سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اندیشکده کارنگی:جمهوري آذربایجان با همسایگان خود صادق نیست

یک اندیشکده غربی در گزارشی راجع به ابهامات موجود در سیاست خارجی جمهوري آذربایجان نوشت: سیاست خارجی جمهوري آذربایجان پر ابهام و تنش آفرین است.

به گزارش گروه بين الملل باشگاه خبرنگاران؛ اندیشکده "کارنگی برای صلح" در گزارشی به قلم "توماس دی وال" در خصوص "مشکلات جمهوري آذربایجان در سیاست خارجی" نوشت: این کشور با همگی همسایگان خود روابطی از روی حیله و تزویر برقرار کرده است.

بر اساس این گزارش،جمهوري آذربایجان با ارمنستان نزاع مرزی داشته است . با ایران و ترکمنستان تنش های فراوان و با روسیه تحت نقاب ظاهری دوستی رابطه برقرار کرده است. این کشور با ترکیه نیز مشکل عدم تفاهم را دارد.

*رابطه با رژیم صهیونیستی خط قرمز بسیاری از کشورهای منطقه است

بنوشته این اندیشکده, روابط باکو با تل آویو دیگر مشکل بزرگ این کشور در کنار همسایگانش است.

در حقیقت اسرائیل مبدل به متحد تجاری، سیاسی مهمی برای باکو شده است و هر دو حکومت متمایل به غرب هستند.

*هزینه های گزاف پیوند باکو _تل آویو

البته دوستی با رژیم اسرائیل برای جمهوري آذربایجان هزینه های زیادی را داشته است.

"کارنگی" در ادامه راجع به هزینه های دوستی باکو با رژیم صهیونیستی می نویسد: درز اخباری مبنی بر داد و ستد تسلیحاتی به ارزش 1.6 میلیارد دلار بین اسرائیل و جمهوري آذربایجان به هیچ عنوان برای دولت اين كشور مثمر ثمر واقع نشد.

این مسئله حتی ناراحتی ترکیه را نیز در بر داشته و صد البته باید ناراحتی شدید جمهوری اسلامی ایران را نیز بدان افزود.

*سیاست خارجی دوگانه جمهوري آذربایجان

این اندیشکده افزود: دیپلمات های خارجی مستقر در باکو از دوگانگی سیاست خارجی جمهوري آذربایجان بسیار ناراحت هستند و می گویند:جمهوري آذربایجان نمی داند که در سیاست خارجی خود چگونه از ایجاد بحران با ایران که همسایه نزدیک و کشور شیعه با اتکا به اسلام اعتقادی مستحکم هست جلوگیری نماید .

*ارادت مسلمانان آذربایجانی به ایران

اهالی جمهوري آذربایجان علاقه زیادی به ایران داشته و جمهوری اسلامی نفوذ فرهنگی بسیار زیادی در دل هزاران مسلمان این کشور دارد.

"کارنگی" در خاتمه نوشت: البته هرچند که مقدار زیادی از تنش بین دو کشور کاسته شده اما جمهوري آذربایجان نیاز دارد تا در ساختار سیاست خارجی خود تغییراتی را ایجاد کند و البته بیش از همه باید خود را کنترل کند و از سیاست تنش زدایی پیروی کند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.