اعمال كنيم اما اعلام نکنيم. اما شرايط به گونه‌اي پيش آمد که ناچار به اعلام شديم و الان از اين اقدام خرسنديم.

رئيس حوزه هنري در ادامه سخنانش، ضمن انتقاد از عملكرد وزارت ارشاد در بخش سينما و همچنين محكوم كردن برخي اظهارنظرها درباره تنبيه حوزه هنري به مسئولان ارشاد و شوراي صنفي نمايش يادآور شد كه عزل و نصب رئيس حوزه هنري با معرفي رئيس سازمان تبليغات و موافقت مقام معظم رهبري صورت مي‌گيرد. شوراي سياستگذاري حوزه هنري هم با معرفي و حکم دفتر مقام معظم رهبري منصوب مي‌شوند و مصوبات آنان براي ما حکم قانون را دارد.

مومني همچنين با اشاره به اينكه پس از جشنواره فجر سال 89 نسبت به انحراف در جهت‌گيري توليد فيلم‌هاي سينمايي هشدار داده بود، بار ديگر از عملكرد وزارت ارشاد در بخش سينما انتقاد كرد و گفت: ما از دفاع همکارانمان در حوزه سينمايي ارشاد متعجبيم و گمان مي‌کنم تنها علت مفروض براي اين کار به علت اين است که تصور مي‌کنند با ورود ديگران اقتدارشان در حوزه مديريتي خود، آسيب مي‌پذيرد.

وي البته با اين كنايه كه «ايستادگي بر اشتباه، اشتباه است»، نظارت را حق ارشاد دانست اما در عين حال خاطرنشان كرد كه «اگر آنان در اين حوزه کوتاهي نمي‌کردند، پاي ديگران مانند ائمه جمعه، مردم مسلمان و حتي حوزه هنري به حوزه مسئوليتي آنان باز نمي‌شد».

رئيس حوزه هنري، مصداق‌هاي محدوديت اكران فيلم‌ها در سينماهاي اين نهاد را تلويحا اعلام كرد و گفت: اشاعه بي بند وباري و معاشرت‌هاي نامشروع، ترويج خشونت‌هاي خونين، تقليد از فرهنگ بيگانه در پوشش، رفتار و...، واژگونه نشان دادن واقعيت کشور در گذشته و حال، ايجاد ياس در مخاطبان، ايجاد سرگرمي‌ها و لودگي‌هاي مهلک، سوق دادن به اسراف و... از شاخصه‌هايي است که فيلم‌هاي توليد شده بايد فاقد آن‌ها باشند.

 
برای مشاهده مجله شبانه اینجا کلیک کنید


تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.